نزول ملائکه برحجت خدا در شبهای قدر دلیل روشنی بر ولایت اهلبیت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مجید قنبری مبلغ حوزه علمیه قم، ظهر امروز در جمع خبرنگاران خبرگزاری رسا، شب قدر را دلیل محکمی برای اثبات ولایت اهل بیت(ع) دانست و اظهارداشت: تا زمانی که پیامبر(ص) بودند ملائکه در شب قدر بر ایشان نازل می شدند، اما سؤال ما از اهل تسنن این است که پس از ایشان به چه کسی نازل می شوند؟
وی با بیان اینکه قطعا ملائکه بر منتخب خداوند نازل می شوند و نه منتخب انسان ها، تصریح کرد: آن شخص باید در حد رسول خدا(ص) باشد؛ بنابراین باید امامانی پس از پیامبر(ص) از جانب خداوند متعال انتخاب شوند تا در این شب مقدرات را امضاء کنند.
پژوهشگر عرصه رسانه، در پاسخ به شبهه برخی از اهل تسنن مبنی براینکه شب قدر همان شب نزول قرآن بوده و پس از آن ادامه پیدا نکرده است، گفت: آن ها می دانند که اگر استمرار شب قدر را قبول کنند باید ولایت اهل بیت (ع) را نیز بپذیرند؛ اگر کسی قرآن را با دقت مطالعه کند می فهمد که این حرف اساس و ریشه ندارد، حتی برخی اهل سنت هم این را قبول ندارند و می گویند شب قدر تا پایان عمر شریف پیامبر(ص) ادامه داشته است البته هیچ دلیلی برای این ادعا ندارند و برخی دیگر از این گروه به استمرار شب قدر تا قیامت اعتراف دارند.
حجت الاسلام قنبری، افزود: استفاده از فعل مضارع «تنزل» در سوره قدر حاکی از استمرار نزول ملائکه در شب های قدر تا روز قیامت است و مراد از کسی که ملائکه بر او نازل می شوند حجت خداوند است.
وی در توصیف عظمت و اهمیت سوره قدر، گفت: امام جواد(ع) می فرماید با تمسک به این سوره می توانید بر دشمنان پیروز شوید.
براساس روایات شب 23 ماه رمضان به احتمال زیاد شب قدر است
این مبلغ حوزی، شب قدر را یکی از مبارکترین شبهای خدا دانست و خاطرنشان کرد: با اینکه این شب به طور دقیق تعیین نشده است ولی با توجه به روایاتی که در این خصوص داریم احتمال زیاد شب 23 ماه مبارک رمضان، شب قدر است؛ امیرالمؤمنین علی(ع) در بیان عظمت این شب می فرماید اگر به شما ارزش شب قدر را بگویم به عمل در این شب پرداخته و عمل در شبهای دیگر را رها می کنید.
حجت الاسلام قنبری، با بیان اینکه تمام اتفاقاتی که در طول سال رخ می دهد در شب قدر مقدر می شود، گفت: ولادتها، مرگها، رزق و روزی، توفیق زیارت عتبات عالیات، حج، همه در این شب تقدیرش رقم می خورد و به امضای امام زمان(عج) می رسد.
وی در توضیح اینکه شب قدر از هزار ماه بهتر است، اظهارداشت: امام باقر(ع) می فرمایند هر عمل صالح و کار خیری که در این شب انجام می شود بهتر از انجام آن اعمال در هزار ماه بدون شب قدر است؛ هزار ماه معادل حدود 80 سال است یعنی به اندازه عمر طبیعی انسان؛ یک شب احیاء، دو رکعت نماز، تفکر در آفرینش، توجه به امام زمان(عج)، محبت به پدر و مادر، دعا و مناجات و هر کار دیگری به این اندازه ارزش پیدا می کند به همین دلیل هر ثانیه این شب ارزشمند است.
قاری سوره روم و عنکبوت در شب قدر اهل بهشت است
پژوهشگر عرصه رسانه، قرائت سوره روم و عنکبوت را به عنوان یکی از اعمال شب قدر برشمرد و گفت: در بحارالانوار روایتی از امام صادق(ع) دراین باره وجود دارد که شیخ عباس قمی(ره) در مفاتیح الجنان نیز بدان اعتماد کرده است؛ حضرت قسم یاد می کند که هرکس در شب بیست و سوم این دو سوره را بخواند اهل بهشت است و هیچ کس استثناء نیست و در ادامه برای اینکه اطمینان خود را از صحت این مطلب نشان دهد می فرماید نمی ترسم به خاطر این قسم گناهی بر من نوشته شود.
حجت الاسلام قنبری، قرآن به سر گرفتن را یکی از مهم ترین اعمال شب قدر دانست و ابراز داشت: ما با این کار خدا را به بالاترین سرمایههایش قسم می دهیم که اموری را که به صلاح و خیر است برای ما مقدر فرماید؛ در این شب قرآن صامت را بر روی سر قرار داده و خدا را به اهل بیت (ع) که قرآن ناطق اند قسم می دهیم.
پیامبر در آرزوی دیدار حضرت علی
وی در بخش دیگر سخنان خود به مناسب فرا رسیدن ایام شهادت امام علی (ع)، گفت: نزدیک به بیست کتاب شیعه و سنی در شأن و منزلت حضرت علی (ع) روایتی را از کسانی از جمله ابنعباس و امعطیه نقل کردهاند که پیامبر(ص) که آن حضرت را به جنگی فرستاده بودند، دستان خود را به دعا بلند کرده و عرض کردند «اللهم لا تمتنی حتی ترینی علیا» خدایا مرا نمیران تا یک بار دیگر علی(ع) را ببینم؛ رسول خدا با آن عظمت چنین درخواستی از خداوند دارند./928/پ202/ن