۱۶ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۹
کد خبر: ۱۲۵۹۲۷

واژگان حقوق بین الملل در تلألو قرآن و اسلام بررسی می شود

خبرگزاری رسا ـ همایش منطقه ای حقوق بین الملل در آیینه علوم روز با موضوع واژگان حقوق بین الملل در تلألو قرآن و اسلام برگزار خواهد شد.
حقوق بين الملل در آئينه علوم روز
به گزارش حبرگزاری رسا در تبریز به نقل از کمسیون حقوق بشر اسلامی شمال غرب، امین رستم زاده، دبیر علمی این همایش و معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی، امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حقوق بین الملل یکی از رشته های پر اهمیت و بکر حقوقی می باشد که ارتباطی ناگسستنی و بین رشته ای با سایر علوم و نیازها و حوزه های مختلف جوامع در عرصه بین الملل امروزین دارد.

رستم زاده گفت :امروزه همبستگی مادی و معنوی کشورها سنگ زیر بنای نظام بین المللی است و رشد و تعالی آنها مستلزم تعامل در سطحی افزون تر از سطوح ملی و در عرصه نظام بین الملل می باشد.

وی ادامه داد: تبدیل شدن این نظام بین الملل به بستری برای رشد و بالندگی و رفاه جوامع و انسانها نیازمند حقوقی به نام حقوق بین الملل است که در واقع تجلی زیست اجتماعی در جامعه بین المللی برای دست یازیدن به آرمان های مادی و معنوی و واقعی بشری است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به عوامل موثر در توسعه و تحول حقوق بین الملل گفت: بغیر از عوامل حقوقی عوامل اقتصادی، بازرگانی، تاریخی، جغرافیایی، سیاسی، علمی و فنی و فرهنگی نظامی جامعه شناختی که در پروسه زمانی خاصی سبب رسیدن حقوق بین الملل به این مرحله شده است برای بلوغ و توسعه مترقیانه تر نیازمند نگرش تخصصی تر از ابعاد بکر به این رشته حقوق هستیم.

وی گفت: در مقطع کنونی با عنایت به ضروریات فعلی و پیشرفت تکنولوژیکی جوامع و لزوم بهره وری و مدیریت زمانی و مکانی و مادی در حوزه های مختلف یک کشور می طلبد که ضمن ایجاد و توسعه روابط بین المللی کشورها روابط آنها از هر جهت علمی تر و نظامندتر شکل بگیرد.

وی ادامه داد:شکل گیری این ارتباطات در نظام بین المللی مستلزم نگرش پژوهش محورانه و اساس بندی و تعریف این تعاملات با چنین ابزار تخصصی علمی و مدیریت دقیق و ریز آن است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه استلزامات علمی توسعه پایدارامروزه روابط انسانها و جوامع در تمامی ابعاد سعی در درنوردیدن مرزها دارد لزوم توجه و اهمیت به این رشته حقوقی به یکی از ضروریات مدیریتی تبدیل شده است.

رستم زاده گفت: این چنین ضرورتی باعث می شودتا سمت و سوی پژوهش های اندک صورت گرفته در زمینه حقوق بین الملل از حوزه تئوری و مطالعات تطبیقی و تاریخی به سمت مطالعات براساس نیاز سنجی ها و موضو عاتی که کاربردی و مبتلابه برای مخاطبین حقوق بین الملل است پیش رود.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی گفت: اهمیت و ضرورت توجه محتوایی به پژوهش ها در حوزه های حقوق بین الملل در راستای توسعه سایر بخش های جامعه زمینه را برای شناسایی مطالعات بین رشته ای با سایر حوزه های کاربردی علوم دیگر با حقوق بین الملل را بسیار پر اهمیت کرده است.

وی ظرفیت های مطالعاتی و پژوهش رشته حقوق بین الملل را برای توسعه و غنی سازی سایر حوزه های علوم دیگر در راستای توسعه و تعالی کشورها و جوامع بسیار زیاد عنوان کرد.

