۳۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۴
کد خبر: ۱۷۷۵۶۱
استاد حوزه علمیه اهواز:

کهولت سن و بیماری دلیل روزه خواری در ملأعام نیست

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه اهواز گفت: کهولت سن، بیماری نرسیدن به سن شرعی برای دلیلی بر روزه خواری در ملأعام نیست و این افراد باید حرمت روزه داران را حفظ کنند.
روزه خواري

حجت الاسلام سعید لفته پور، استاد حوزه علمیه اهواز، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با بیان این که روزه خواری یک از معضلاتی است که همزمان با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان در معابر عمومی به وضوح دیده می شود، اظهار داشت: متأسفانه افرادی که عذری برای روزه نگرفته دارند با حضور در جامعه اقدام به روزه خواری می کنند.

وی تصریح کرد: اگر چه برخی افراد به دلایلی چون بیماری، کهولت سن و نرسیدن به سن شرعی برای روزه داری، قادر به گرفتن روزه نیستند اما باید رعایت حال روزه داران را کرده و از خوردن و آشامیدن در ملأ عام خودداری کنند.

استاد حوزه علمیه اهواز همچنین تصریح کرد: در حالت های عادی انسان اراده قوی و مستحکمی برای عمل به مستحبات و فرایض دینی ندارد اما در ماه ضیافت الهی تحرکی جدید برای عمل به این فرایض به وجود می آید.

حجت الاسلام لفته پور با تأکید بر این که باید جایگاه حقیقی ماه مبارک رمضان برای جامعه تبیین شود، خاطرنشان کرد: دستگاه ها و نهادهای فرهنگی نقش ویژه ای می توانند در تحقق فرهنگ دینی به ویژه در ماه رمضان داشته باشند.

استاد حوزه علمیه اهواز با بیان این که انسان بالغ مکلف است که احکام الهی را انجام دهد، تأکید کرد: خداوند متعال به انسان اراده داده که خود باید راه هدایت و تکامل را یافته و آن را بپیماید.

وی با اشاره به سیستم گوارشی بدن در ماه های پیش از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اظهار داشت: انسان در طول 11 ماه انواع گوناگونی از غذاها و آشامیدنیها را تناول می کند و به یقین دچار بیماری می شود اما در ماه مبارک رمضان جسم و روح انسان از هرگونه فشارهای جسمی و روحی در امان است.

حجت الاسلام لفته پور با بیان این که جزای روزه خوار تازیانه است، ابراز داشت: اگر فردی را دستگیر او را به دستگاه های قضایی ارجاع داده حکم تازیانه زدن بر او جاری می شود.

روزه خواری سبب هتک حرمت افراد روزه دار می شود

استاد حوزه علمیه با تأکید بر این که روزه خواری در ملأ عام سبب هتک حرمت افراد روزه دار می شود، گفت: اشخاصی که عذر شرعی داشته باید دور از دیدگان عموم بخورد و بیاشامد تا سبب هتک حرمت افراد روزه داران نشود.

وی با بیان این که اصناف با حرکتی محوری در ماه رمضان اقدام به تعطیلی رستوران ها و سالن های غذا خوری کنند، اظهار داشت: حضور نمایندگانی از ارگان ها و دستگاه در می تواند تشکیل دهند یک گروه جلوگیری از رواج روزه خواری در جامعه شود.

حجت الاسلام لفته پور فرهنگ سازی درست و مطلوب را داری نقش ویژه برای زدودن معضل روزه خواری در جامعه عنوان کرد و افزود: نهادهای فرهنگی می توانند نقش بسزایی برای جلوگیری از روزه خواری در معابر و اماکن عمومی ایفا کنند./9458/ت303/غ

ارسال نظرات