میتوان خطرات رایتل را به فرصت تبدیل کرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ابوذر منتظرالقائم، عضو مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی، دوشنبه شب در نشست علمی بررسی پیامدهای نسل سوم تلفن همراه که در مدرسه فیضیه برگزار شد، گفت: نوجوانان، جوانان و بزرگسالان ما نیز از فناوریها آسیب میبینند و این آسیبی است که خود آنان میفهمند.
وی با اشاره به اینکه ذهن برخی از نوجوانان ما تصرف شده است، افزود: برخی از مردم آسیبها را متوجه میشوند، اگر کسی غرق در فساد شود، بیرون آوردن آن کار آسانی نیست و وظیفه نخبگان در این موضوع سنگین است.
عضو مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: دستاندرکاران اپراتور سوم افراد مذهبی هستند و مسؤولیت آنان در این امر سنگینتر است، برخی از این افراد دارای سوابق روشن هستند، اما در موضوع فناوریهای اطلاعات عملزدگی ویژهای مشاهده میشود.
وی ادامه داد: ما نسبت به استفاده از تمام فناوریها مانند اینترنت و موبایل غافل بودهایم، دولت برخی از این فناوریها را نمیتواند جلوگیری کند و پرداختن به موضوع رایتل به این معنا نیست که ما فناوریها دیگر را کاملا قبول داریم.
منتظر القائم گفت: رایتل نقطه عطف تهدیدات محسوب میشود، رایتل به لحاظ ویژگیها و خدماتی که ارائه میدهد، خطرات بسیاری را متوجه جامعه میکند.
وی ابراز داشت: استفاده از رایتل با رعایت برخی نکات ضروری، تغییر دادن برخی ویژگیها و حذف کردن برخی از موضوعات مدیریتشدنی است، رهبر معظم انقلاب توصیه کردند که یک طرح ملی باید همراه با بستههای فرهنگی باشد، اما رایتل این بسته فرهنگی را ارائه نکرد.
عضو مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی بیان داشت: برای به وجود آوردن رایتل تلاشهایی بیسروصدا انجام شد و هنگامی که متوجه اثرات رایتل شدیم به مخالفت با آن برخاستیم.
وی با اشاره به اهیمت برگزاری چنین جلساتی ادامه داد: مدیر محتوایی جامعه، حوزه علمیه است و این جلسه باید پرشورتر و با حضور بیشتر روحانیان برگزار میشد.
منتظر القائم با اشاره به اینکه برخی از مشکلات نسل سوم تلفن همراه در نسل اول و دوم نیز وجود اشت، خاطرنشان کرد: این مشکلات در نسل سوم شدیدتر شده است، نسل سوم یک بستر برای ارتباط فراهم میکند و نحوه استفاده کردن اثرگذاری این نسل سوم را مشخص میکند.
وی گفت: برخی دستاندرکاران رایتل به دنبال ایجاد نیاز کاذب در مردم با تبلیغات تلویزیونی هستند و پس از آن با گفتن اینکه مردم خواستار استفاده از رایتل هستند، به دنبال بسترسازی این فناوری بدون همراه بودن بسته فرهنگی با آن هستند.
عضو مجمع فعالان فضای مجازی انقلاب اسلامی ابراز کرد: اگر کسی تردید دارد که فناوری اطلاعات بر مبنای اینترنت وابستگی مشخص به غرب دارد، نباید در وابسته بودن رایتل به غرب تردید کرد، نباید کاری کرد که قاعده نفیسبیل نقض شود.
وی گفت: رایتل با در نظر گرفتن برخی مختصات به فرصت تبدیل میشود و اگر کارها و مراقبتهایی را در نظر بگیرند، میتوان به خوبی از رایتل استفاده کرد، این امکان وجود دارد که خطرات اینترنت پرسرعت رایتل را با اعمال دقت و مدیریت درخور، به یک فرصت تاریخی برای توسعه فناوری اطلاعات کشور نیز بدل کنیم.
منتظر القائم ادامه داد: رایتل با تغییراتی قابل اجرا است، کسی با نسل سوم ارتباطات مخالف نیست، مسأله در نظر نگرفتن قانونها و مصالح است.
وی افزود: اینترنت پرسرعت رایتل باید تنها در خدمت پایگاههای داخلی قرار گیرد، این امر سبب سوددهی و سرویسدهندگی پایگاههای داخلی میشود و همچنین باید درنظر داشت سرویس ارتباط تصویری رایتل بحثبرانگیزترین امکان آن است./914/پ202/ن