۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۹:۳۴
کد خبر: ۱۶۷۳۳۱

راه‌کارهای ارتقای کمی و کیفی جشنواره شیخ طوسی بررسی شد

خبرگزاری رسا ـ نشست بررسی راه‌کارهای ارتقای کیفی و کمی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی برگزار شد.
حجت‌الاسلام خالق‌پور، معاون پژوهش پژوهشگاه المصطفي
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع‌رسانی جامعةالمصطفی، نشست بررسی راهکارهای ارتقای کیفی و کمی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی، با حضور جمعی از مسؤولان گروه‌های علمی، ترجمه و نیازسنجی المصطفی، نفرات برتر دوره‌های پیشین و اعضای دبیرخانه این جشنواره برگزار شد.
در این نشست، حجت‌الاسلام خالق‌پور، دبیر علمی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی، ‌با اشاره به نام این جشنواره، خاطرنشان کرد: شیخ طوسی، به عنوان محققی برجسته، تأثیر ریشه‌ای در تحولات فقهی، کلامی و تفسیری مکتب اهل بیت(ع) از خود برجای گذاشت.
وی جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی را در دو محور برشمرد و گفت: ‌یکی از محورهای فعالیت جشنواره انتخاب بهترین آثار علمی اعم از کتاب، ترجمه، پایان‌نامه و مقالاتی است که در طی چند سال از سوی طلاب و شخصیت‌های علمی جامعةالمصطفی منتشر شده است.
معاون پژوهش پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی، فعال کردن پژوهشگران به عرصه‌هایی که لازم است جامعه فکری المصطفی نسبت به آن حساس باشد را دومین محور برگزاری جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی دانست و ابراز داشت:‌ جشنواره شیخ طوسی در نوع خود دارای بالاترین جایگاه است و زلال‌ترین و برترین آثار فضلای غیرایرانی را معرفی، عرضه و تجلیل می‌کند.
وی با اشاره به این‌که اهتمام بیشتر طلاب به این جشنواره سبب افزایش اعتبار علمی آنان می‌شود، یادآور شد: جشنواره شیخ طوسی بستری فراهم شده برای معرفی برترین چهره‌های علمی جامعةالمصطفی است.
حجت‌الاسلام خالق‌پور ارتباط مداوم طلاب با دبیرخانه جشنواره شیخ طوسی را یکی از راه‌های مشارکت در ارتقای آن خواند و اظهار داشت:‌ جشنواره میدان رقابت و عرضه توانایی علمی ملیت‌ها است و هر ملیتی که بهتر خود را نشان دهد اعتبار علمی بیشتری در المصطفی خواهد یافت بنابراین هر طلبه باید شخصیت‌های علمی ملیت خود را برای شرکت در این جشنواره ترقیب کند.
دبیر علمی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی افزود: ما از میان ملیت‌های مختلف به محققانی نیازمند هستیم که افزون بر شرکت در جشنواره، رابط میان دبیرخانه و محققان ملیت خود باشند تا زمینه برای مشارکت بیشتر آماده شده و راه ارتباط ما با محققان را کوتاه کنند.
وی از محققان حاضر در این نشست خواست تا با آگاهی یافتن کامل از روند برگزاری جشنواره، بتوانند پاسخ‌گوی ابهامات احتمالی دیگر محققان باشند.
حجت‌الاسلام خالق پور در ادامه به معرفی روند برگزاری جشنواره شیخ طوسی در دو بخش آثار و موضوع ویژه پرداخت و گفت: در بخش آثار جشنواره، تمام کتاب‌های تألیفی،‌ ترجمه، تصحیح، تحقیق، تقریر و شرح،‌ مقالات چاپ شده، پایان‌نامه و تحقیق پایانی دفاع شده طلاب و پژوهشگران ایرانی و غیرایرانی جامعةالمصطفی، استادان و اعضای هیأت علمی، دانش‌آموختگان و کارکنان المصطفی و فرهیختگان غیرایرانی حوزه‌های علمیه در سراسر جهان، شرکت داده می‌شود.
وی با اشاره به صدور فراخوان شانزدهیمن جشنواره شیخ طوسی با موضوع «جغرافیای معرفتی جهان اسلام، فرصت‌ها، تهدیدها و راهبردها»، ابراز داشت: جغرافیای معرفتی در برابر جغرافیای طبیعی، سیاسی و فرهنگی، با خرد، فکر، باورها و اعتقادات یک جامعه ارتباط دارد و نقشه آن به تناسب ادیان، مذاهب و فرق، قابل مرزبندی است.
معاون پژوهش پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی، با تأکید بر اهمیت موضوع امسال جشنواره، خاطرنشان کرد: ما امسال با دو رویکرد مثبت و منفی در جهان اسلام مواجه هستیم، از یک سو، مرزهای جغرافیای معرفتی ما در مناطقی وارد شده است که تاکنون نامی از اسلام در آنجا نبوده است و بیداری اسلامی نیز سبب فرو ریختن تفکرات متحجرانه‌ای شده که وهابیت طی سالیان متمادی در پی گسترش آن بوده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر ما شاهد تلاش بی‌سابقه دشمنان برای خاموش کردن این مرکز معرفتی با ایجاد شبهه، تهمت و بالا بردن هزینه تمایل به اسلام در جهان هستیم.
سخنران این نشست، با تأکید بر اهمیت ورود جدی فضلای المصطفی به موضوع جغرافیای معرفتی اسلام، ابراز داشت: ما برای آنکه قدم آغازین مناسبی برداشته باشیم باید ابتدا نسبت به این جغرافیا شناخت کاملی بدست بیاوریم به شکلی که بتوانیم پاسخگوی انتظار تمام افرادی باشیم که به این مرزها وارد می‌شوند./907/د101/پ
ارسال نظرات