مهدویت و خانواده؛
مسؤولیت والدین در ایجاد شرایط برای کسب معرفت نسبت به امام زمان
خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، مهمترین مسؤولیت والدین را فراهم کردن شرایط، برای کسب معرفت نسبت به حضرت حجت(عج) و کسب آموزههای دینی عنوان کرد.

حجتالاسلام مراد سلیمیان، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اهمیت بحث مهدویت و خانواده گفت: در روایات هیچ محدودیتی برای تولید نسل گفته نشده است مگر اینکه پدر و مادر یا جامعه این ظرفیت را برای تربیت بچهها در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی و یا دینی نداشته باشند.
وی افزود: اگر پدر و مادری مستمند باشند و ظرفیت اداره تعداد قابل ملاحظهای از فرزندان را نداشته باشند، در این زمان دستور شرعی آنها را شامل نمیشود که این پدر و مادر به تکثیر نسل بپردازند، بعد هر کدام از این بچهها دچار فقر شوند، فقری که بنابر روایات نزدیک به کفر است.
سفارش اسلام به ازدیاد نسل
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، گفت: در بعضی از روایات آمده است که رسول گرامی اسلام(ص) نسبت به تکثیر نسل و ازدیاد جمعیت تأکیدات فراوانی داشتهاند.
وی تصریح کرد: متأسفانه در سه دهه گذشته، به دلایلی که رهبر معظم انقلاب فرمودند برخی با کج سلیقگیها و کم توجهیهایشان، آب به آسیاب دشمن به ویژه صهیونیستها ریختند که سبب شد امروزه با چالش جدی مواجهه شویم.
حجتالاسلام سلیمیان یادآور شد: امروزه هر مقداری که در حد امکان و در حد رسیدگی مطلوب بتوانیم توسعه انسانی بدهیم و نسل شیعه فراوان تر شود در گسترش جمعیت شیعه نقش مؤثری دارد.
وی به اهمیت توجه به ازدیاد نسل در میان مسلمانان اشاره کرد و گفت: یکی از دلایلی که فلسطینیها در مقابله با اسراییل در این 7 دهه گذشته کم نیاوردند این است که به تولید نسل اهتمام ویژهای داشتند.
خطر نابودی جمعیت شیعه
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: متأسفانه در برخی از مناطق، اهتمام شیعهها و سیستم اداره کشور سبب شده است که نسبت جمعیتی، بین شیعه و اهل سنت، یک نسبت معکوسی شود.
وی ادامه داد: مناطقی که ابتدا جمعیت اهل سنت 30 درصد بوده و 70 درصد از جمعیت آن شیعه بودند، حالا طرف شیعه با مراقبت و اعمال محدودیت، از تکثیر جمعیت خود کاستهاند ولی از طرف اهل سنت این گونه نبوده است و نسبت جمعیت اهل سنت 70 درصد و شیعه 30 درصد شده است.
حجتالاسلام سلیمیان خاطر نشان کرد: اگر خانوادهای از جهت اقتصادی، تربیتی و فرهنگی و ابعاد مختلف بتواند فرزند را تامین کند، اسلام در زمینه تکثیر نسل هیچ منعی ندارد.
وی ابراز داشت: متاسفانه تعدادی از سنتهای اجتماعی نه چندان مستند به عقل و نقل سبب شده، باورهایی ایجاد شود و شعارهایی در فرهنگ جامعه رشد پیدا کند مانند«فرزند کمتر، زندگی بهتر»، در صورتی که هیچکدام از این شعارها اساس قرآنی و روایی و دینی ندارند.
امام زمان الگوی ارتباط خالق و مخلوق است
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: اگر بتوانیم به خانواده و فرزندانمان این مطلب را القا کنیم که یکی از شئون وجودی حضرت حجت(عج) رابطه بین خالق و مخلوق است باعث ارتقاء فرهنگ مهدوی در خانواده و در جامعه می شود.
