اهمیت به کشاورزی تحریمها را بیاثر میکند
حجتالاسلام غلامرضا مقیسه، استاد حوزه و دانشگاه، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در پاسخ به این پرسش که« چه کنیم که حماسه اقتصادی محقق شود؟» با اشاره به بسیج همگانی در تحقق این حماسه گفت: ضروری است که همه امکانات و نیروهای کشور در راه رسیدن به این ایده مقام معظم رهبری بسیج شوند و ظرفیتهای لازم را در مسیر حماسه اقتصادی کشور ایجاد کنند.
وی افزود: در کشور ما ظرفیت پیشرفت اقتصادی زیاد است و اگر به منابع جامعه همچون زمین و معادن نگاه کنیم، پی میبریم که کشور ما با یک برنامه ریزی خوب میتواند حداکثر استفاده را از این منابع خدادادی ببرد و چشم جهانیان را خیره سازد.
توجه به کشاورزی
این کارشناس حوزوی اظهار داشت: در کشور، زمینهای حاصلخیز زیادی وجود دارد و در کنار آن، میزان زیادی آب به هدر میرود، این نقطه مقابل حماسه اقتصادی است.
وی تصریح کرد: اگر دولت، بخش کشاورزی را مورد اهتمام قرار دهد، کشور به مرز خودکفایی میرسد، ما در بخش کشاورزی در کشور کمبودی نداریم، فقط مدیریت صحیح در این عرصه، راهگشای گرههای اقتصادی است، کشاورزی نقطه مقابل تحریمها و فشارهای دشمن است.
اصلاح قوانین اقتصادی
حجتالاسلام مقیسه، اصلاح قوانین اقتصادی را از راهکارهای مهم اقتصادی در کشور برشمرد و گفت: بخشی دیگر از مشکلات اقتصادی به قوانین کشور بازمیگردد، وجود قانونهای دست و پاگیر در عرصه اقتصاد، عاملی است که اجازه رشد اقتصادی در کشور را نمیدهد.
وی ادامه داد: قانون را به شکلی ترسیم کنیم که تاجر در کشور به راحتی محصولات خود را صادر کند، اگر در بخش صادرات ما یک قانون ساده و منطقی داشته باشیم، میتوان انتظار داشت که محصولات اقتصادی ما در مرحله رشد قرار گیرد و این مسیر حماسه اقتصادی را هموار میکند.
حوزه وارد مسائل اقتصادی شود
این استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به نقش خطیر حوزه علمیه در خلق حماسه اقتصادی بیان داشت: حوزه علمیه و علمای اسلام، از دیر باز در مسائل اقتصادی سهم داشتهاند و زندگی متعادل و مورد نظر اسلام را همواره تبلیغ میکردهاند و در این شرایط نیز باید به نقش خود عمل کنند.
وی تصریح کرد: کار اصلی حوزه، هدایت جامعه به مسیر صواب و درست است، البته در مجلس شورای اسلامی، علمای زیادی در بحثهای نظری اقتصاد وجود داشتهاند، اما ضروری است که حوزه به طور عملیاتی وارد حماسه اقتصادی کشور شود و یک راهکار دقیق و اصولی برای این فرمایش رهبری ارائه کند.
وی در پایان تأکید کرد: گاندی، رهبر آفریقا به مردم میگفت که اگر کالایی را ندارید، صبر کنید تا خود آن را تولید کنید و این همان اندیشه اسلام است، باید با اقتصاد مقاومتی خود را به جایی رساند، که میلی در داخل به کالای خارجی نداشت، باید در زمینه مصرف کالای داخلی فرهنگسازی کرد./978/ت302/ن