۲۳ مهر ۱۳۹۱ - ۲۰:۲۰
کد خبر: ۱۴۲۶۳۴
استاد درس خارج حوزه علمیه قم؛

آثار معنوی استاد بدون هیچ نقصانی به شاگردان انتقال پیدا می‌کند

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: تمام آثار معنوی استاد بدون هیچ نقصانی به شاگردان انتقال پیدا می‌کند و آن‌ها را تحت تأثیر تمامی عادات پسندیده و ناپسند این استاد قرار می‌دهد.
آموزش

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالامیر علم‌الهدی، استاد درس خارج و سطوح عالی حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان ویژگی‌های استاد شایسته، گفت: جنبه معنوی استاد از ویژگی‌های مهم وی است، چرا که رفتار، حرکات، سکنات و نحوه گفتار استاد بر روی طلاب تأثیر بسزایی دارد.

وی با اشاره به تأثیر رفتارهای استاد روی شاگردان افزود: تمام آثار معنوی استاد بدون هیچ نقصانی به شاگردان انتقال پیدا می‌کند و آن‌ها را تحت تأثیر تمامی عادات پسندیده و ناپسند این استاد قرار می‌دهد.

این استاد درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: هنوز تأثیرهای اخلاقی، معنوی و حتی فکری اساتید سابق مانند آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری و حضرت امام خمینی(ره) روی شاگردان آن‌ها نمایان و روشن است چرا که در مرحله اول روح و تقوای استاد روی شاگردان و طلاب تأثیرگذار است.

وی تصریح کرد: وقتی طلبه استادی را از جنبه معنوی نپسندد در بحث علمی وی هم شرکت نمی‌کند و ممکن است استادی را انتخاب کند که از جهت علمی ضعیف باشد اما به علت تقوای بالای وی تأثیر زیادی در علم و تقوا بر این شاگرد بگذارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علم‌الهدی با بیان این‌که اولین معیار در انتخاب استاد جنبه معنوی و اخلاق وی است، ادامه داد: آیت‌الله مجتهدی(ره) در بیانی به طلاب توصیه می‌کرد که اگر به کلاس استادی بروید که سیگاری باشد، از وی تأثیر گرفته و خود نیز سیگاری می‌شوید.

وی دومین معیار انتخاب استاد را شایستگی علمی وی دانست و ابراز داشت: استاد وظیفه دارد که درس مربوطه را به خوبی فهمیده باشد و قدرت تفهیم و تشریح مطالب آن را به شاگردان خود داشته باشد.

این استاد درس خارج و دروس عالی حوزه علمیه قم، کلاس درس را به کلاس تشریح تشبیه کرد و خاطرنشان کرد: استاد باید مانند کلاس تشریح که بدنی را کاملا باز می‌کنند درس خود را کاملا تشریح و مطالب آن را برای شاگردان باز و شکوفا کند.

وی ادامه داد: استاد وظیفه دارد سؤلات و اشکالات شاگردان خود را در حد ظرفیت کلاس طوری پاسخ دهد که کاملا واضح باشد و از توضیحات اضافه نیز بپرهیزد که وقت طلاب را با مباحث نامربوط نگیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علم‌الهدی، هر روز ساعت 9 تا 10 صبح بحث شروط متعاقدین کتاب مکاسب را در مدرس11 و ساعت 10 تا 11 صبح بحث استصحاب خارج اصول را در مدرس 18  مدرسه آیت‌الله گلپایگانی تدریس می‌کند، همچنین وی ساعت 11 تا 12 صبح بحث صلات خارج فقه در حجره 23 مدرسه فیضیه تدریس می‌کند

این استاد درس خارج و سطوح عالی حوزه علمیه قم، طلبگی را در تهران در محضر آیت‌الله سید جواد علم‌الهدی طلبگی آغاز کرد، برای تحصیل سطوح عالی به قم آمده و مکاسب و کفایه را نزد آیت‌الله ستوده فراگرفت، همچنین وی درس خارج را در محضر اساتیدی همچون آیت‌الله گلپایگانی و آیت‌الله وحید خراسانی گذراند./997/ت302/ن

ارسال نظرات