شاخص خوبی و بدی در قیامت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سیدحسین حسینی قمی، استاد حوزه علمیه قم در برنامه سمت خدا با اشاره به گفتار امیرمومنان(ع) درباره روز قیامت گفت: خداوند خلق اول و آخر را جمع و حسابرسی دقیق می کند، هر کس باید به سزای عمل خودش برسد، همه متواضعانه ایستادهاند، عرق از سر و رویشان میریزد و زمین زیر پای آنها می لرزد (همه نگران هستند)، بهترین موقعیت انسان در محشر این است که بتواند جایی برای ایستادن پیدا کند.
وی افزود: کسانی که شاخص خوبی هستند دراین فضا چقدر خوشحال می شوند که صدا زده بشوند و کسانی که شاخص بدی هستند چقدر نگرانتر میشوند وقتی صدا زده بشوند. با این همه اضطراب و نگرانی، چقدر سخت است که از میان این همه انسانهای بد، سه گروه را صدا بزنند؛ ظالمان، دشمنان خدا و مردم آزارها.
حجت الاسلام حسینی قمی ادامه داد: الان بخشی از مشکلات زندگی ما بخاطر جلسات ماست. گاهی ما می گوییم که اگر در جلسه حرفی بزنیم به ما می گویند که مقدس بازی درمیآوری، بخاطر همین چیزی نمی گوییم.
وی خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) می فرماید: زمستان بهار مومن است. جلسات شب های زمستان خیلی خوب است ولی باید آنرا به تعارف نگذرانیم و از آن برای عبادت و کارهای خیر استفاده کنیم. اگر جلسهای بیهوده می گذرد باید در مقابل آن بایستیم. کسی که این کار را انجام می دهد در ردیف حواریون حضرت قرار می گیرد.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: امیرمومنان(ع) از جایی عبور می کردند، دیدند که فردی خیلی حرف می زند، حضرت فرمود: می دانی حرف هایی که می زنی املاء می شود یعنی تو املاء می کنی و دو فرشته آنرا می نویسند و آن نامه می شود و خدا آن نامه را تصحیح می کند. مواظب باش حرف های بیهوده نزنی. ما خیلی مواقع گرفتار گناهان مجالس می شویم و خجالت می کشیم آن جلسه را ترک کنیم.
وی با بیان این که انتقال معارف دینی به دیگران مهم است اظهار داشت: آیت الله احمدی میانجی تعریف می کردند که آیت الله قاضی میگفت وقتی می خواهید دعا کنید فقط شیعیان را دعا نکنید بلکه دوستان حضرت امیر(ع) را هم دعا کنید، شاید این دعا شامل حال ما هم بشود. این نگرانی ها در زندگی خوب است.
حجت الاسلام حسینی قمی خاطرنشان کرد: در کتاب گزیده کافی داریم که امام صادق (ع) می فرماید: کسی که دور خانه خدا طواف کند، خداوند ثواب شش هزار حسنه برای او می نویسد، شش هزار گناه او را پاک می کند و شش هزار درجه به او می دهد. اگر شما گرفتاری مومنی را برطرف کنید بالاتر از ده طواف دور خانه کعبه است.
وی درباره نحس بودن ماه صفر گفت: مرحوم محدث قمی در کتاب وقایع الایام آورده که ماه صفر بعد از سه ماه حرام است. در این ماههای حرام جنگ حرام بوده است. ماه صفر جنگ ها شروع می شده است. مردم همیشه خاطره تلخی از ماه صفر داشته اند. یکی از دلایلی که ماه صفر به ماه نحس معروف شده است بخاطر همین جنگها بوده است. برای از بین بردن نحسی این ماه هیچ کاری بهتر از صدقه دادن، دعا خواندن و استغفار نیست. مردم در ماه صفر بیشتر صدقه می دهند. /916/پ202/ع