۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۹:۲۰
کد خبر: ۱۲۷۹۳۱
اخلاق، گمشده عصر ارتباطات (13)؛

عمل به آموخته‌ها از بایسته های زندگی طلبگی است

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه عمل به آموخته ها را لازمه زندگی طلبگی دانست و بر لزوم تبلیغ با بیان و انتقال معانی به وسیله نفس و جان تاکید کرد و گفت: آیت الله مشکینی می فرمود« والله نشد من حدیثی را برای کسی بخوانم مگر اینکه تصمیم گرفتم آن را عمل کنم».
اخلاق


حجت‌الاسلام سید علی حسینی‌آملی، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبیین کلمه اخلاق، آن را برگرفته از کلمه خلق و به معنای انجام یک فعل با زحمت روحی و تأمل خواند.

وی در ادامه با اشاره به شخصیت بعضی افراد در بروز رفتار خوب در جامعه و نبود این‌گونه رفتار در مناسبات شخصی، این‌چنین افرادی را دو شخصیتی دانست و اخلاق را نهادینه شدن خوبی ‌‌در رفتار و امیال اشخاص دانست؛ یعنی شخص نسبت به کار ناپسند از درون بی میل باشد.

این استاد اخلاق به سیره پیامبر اکرم(ص) اشاره کرد و گفت: رسول اکرم(ص) را به دلیل اشتیاق درونی آن حضرت به راستی و صفا«خلق عظیم» می‌دانستند، بنابراین همه افراد جامعه باید تعالیم دین را این‌گونه پیاده کنند.

وی عمل به آموخته ها را لازمه زندگی طلبگی دانست و بر لزوم تبلیغ با بیان و انتقال معانی به وسیله نفس و جان تاکید کرد و گفت:  آیت الله مشکینی می فرمود« والله نشد من حدیثی را برای کسی بخوانم مگر اینکه تصمیم گرفتم آن را عمل کنم».

حجت الاسلام حسینی آملی در ادامه یادی از استاد اخلاق خود، آیت الله حسن زاده آملی، کرد و گفت: ایشان می فرمود«ماه رمضان که جای خود، محرم و صفر را هم روزه می‌گرفتم که با دهن روزه حرفم اثر کند»

وی همچنین از اساتید اخلاقی مانند آیات عظام مشکینی، مظاهری و اشتهاردی نام برد و درس آنان را دارای اثر و نفوذ خواند و  بر ضرورت برگزاری این‌گونه کلاس‌ها برای نسل جدید تأکید کرد.

حجت‌الاسلام حسینی‌آملی، برنامه‌ رسانه ملی در پخش برخی از دروس اخلاق، همچون درس آیت الله مصباح یزدی در شرح دعای خمسه عشر را جای امیدواری دانست و بر تقویت پخش این‌گونه برنامه‌ها به دلیل نیاز جامعه تاکید کرد.

وی علت ابتلا بازار به ربا، ادارات به رشوه و جوانان به بدحجابی را نبود تبلیغ زبانی به همراه عمل دانست و گفت: بیشتر مردم با احکام آشنا هستند، اما جامعه کسی را می‌خواهد که با نفسش مردم را وادار به تبعیت کند.

حجت الاسلام حسینی آملی در پایان در خصوص تبیین امر به معروف و نهی از منکر بر لزوم امر و نهی به همراه عمل تاکید کرد و به عنوان توصیه از کسانی که خود را تأثیر گذار در جامعه می‌دانند خواست که به میدان عمل آمده و از کناره‌گیری خودداری کنند./908/ت303/ن

 

ارسال نظرات