ملاکهای انتخاب دوست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محیالدین حایری شیرازی، استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم، صبح امروز در مدرسه فیضیه گفت: باید از لغو پرهیز کرد؛ لغو با گوش دادن، نگاه کردن و سخن گفتنهای بیهوده حاصل می شود.
وی در ادامه افزود: رفیق پوشش است، همانگونه که زن و مرد پوشش یکدیگر هستند، همانند دو پوسته گردو که مغز را محافظت می کند، محبت رفیق هم این جایگاه را دارد که انسان را حفظ کند.
آیت الله حایری شیرازی اظهار داشت: وقتی دو نفر همدیگر را برای خدا(فی الله) دوست داشته باشند این دوستی دوام پیدا خواهد کرد، گاهی دوستی«زینة الحیوة الدنیا» است و این به خاطر تحریک غریزه جنسی است و این نوع دوستی غیر«فی الله» است.
وی تأکید کرد: البته باید توجه داشت که دوستی و محبت زن و شوهر به خاطر غریزه و عقیده است و این همان دوستی فی الله است و امر پسندیده و ممدحی می باشد.
آیت الله حایری شیرازی یادآور شد: دوستی حضرت امیر المؤمنین و حضرت فاطمه زهرا هم عقیدهای و هم هم غریزی بود و این مطلبی است که اهلبیت(ع) بدان اشاره کردهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید در عبادت خدا محبت حاصل شود اگر این محبت حاصل نشد، به این خاطر است که نماز، روزه برای خدا نبوده است، عبادات باید با محبت آغاز و با محبت تمام شود.
این استاد اخلاق حوزه ادامه داد: اگر دو دوست با هم حضرت ابا عبد الله را دوست داشته باشند، این دوست داشتن باعث تقویت دوستی این دو فرد خواهد شد.همانند دو کاردی که به هم ساییده شود و منجر به تیز شدن هر دو کارد خواهد شد.
وی تأکید کرد: ریشه تعارضی که بین محبت و درس خواندن در برخی حاصل می شود این است که، این درس خواندن برای خدا نیست و گرنه چیزی که برای خدا باشد حتماً محبت به دنبال دارد. برای بهدست آوردن محبت الهی باید از نمار و در نماز هم باید از وضو شروع کرد به این صورت که به وضو علاقه داشته باشیم.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: محبت باید به مرحله ای برسد که طرف مقابل لذت ببرد و خوشش بیاید همانگونه که از غذا خوردن و شربت نوشیدن لذت می برد، احراز از معصیت، غریزه جنسی و دوست داشتن نباید سبب شود که اصل مصافحه و معانقه تعطیل شود.
وی خاطر نشان کرد: انسانی که از ترس ترکشهای غریزی، معانقه، دوست داشتن و محبت را ترک کند همانند کسی است که عقب عقب از پشت بام سقوط کند، معانقه و محبت داشتن نسبت به هم چیزی است که حضرت پیامبر(ص) به آن فرمان داده است و خود ایشان عامل به آن بوده است.
وی در ادامه درباره دوست و دوست یابی گفت: همانگونه که شما برای سفرها همسفر انتخاب می کنید، برای مسائل دینی و معنوی و اخروی هم باید یک همسفر خوب انتخاب کنید و در انتخاب دوست هم دقت کنید همان گونه که برای خرید یک خانه دقت می کنید برای انتخاب دوست و رفیق هم دقت کنید.
وی تأکید کرد: اشرار و انسان های فاسد یار گیری می کنند و از این یارگیری استفاده می کنند و ضربه می زنند، شما هم یارگیری کنید و یه شیطان و حزب او ضربه بزنید.
این استاد درس اخلاق در پایان با توصیه به طلاب گفت: بزرگترین سعادت ویا شقاوت را دوست نصیب انسان می کند و این چیزی است که قرآن هم از قول بهشتیان و دوزخیان بیان کرده است، کم رفیق داشته باشید ولی رفیق خوب داشته باشید، کم قرآن و نماز بخوانید ولی خوب بخوانید، کم کار کنید اما خوب کار کنید./905/پ202/ن