بدبینی؛ زمینه گسترش تهمت و غیبت سیاسی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مهدی ماندگاری، عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا، ظهر امروز در برنامه تفسیر موضوعی قرآن در حرم رضوی به تفسیر آیه 128 سوره مبارکه نحل پرداخت و اظهار کرد: یکی از اصلی ترین مشکلات و نیازهای انسان ها تنهایی است.
وی با تأکید بر این که ما تنها به دنیا می آییم و تنها از دنیا می رویم، تصریح کرد: گاهی اوقات در زندگی با وجود این که در بین جمع حضور داریم، باز هم احساس تنهایی می کنیم؛ امام علی(ع) هم هنگامی که مونس و همدمی نداشت سرش را درون چاه می کرد و با خدا سخن می گفت.
حجت الاسلام ماندگاری ابراز کرد: ما دوست داریم در معیّت و همراهی کسی باشیم که از ما بزرگتر، قوی تر، مهربان تر و زیباتر باشد و تمام نیازهای ما را تأمین کند و این مونس و همدم کسی نیست جز خدای متعال که بهترین انیس انسان است؛ خداوند بر خلاف انیس های دنیایی ما را برای خودمان می خواهد و هیچ وقت تنهایمان نمی گذارد.
کارشناس مذهبی با بیان این که خداوند در آیه 128 سوره نحل راه حل همراهی و در معیّت با خدا بودن را ارائه داده است، گفت: این آیه شریفه عنوان می کند هر کسی که می خواهد خداوند همراه و یاور او باشد، باید دو ویژگی تقوا و احسان را داشته باشد.
عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا افزود: انسان با تقوا کسی است که در زندگی همواره به یاد خدا، قیامت و مرگ و همچنین حیله های شیطان است و از این سه موضوع غافل نمی شود؛ چنین انسانی راه را گم نمی کند، به سمت بی حیایی و حرام های الهی نمی رود و گمراه نمی شود.
حجت الاسلام ماندگاری تأکید کرد: طبق آیات و روایات خوش اخلاقی و خوش رویی با مردم بالاترین و برترین احسان ها است و برترین خوش اخلاقی ها با خانواده و نزدیکان انسان در زندگی شخصی و اجتماعی است.
وی به بیان ریشه خوش اخلاقی و ویژگی های انسان های خوش اخلاق پرداخت و ابراز کرد: اولین ریشه خوش اخلاقی و انسان های خوش برخورد، حسن ظن و گمان نیکو نسبت به خداوند است؛ انسان های خوش اخلاق خدا و هرچه از او است را زیبا و نیکو می بینند و تحت فشارها و مشکلات زندگی، بیماری، فقر و سایر مواردی که از سوی پروردگار مقدر شده است گله و شکایت نمی کنند.
کارشناس مذهبی رسانه ملی با بیان این که احکام الهی برای رشد و تأمین نیازهای انسان ارائه شده است، عنوان کرد: حسن ظن نسبت به احکام الهی دومین ریشه و پایۀ خوش اخلاقی است؛ برخی از احکام الهی مانند نماز، روزه، زکات، خمس و غیره سخت و دشوار است؛ اما اگر با زیبایی به آنها نگاه کنیم آسان می شود.
حجت الاسلام ماندگاری حسن ظن نسبت به مردم را به عنوان سومین ریشه و ویژگی انسان های خوش اخلاق معرفی و ابراز کرد: متأسفانه امروز در جامعه دید و نگاه خوب و مثبتی نسبت به مردم وجود ندارد؛ انسان ها به هم بدبین هستند و این بدبینی به درون خانوادهها و بین زن و شوهر و والدین و فرزندان هم سرایت کرده است و افراد از هر سخنی و رفتاری منظور نامناسبی را برداشت می کنند.
عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا اظهار کرد: امروزه بدون دلیل به برخی از مسؤولان نظام بدبین می شوند و تهمت می زنند در حالی که تا سند و مدرکی در دست نباشد نباید به افراد تهمت زد.
وی تصریح کرد: انسان در معامله و رابطه با دیگران باید دقت لازم را داشته باشد؛ اما از بدبینی دوری کند زیرا بدبینی ریشۀ بد اخلاقیها است و زمینه را برای غیبت و تهمت به دیگران فراهم می کند.
حجت الاسلام ماندگاری به بیان نتایج و آثار خوش اخلاقی و خوش رفتاری پرداخت و اظهار کرد: نتیجه خوش رویی و حسن ظن داشتن نسبت به خدا این است که انسان زیبا ترین معاملهها را با خداوند انجام می دهد و در این میان بهترین و زیباترین معاملۀ با خدا بندگی است؛ پیامبر اسلام(ص) نیز که خوش اخلاق ترین انسان ها است بهترین بنده خدا است و مقام بندگی اش از مقام رسول اللهی بالاتر است.
کارشناس مذهبی تصریح کرد: معامله زیبا با دین و انجام واجبات و ترک محرمات نتیجه دیگری است که از خوش اخلاقی و حسن ظن داشتن نسبت به احکام الهی نصیب انسان می شود.
وی با بیان این که خدمت گذاری به مردم یکی دیگر از آثار خوش اخلاقی است، افزود: خدمت به مردم گناهان انسان را پاک می کند، او را به درجات رفیع می رساند و در روز قیامت مشکلات انسان را حل می کند. /9312/پ201/س