وی تصریح کرد: ارتباط و پیوند حضرت حجت(عج) یک خط ارتباطی بین ما و پروردگار است، وجود حضرت مهدی(عج) لازمه حیات موجودات است، و ما باید این مطالب را برای نسل جوان کشورمان تبیین کنیم که امام زمان(عج) ناظر بر اعمال و زندگی انسانها است.
این پژوهشگر مهدویت ابراز داشت: اگر این باور را داشته باشیم که هرکجا گام بر میداریم، زیر نگاه و نظر و توجه حضرت مهدی(عج) هستیم، این نگاه میتواند نقش تربیتی فوق العادهای در فرزندان و افراد خانواده ایجاد کند.
وی افزود:این نگاه که فرد تصور کند که از یک روز زندگی روزانه او فیلمی تهیه میشود، طبعا رفتارش را متناسب با چیزی قرار میدهد، که اگر فردا کسی خواست این فیلم را ببیند، شرمنده آن نشود.
امام زمان بر اعمال ما ناظر است
حجتالاسلام سلیمیان اظهار داشت: اگر تصور کنیم در عموم زندگی، در رفتارها و کردار ما، حضرت حجت(ع) از بد اخلاقیهای ما ناراحت میشود و از رفتار خوب ما خرسند و خوشحال میگردد، تأثیر شگرفی بر فرهنگ مهدویت فرد و خانواده او میگذارد.
وی ادامه داد: همین مقدار رفتار مناسب را که متناسب با آموزههای دینی انجام دهیم، شادی و مسرت حضرت مهدی(عج) را فراهم میکنیم که این رفتارها نقش تربیتی زیادی در خانوادهها به ویژه نوجوانان ایفا خواهد کرد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به وظیفه پدر و مادر در این زمینه گفت: مهمترین مسؤولیت پدر و ما در فراهم کردن ابزار کسب آگاهی بچهها و فرزندان، نسبت به حضرت حجت و آموزه های دینی است.
زمینه سازی برای کسب شناخت و معرفت
وی ابراز داشت: برای کسب آگاهی و شناخت درباره امام زمان(عج)، گاهی لازم است به همراه فرزندان در دعای ندبه شرکت کند، و یا در اماکن مقدس حضور پیدا کند و یا در اعیاد اسلامی به مراکز دینی به همراه کودکش برود، اما همه موارد به این نکته اساسی که بسترسازی و فراهم کردن زمینهها با انواع و ابزار مختلف برای کسب آگاهی و شناخت حضرت حجت (عج) برای فرزندانشان بر میگردد.
این پژوهشگر مهدویت اظهار کرد: متاسفانه امروزه برخی از پدر و مادرها نسبت به بخشی از ضروریات زندگی مادی اهتمام ویژهای دارند، برای تهیه لباس و کفش و فرزند بسیار تلاش میکنند تا از دیگران کم نیاورد، اما در تربیت مذهبی فرزندان، اغلب کمتر هزینه میکنند و توجه ندارند.
وی با اشاره به روایات وارده گفت: امام حسن مجتبی(ع) فرمودند«من در شگفتم از کسی که در مواد خوراکی و آشامیدنی اینقدر دقت میکند اما برای خوراک ذهن و فکرش کم توجهی وکم لطفی میکند».
حجتالاسلام سلیمیان گفت: گاهی برای خوراک جسم فرزندانمان خیلی اهتمام داریم و غذایی با خاصیت در صحت و سلامتی کامل برای آنها تهیه می کنیم، ولی نسبت به غذای روح او کم لطفی میکنیم.
آثارکم توجهی پدر ومادر به فرزندان
وی افزود: پدر و مادری که نسبت به رسانههایی که فرزندانشان استفاده میکنند کم توجهی میکنند، اینها به مراتب بدتر از والدینی هستند که بچههایشان رابه خوردن غذا و آب مسموم مورد غفلت قرار میدهند.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پایان گفت: مهمترین مسؤولیت والدین، فراهم کردن شرایط، برای کسب معرفت نسبت به حضرت حجت(عج) و مباحث مربوط به ایشان است./979/ت301/ی
ارسال نظرات