۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۵
کد خبر: ۱۶۵۸۱۸

چهل‎ویکمین سالگرد ارتحال آیت الله کوهستانی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ چهل و یکمین سالگرد ارتحال آیت‌الله کوهستانی در زادگاهش روستای کوهستان بهشهر برگزار شد.
آيت الله کوهستاني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بهشهر، حجت الاسلام اسماعیل کوهستانی، فرزند آیت الله کوهستانی(ره) و مسؤول حوزه علمیه کوهستان بهشهر امروز در چهل و یکمین سالگرد ارتحال آیت الله کوهستانی گفت: مهم ترین درسی که می توان از زندگی این عالم فقید و حکیم پارسا گرفت مردمداری و اخلاق است که باید سرلوحه کار همه ما باشد.

 

وی با تأکید بر این که در همه مراحل زندگی باید تنها به خدا توکل و اعتماد کنیم، افزود: اگر بر خدا توکل کنیم خداوند با دست حمایت و کفایت خودش همه مشکلات ما را برطرف می کند.

 

مدیر حوزه علمیه کوهستان بهشهر ادامه داد: باید در زندگی و در هر شرایطی از زندگی خود، ادب را رعایت کرده و توفیق روزافزون الهی را مسألت کنیم و هر چیزی را تنها از خدا بخواهیم و از غیر او طلب نکنیم.

 

وی گفت: رعایت حقوق مردم، مردمداری، ولایتمداری و اخلاق مداری از جمله مسائلی است که باید در جامعه مورد توجه ویژه قرار گیرد.

 

به گزارش رسا، آیت اللّه محمد کوهستانی، فاضل وارسته ای بود که سراسر عمرش را در تهذیب و تزکیه نفس گذراند و با پرورش طلاب فراوان نقش اثرگذاری در اعتلای نظام اسلامی بر عهده داشت.

 

این فقیه بزرگ و عارف وارسته‌، همه عمرش را در مسیر تهذیب و تزکیه نفس سپری کرد و با تأسیس حوزه علوم دینی شاگردانی را پرورش داد که هر کدام، در عرصه‌های مختلف دینی، فرهنگی، اجتماعی، پرورشی منشأ برکات فراوانی هستند.

 

آیت الله شهید سیدعبدالکریم هاشمی نژاد، آیت‌الله علامه شیخ ابوالحسن ایازی، آیت‌الله شیخ عبدالله نظری خادم الشریعه، آیت‌الله شیخ حسین محمدی لائینی هزار جریبی، آیت‌الله شیخ ابوالقاسم رحمانی خلیلی مازندرانی و آیت الله سیدتقی حسینی نصیری از شاگردان برجسته آیت الله کوهستانی به شمار می‌روند. 

 

آیت‌الله محمد کوهستانی از جمله عالمانی است که پس از تحصیل در ایران برای کسب فیض بیشتر از امور دینی، به نجف اشرف سفر کرد و در آنجا نزد بزرگانی چون آیت‌الله شیخ محمدحسین نائینی، آیت‌الله سیدابوالحسن اصفهانی و آیت‌الله ضیاء‌الدین عراقی به تحصیل علوم دینی پرداخت.

 

آیت‌اللّه کوهستانی در سایه حمایت‌های پدری پارسا و وارسته، حضرت آیت‌اللّه حاج شیخ محمدمهدی کوهستانی و دامان پر مهر مادری با ایمان، پاکدامن، خردمند و با کفایت رشد یافت، اما هنوز هشت بهار از عمرش سپری نشده بود که از نعمت وجود پدر محروم شد.

 

این عالم پارسا در فقه و اصول صاحب نظر، در ادبیات عرب توانمند، در دین شناسی عالمی ژرف نگر و در عرفان عملی عارفی و با بصیرت بود.

 

مهم‌ترین خدمت و جهاد علمی آیت‌اللّه کوهستانی در عرصه علم و دین و با توجه به حکومت رضاشاه در آن زمان تأسیس حوزه علمیه در زادگاهش کوهستان بود.

 

به گزارش خبرنگار رسا، این مراسم امروز پنج شنبه 19 اردیبهشت، با حضور جمعی از مریدان این مرد پارسای مازندران، شاگردان وی و طلاب حوزه علمیه آیت‌الله کوهستانی در زادگاهش روستای کوهستان از شهرستان بهشهر برگزار شد.

 

آیت‌الله حاج شیخ محمد کوهستانی مازندرانی(ره) از علمای برجسته مازندران و شهرستان بهشهر در سال 1267 هجری شمسی در روستای کوهستان بهشهر متولد شد و بعد از عمری فقاهت و پارسایی درسال 1351 هجری شمسی به ندای حق لبیک گفت و به دیدار معبود شتافت و در جوار امام هشتم به خاک سپرده شد.

 

گفتنی است، در حاشیه این مراسم نمایشگاه کتاب و عکس‌هایی از آیت‌الله کوهستانی نمایش داده شد. /950/پ202/ب

ارسال نظرات