دبیر همایش حقوق بین الملل در آیینه علوم روز گفت: امروزه برای شروع اقدام و انجام هر کاری باید چشم اندازی جهانی و بین المللی داشته باشیم و این ضرورت اقتضا می نماید تا فضای بین المللی مورد نظر و از همه مهم تر قوانین حاکم بر آن را کاملا تخصصی شناسایی و استخراج نموده و بعد از حصول این شناخت در مرحله اصلی تر بر روی هرکدام از این نظام های حقوقی تقسیم بندی شده حاکم بر آن مواجه هستیم مطالعاتی کارشناسی و تخصصی با رویکردی کاربردی جهت پیاده نمودن برنامه هایمان داشته باشیم.

وی ادامه داد: در واقع این مهم نشان می دهد که حقوق بین الملل در دنیای کنونی ضرورتی عجین شده با علوم کاربردی مختلف در عرصه بین الملل امروزی دارد.

وی گفت:در چنین فضایی بین المللی ضرورت و اقتضائات تعاملات بین المللی کشورها لزوم پژوهش و تدبر به اصول حاکم بر حقوق بین الملل و استخراج و تدبر و مطالعه بر روی ظرفیت های تخصصی و کاربردی سایر علوم و یا نیازهایی که کشورها را به سمت جهانی شدن سوق می دهد انکار ناپذیرتر می نمایاند.

دبیر علمی این همایش منطقه ای لزوم توجه به بحث ها و حوزه های مختلف علوم اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی ،سیاسی ، گردشگری ،محیط زیست و ... را از منظر بین المللی نیازمند یک مطالعه و پژوهش بین رشته ای با حقوق بین الملل بصورت کاربردی حیاتی ذکر کرد و خاطرنشان کرد:هدف از برگزاری این همایش ایجاد رویکردی نوتر و جدیدتر و متفاوت تر به پژوهشهای مد نظر در حقوق بین الملل است.

وی با اشاره به اهداف همایش گفت: بررسی نقش مطالعه حقوق بین الملل در ارتباط با نیازها و ضرورت های جامعه امروز،تشریح تاثیر حقوق بین الملل بر استفاده پویاتر و بهینه تر در علوم مختلف روز ،فضا سازی علمی برای مطالعه تخصصی تردر مباحث حقوق بین الملل و بررسی علمی وعملی و کارشناسی مبحث حقوق بین الملل از ابعاد مختلف از جمله اهداف مهم این همایش می باشند.

رستم زاده محورهای همایش را در 7 محور حوزه های مرتبط و زیر مجموعه اقتصادی، سیاسی، توریسم و گردشگری، تاریخی و مطالعات تطبیقی، فرهنگی و اجتماعی، محیط زیست و بخش آزاد ذکر کرد و افزود: علاقمندان می توانند مقالات خود را در حوزه های مرتبط اقتصادی و تجارت، حوزه های مرتبط سیاسی و روابط بین الملل، حوزه های مرتبط توریسم و گردشگری، مطالعات تطبیقی بین المللی در سایر حوزه های گرایش های حقوق، حوزه های مرتبط فرهنگی و اجتماعی، حوزه های مرتبط محیط زیست، حوزه های مرتبط در خصوص حقوق و جرایم سایبری، موضوعات بین رشته ای حقوق بین الملل و سایر گرایشها ی حقوق و محور ویژه: واژگان حقوق بین الملل در تلألوء قرآن و اسلام تهیه و ارسال کنند.

وی با توجه به مهلت ارسال مقالات گفت:متقاضیان تا پایان فروردین ماه فرصت دارند تا مطالعات خود را در قالب محورهای همایش طراحی ، تدوین و به دبیرخانه همایش به آدرس ارومیه ، خ شهیدبهشتی ، دانشگاه ارومیه – جهاد دانشگاهی (04413444070)ارسال نمایند./935/د101/س
ارسال نظرات