۳۰ آذر ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۲
کد خبر: ۱۵۰۵۹۷
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

پژوهش‌های طلاب از اصالت حوزوی خود فاصله نگیرد

خبرگزاری رسا ـ رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: نباید پژوهش‌های حوزوی از اصالت خود فاصله بگیرد و دنباله‌روی نظام دانشی دانشگاه شود.
حجت الاسلام حسين توسلي

به گزارش خبرنگارخبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام حسین توسلی، رییس پژوهشگاه علوم فرهنگ اسلامی در مراسم رونمایی از دانشنامه قرآنی، ویژه نوجوانان و نرم‌افزار دانشنامه مقالات قرآن که در سالن اجتماعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد، گفت: امیرمؤمنان(ع) در خطبه هجده نهج‌البلاغه می‌فرماید؛ «قرآن ظاهری زیبا و باطنی عمیق دارد، عجایب و قرایب آن تمامی ندارد، همیشه تازگی و طراوت دارد و جهل ما به سبب قرآن برطرف می‌شود».

وی اضافه کرد: خداوند قرآن را برای زمان، مکان و مردمان خاصی نازل نکرده است، قرآن در هر زمان تازگی دارد و ما وظیفه داریم طراوت و تازگی آن را برای دیگران بیان کنیم.

این محقق حوزوی تصریح کرد: در طول تاریخ از سوی دشمنان کارشکنی‌های فراوانی نسبت به قرآن صورت گرفته است اما با این وجود این معجزه الهی همچنان می‌درخشد و می‌توان گفت که دانشنامه قرآنی ویژه نوجوانان از بهترین دانشنامه‌های قرآنی تولید شده جهت ترویج معارف قرآن است.

 رییس پژوهشگاه علوم فرهنگ اسلامی در ادامه با اشاره به این‌که باید پژوهش و تحقیق‌های با توجه به نیاز جامعه صورت گیرد، اظهار داشت: باید تحقیق در چارچوب و موضع درستی صورت بگیرد.

وی اضافه کرد: در طول تاریخ کتاب‌های زیادی تألیف شده است اما در بیشتر این کتاب‌ها مطالب جدید بیان نمی‌شود، باید موضوع تحقیق مشخص باشد و فرد محقق بداند که نیازها و خواسته‌های جامعه چیست.

حجت‌الاسلام توسلی ابراز داشت: وظیفه افرادی که در حوزه تحقیق می‌کنند نباید مشتری مداری و توجیه اقتصادی مانند سایر مراکز باشد و این آفت بزرگی است که طلاب بخواهند برای مشتری مداری در حوزه‌های علمیه تحقیق و پژوهش کنند.

رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این‌که بیشتر پژوهش‌های انجام شده در حوزه توجیه اقتصادی ندارد، ابراز داشت: رسالت حوزویان حفظ دین، اصلاح عقاید مردم و معرفی اسلام به دیگران است نه مشتری مداری.

وی افزود: البته برخی از آثاری که تولید می‌شود به سبب حجم بالا و هزینه نیازمند حمایت و پشتیبانی از سوی مراکز بالاتر و دولت دارد و این بدین معنا نیست که پشتیبانی مالی مستقیم تحت نظارت دولت باشد چون ممکن است در برخی موارد سلیقه‌های شخصی اعمال شود و این آسیب و شکنندگی برای حوزه است.

حجت‌الاسلام توسلی تأکید کرد: هر چند رسالت حوزه حفظ دین و اعتقادات مردم است اما باید در این کار نظام و دولت نیز همکاری داشته باشند، چرا که اسلام رکن اصلی و پشتوانه انقلاب است و زیر بنای فکری و فرهنگی انقلاب ما اسلام است.

رییس پژوهشگاه علوم فرهنگ اسلامی با اشاره این‌که باید میان حوزه، نظام و دولت با حفظ استقلال حوزه هم فکری باشد، گفت: امسال به سبب کمبود بودجه تولیدات کم و کارها محدود شده است و اگر دو تا سه سال این‌گونه بودجه کم باشد ما به انجماد بودجه می‌رسیم.

وی اضافه کرد: یکی از نگرانی‌های من این است که پژوهش‌ها و آموزش‌هایی که در حوزه صورت می‌گیرد از اصالت حوزوی فاصله بگیرد و دنباله‌روی نظام دانشی دانشگاه باشد و کم کم رنگ و بوی دانشگاهی برآن حاکم شود.

حجت‌الاسلام توسلی تصریح کرد: باید تعامل میان حوزه و نظام در سازو کار درستی تعریف شود و مقام معظم رهبری نیز نسبت به تعامل درست حوزه و نظام تأکید دارند./993/پ202/پ

ارسال نظرات