آیین اختتامیه نخستین جشنواره تجلی وقف و بقاع متبرکه در رسانه برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجتالاسلام حجت گنابادی نژاد، مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، صبح امروز در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره تجلی وقف و بقاع متبرکه در رسانه که در تالار نور مشهد برگزار شد، با بیان اینکه وقف، موضوعی مقدس و ارزشمند است، اظهار کرد: در بحث وقف یک بحث وجود دارد و آن اینکه وقف موضوعی تأسیسی است یا امضایی؟
وی با اشاره به اندیشه امام خمینی در این خصوص، گفت: موضوع وقف در نگاه امام امری عقلایی است و ریشه عقلایی بودن وقف در حس نیکو اندیشی، نیکوکاری، نودوستی، دستگیری از محرومان و نیازمندان است، چنانکه میفرمایند: «وقف از امور عقلایی است که این ویژگیهای انسان را به عنوان مدل و الگو ارائه میکند».
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی تصریح کرد: در تاریخ، واقفین متمکنی هستند که نیازهای زمان خود را بر اساس سرشت و فطرتشان به سمت تأمین نیازها سوق دادهاند، به طور مثال موقوفات دوره صفویه بیشتر به حوزه علم و اندیشه و مدارس علمیه تعلق داشت و موقوفات دوره قاجار و پهلوی مربوط به ماه محرم و عزاداری بود.
حجتالاسلام گنابادی نژاد سنت وقف را ابزاری مؤثر در فقر زدایی و کمک به محرومان و نیازمندان دانست و تأکید کرد: وقف از جمله مسائل مهمی است که ائمه اطهار(ع) حتی هنگامی که در مصدر خلافت نبودند بر آن توجه داشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: وقف از ابزار مهمی است که میتواند سبب سرمایهگذاری افراد خیر، برقراری عدالت و توازن اجتماعی، ریشهکن کردن فقر، توانمندسازی و خودکفایی بخش خصوصی و مردمی جامعه و توجه خاص به اقتصاد فرهنگی شود.
مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه خراسانرضوی با بیان اینکه حوزه علمیه و علما و روحانیت باید بیش از گذشته در جهت تریج فرهنگ وقف تلاش کنند، اظهار کرد: رسانهها نیز در انتقال ارزشها و آگاهسازی مردم نقش بسزایی دارند.
کوروش شجاعی، مدیرمسؤول روزنامه خراسان نیز در این مراسم گفت: وقف عملی برای خدا بوده اما خیر آن برای مردم است، یعنی هر کسی که قدم در عرصه وقف میگذارد بیگمان برای جلب رضایت خداوند اقدام به این عمل خیر میکند.
وی یکی از علتهای اساسی کاهش وقف در جامعه را در عدم آشنایی مردم با سنت حسنه وقف دانست و بیان کرد: این عدم آشنایی با فرهنگ وقف به سازمان اوقاف کشور برمیگردد که تعامل شایستهای با مجلس، دولت و رسانهها نداشته است./932/د101/ب