۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۳
کد خبر: ۱۵۲۷۲۶
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی:

فعالیت دانشگاه‌ها در رسیدن به اهداف مورد تأیید دین قابل قبول نیست

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام مصباح یزدی گفت: نزدیکی فضای کنونی دانشگاه ها نسبت به ارزش‌های اسلامی نسبت به سال‌های پیش از انقلاب مطلوب است، اما نسبت به اهداف مورد تأیید دین غیر قابل قبول است.
حجت الاسلام علي مصباح يزدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در زنجان، حجت الاسلام علی مصباح یزدی، عضو هیأت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، امروز در نشست مشترک طلاب و دانشجویان شهر زنجان با تأکید براین‌که سبک زندگی اسلامی از دیدگاه اسلام با تفاسیر ارائه شده از سوی غرب متفاوت است، اظهار داشت: تفاوت اصلی دانشمندان سکولار و اسلامی در انگیزه آنان برای دستیابی به علوم مختلف است.

حجت الاسلام مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر این‌که مسأله اسلامی شدن دانشگاه‌ها زمینه‌ای برای ترویج فرهنگ سبک زندگی اسلامی در جامعه است، اظهار داشت: دانشگاهیان باید رویکردی دینی در برنامه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی داشته باشند، استادان خود باید مقید به مبانی اسلامی باشند.

عضو هیأت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خواستار تعامل و هم‌اندیشی حوزه و دانشگاه برای تحقق دانشگاه اسلامی شد و گفت: نزدیکی فضای کنونی دانشگاه ها نسبت به ارزش‌های اسلامی نسبت به سال‌های پیش از انقلاب مطلوب است، اما نسبت به اهداف مورد تأیید دین غیر قابل قبول است.

وی با بیان این‌که هدف اصلی دانشمندان سکولار اثبات عدم وجود خداوند متعال و نیت اندیشمندان اسلامی وجود همه عناصر عالم هستی به واسطه خداوند است، خاطرنشان کرد: تمام انسان‌ها در ادوار مختلف تاریخی به دنبال آسایش و امنیت بوده‌اند و تمدن‌های بسیاری با شعار عدالت و سعادت به وجود آمدند اما دیگر نامی از آنان نیست، چراکه هدفی الهی نداشته‌اند.

حجت الاسلام مصباح یزدی با تأکید بر این‌که دستیابی به عدالت، رفاه و آسایش بدون توجه به معیارهای الهی در سبک زندگی اسلامی محقق نخواهد شد، تصریح کرد:  اسلام هدف زندگی بشریت را تعیین کرده، زندگی مادی انسان‌ها نیز در سایه این هدف متعالی معنا می یابد.

عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: اسلام تنها تمدنی بوده که هدف نهایی انسان‌ها و جوامع بشری را تعیین می‌کند، حتی تمدن ایران باستان نیز که به دنبال برقراری سعادت بشری و برقراری عدالت بود، نتوانست هدف نهایی برای زندگی بشر داشته باشد، در حقیقت عدم موفقیت تمدن های بزرگ تاریخ عدم برخورداری از هدف و مقصد برای تعالی بشر بوده است.

وی تقرب به درگاه الهی، عبودیت، عدالت و جلب رضایت خداوند را از اهداف سبک زندگی اسلامی دانست و گفت: هر تمدنی حتی اگر  هدف و مقصد برای اعضایش تعریف کرده باشد، اما از شاخص برجسته اهداف خلقت الهی برخوردار نباشد، غیر اسلامی است، از این رو باید تمامی برنامه های جوامع بشری با نیت الهی صورت گیرد./935/پ202/س

ارسال نظرات