طلاب در انتخاب الگو به تقوا و تعهد افراد توجه کنند

به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب«نسیم هدایت، رهنمودهای بزرگان به طلاب جوان» تدوین شده از سوی علی وافی، دربردارنده چهل پرسش و پاسخ درباره آداب و رموز طلبگی و صدها نکته آموزنده درباره شیوه طلبگی است.
با توجه به اهمیت طرح این مباحث برای طلاب به ویژه طلاب جوان و تازهوارد به حوزههای علمیه، خبرگزاری رسا اقدام به انتشار بخشی از محتوای این کتاب کرده است.
در بخشی از این کتاب، حضرت آیتالله سبحانی تبریزی به این پرسش که« قطعا ارتباط با افراد موفق در تحصیل با وجود موانع و مشکلات زندگی، میتواند الگوی خوبی برای طلاب جوان باشد. راه شناسایی و ارتباط با آنها چیست؟ و برای تداوم این ارتباط چه باید کرد؟» اینگونه پاسخ داده است:
سابقا که ما وارد حوزه شدیم، افراد خوشنام موفق در حوزه نمایان بودند. الان هم وقتی که یک طلبه در مدرسهای ساکن میشود، اگر اندکی دقت کند، مستعدها و درسخوانها مشخص هستند. آنهایی که در بعد درسی و معنوی، توفیقاتی یافتهاند وحود دارند. باید کوشش کند فرد موفق را بیابد و با او طرح دوستی بریزد. گاهی به حجرهاش برود، عرض ارادت کند، گاهی او را به حجره خودش دعوت کند و گفتوگویی داشته باشد، تا کم کم رشته این دوستی و رفاقت محکم و منسجم شود. البته ایجاد رفاقت و دوستی با این افراد خوشنام و موفق، ذوق و سلیقه هم میخواهد. باید به نکات لطیف و ظریف توجه داشت تا بتوان از ارتباط با این افراد صاحب کمال، کسب کمال کرد.
یادم میآید وقتی که ما به قم آمدیم، کسی که الان از بزرگان حوزه به شمار میرود، معروف بود به اینکه از نظر استعداد، فوقالعاده است. من میدیدم که طلبهها سعی میکنند با او طرح دوستی بریزند، با او همراه و همنشین باشند، هم درس و هم بحث باشند، تا حتی المقدور از استعداد و دانستههای او بهره ببرند.
خود طلبه باید برای یافتن چنین افرادی شور و شوق داشته باشد و تلاش کند تا به منظور خویش دست یابد. اما باز هم تکرار میکنم، در همه این موارد توجه به تقوا و تعهد افراد، از همه چیز مهمتر است.
شایان ذکر است، علاقهمندان به تهیه این کتاب میتوانند به انتشارات شفق به نشانی قم ـ خیابان شهدا ـ کوچه 22 مراجعه کنند یا با شماره 7741028 پیش شماره 0251 تماس بگیرند./997/پ203/ن