عملکرد دیرهنگام در زمینه اسلامی سازی علوم انسانی ضربه سختی به ما میزند
حجتالاسلام محمد عرب صالحی، عضو گروه منطق فهم دین پژوهشگاه و دبیر همایش بین المللی اعتزال نو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا اظهار داشت: اسلامی سازی علوم انسانی و اصلاح آن از مهمترین کارهایی است که امروز حوزههای های علمیه با آن درگیر هستند.
وی اظهار داشت: مهمترین مشکل امروز ما زمین ماندن علوم انسانی دینی و علم دینی است، یکی از دوستان می گفت کلمه قتلگاه یکبار در بیانات مقام معظم رهبری استفاده شده است و آن وقتی است که نتوانیم علوم انسانی اسلامی تحویل جوانانمان دهیم.
این محقق علوم انسانی اظهار داشت: امروز اسلامی سازی علوم انسانی، زمین مانده است و نه متن آن را و نه استاد مناسب آن را داریم.
وی گفت: آیا امروز اگر آموزش و پرورش و یا آموزش عالی از حوزه های علمیه، اساتید علوم تربیتی، مدیریت دینی و استاد جامعه شناسی دینی بخواهد ما به اندازه کافی استاد در اختیار داریم؟
وی با بیان اینکه باید تلاشها در حوزه علوم انسانی اسلامی افزونتر شود، گفت: درباره اسلامی شدن علوم انسانی، حوزه علمیه باید فکری جدی کند.
این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: امروز تعداد دانشگاه ها روز به روز بیشتر می شود و علم غربی در حال توسعه است و به صورت طبیعی دانش آموختگان این مراکز، در مدیریت های بعدی خود تحت تاثیر این علوم تصمیم گیری می کنند و این وضعیت مطلوب نیست.
وی با اشاره به کلام مقام معظم رهبری در بیست سال پیش که بیان داشتند «مساله علوم انسانی واقعا من را مضطرب میکند» گفت: امروز این علوم انسانی غربی اساس دین را از بین میبرد و این علوم اصل دین را مورد شک و شبهه قرار داده است.
حجت الاسلام عرب صالحی گفت: این علوم انسانی غربی، وحی را تجدید شونده می دانند و فکر می کنند دین در بستر تغییر است و از این رو اساس و ثابتات دین را نشانه رفته است.
وی با اشاره به اینکه بین الهیات مسیحی و الهیات اسلامی و همچنین فضای موجود این دو دین تفاوت های اساسی وجود دارد، گفت: در دوره رنسانس بلایی بر سر مسیحیت درآوردند که دیگر نتوانست سر بالا بیارد و دشمن بشریت در صدد است تا با دین اسلام هم این گونه برخورد کند اما این آرزوی دشمن برآورده نخواهد شد.
این پژوهشگر حوزه علمیه قم اظهار داشت: اگر در زمینه اسلامی سازی علوم انسانی دیر اقدام کنیم، ضربه سختی خواهیم خورد و حوزه های علمیه و نهادهای مسئول باید مسیر تولید علم دینی را سرعت بخشند.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: در زمینه کلام جدید، پژوهشگاه ها و رشته های تخصصی بسیار کم است از این رو طلاب کمی هستند که بتوانند با زبان روز به شبهات جدید پاسخ دهند. /909/ت302/ع