۳۰ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۰
کد خبر: ۱۷۷۴۳۹
به همت مؤسسه آموزش عالی بنت الهدی؛

مفهوم کلمه «لقاء الله» بررسی شد

خبرگزاری رسا ـ به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان جلسه درس اخلاق با موضوع «بررسی مفهوم کلمه لقاء الله» در مؤسسه آموزش عالی بنت‌الهدی برگزار شد.
حجت‌الاسلام حق‌شناس
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعةالمصطفی، حجت‌الاسلام حق‌شناس در درس اخلاق مؤسسه آموزش عالی بنت‌الهدی با اشاره به تعبیر علامه طباطبایی درباره ملاقات خدا در روز قیامت، گفت: ملاقات پروردگار به بیان علامه طباطبایی عبارت است از:« لا حجاب بینه و بین ربّه؛ یعنی هیچ حجابی بین او و خداوند باقی نمی‌ماند».
وی ادامه داد: حجاب و فاصله‌ای نیست یعنی چه، آیا خدای متعال را با چشم می‌بینیم، آیا خدا را تصور می‌کنیم، خدا را نمی‌توان تصور کرد، چرا که تصویر در علم منطق یعنی «حدّ الشیئ» یعنی شیئی که حد و حدودی دارد، حال آیا خداوند محدود است که در قالب تصویر بیاید.
معاون آموزش مؤسسه آموزش عالی بنت‌الهدی به سخنی از علامه طباطبایی اشاره کرد و افزود: در ملاقات با پروردگار حجاب و فاصله نیست، یعنی آنجا دیگر هیچ واسطه‌ای نیست، با تمام جان، با همه وجود، حکم خدا، امر خدا و عظمت و فرمان خدا را بی واسطه دریافت می‌کنند، نه این‌که خدا را می‌بینند.
وی به پرسشی از امام علی(ع) اشاره کرد و گفت: از امیرمؤمنان علی(ع) پرسیدند: آیا شما خدا را دیده‌ایدع ایشان فرمودند: «من خدایی را که ندیدم عبادت نمی‌کنم»، پرسیدند: چگونه دیدید، فرمودند: «با چشم دل و با قلب خود درک می‌کنم که تمام عالم مخلوق خداست».
حجت‌الاسلام حق‌شناس به آیه شریفه «یا ایها الانسان انّک کادحٌ الی ربّک کدحاً فملاقیه» اشاره کرد و افزود: علامه طباطبایی می‌فرماید «منظور از ملاقات خدا این است که همه امور به خدا بازمی‌گردد و آنجا می‌فهمد که هیچ حکمی نیست مگر حکم خدا و هیچ حجاب و واسطه‌ای برای درک و فهم این مطلب وجود ندارد و انسان بدون واسطه این فرمان را دریافت می‌کند».
مدیر گروه علمی تربیتی قرآن و حدیث با بیان این نکته که چرا در بسیاری آیات قرآن عبارت «الذین یظنّون ملاقوا ربهم» آمده و چرا نفرموده «الذین یوقنون، الذین یقطعون و الذین یعلمون »، گفت: یکی از توجیهاتی که پیرامون این مطلب آمده این است که اعتقاد به قیامت احتمالش هم کافی است، همین که انسان احتمال دهد قیامت وجود دارد، این احتمال کافی است که انسان از گناه پرهیز کرده و به لقاء پروردگار امیدوار باشد./907/د102/ی
ارسال نظرات