حوزه باید نیازهای علمی و فکری دولت اسلامی را تامین کند
حجت الاسلام رضا برنجکار، عضو هیات مدیره انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه قم، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اینکه دین بیانگر سعادت دنیا و آخرت است و حوزه علمیه نیز متکلف امر دین در جامعه است، ابراز داشت: حوزه در سه بخش فهم، تبلیغ و اجرای دین در بین مردم باید نفش آفرین باشد.
وی با اشاره به اینکه تشکیل حکومت، تغذیه و پاسداری از آن و اجرای دین در جامعه از وظایف حوزه های علمیه است، اظهار داشت: همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند هیچگاه حوزه از نظام جدا نیست.
رییس دانشگاه پردیس قم با بیان اینکه حکومت فرزند حوزه و رابطه بین این دو یک نوع رابطه پدر و فرزندی است، گفت: حوزه به همراه دانشگاه نیازهای علمی و فکری حکومت را تأمین و دولت اسلامی نیز در مقابل همانند فرزند از پدر خود در قبال کمک های بنیادی باید تشکر کند.
وی با تاکید براینکه جدایی حوزه از نظام تصور و معنا ندارد، بیان داشت: عده ای با تفکر سکولار که دین از سیاست جداست و کاری به سعادت دنیوی بشر ندارد و دین پاسخگوی مسائل فردی است، می توانند جدایی حوزه از حکومت را تصور کنند ولی از دیدگاه اسلام ناب تصور چنین جدایی امکان ندارد، با این وجود متأسفانه به جهت نفوذ تفکرهای غربی در اذهان برخی از سخنان از زبانها جاری می شود.
مسوول گروه فلسفه وکلام موسسه دارالحدیث با اشاره به ضرورت استقلال حوزه از دولت، خاطرنشان کرد: حوزههای علمیه اگر وابسته به دولت باشند در مواقعی که حکومت بودجه لازم را فراهم نکند برنامه های حوزههای علمیه بر زمین خواهد ماند.
وی پرهیز از تحمیل بودجه به دولت، افزایش میل و رغبت مردم به پرداخت خمس و زکات و شرکت مردم در امور خیر مانند مسجد سازی را از دیگر اثرات مثبت استقلال حوزههای علمیه برشمرد.
حجت الاسلام برنجکار در پایان با بیان اینکه دولت اسلامی بخشی از وظیفه حوزههای علمیه که اجرای دین در جامعه است را برعهده دارد، گفت: تعامل حوزه و نظام هیچگاه نباید ترک شود و حوزه افزون بر تغذیه علمی باید افراد متدین را برای اداره دولت تربیت کند./921/ت302/ج