رییس مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنها:
دین ضمانت اجرایی اخلاق به حساب میآید
خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنها دین را ضمانت اجرایی اخلاق برشمرد و در این باره بیان داشت: انسانی که پایبند دین و یک شریعت باشد در انجام هر عملی دستورات دینی را ملاک کار خود قرار میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، علی محمد حلمی، رییس مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنها در سومین نشست نقش دین در ارتقاء ارزشهای اخلاقی و انسانی که صبح روز 6 شهریورماه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، یکی از اصولیترین روش برای بحث را تعریف و توصیف کلید واژه دانست و گفت: تعریف دین در فرهنگ، مجموعهای از بایدها و نبایدهای جامعه است، و اخلاق فردی و اجتماعی نیز برشمرده میشود.
وی در ادامه دین را مجموعهای از عقاید و مقررات دانست و ابراز داشت: دین و مقررات حاکم در یک جامعه برای ایجاد نظم و پرورش انسان است و گاهی حق است و گاهی نیز باطل.
حلمی با بیان اینکه ارزش عبارت است از چیزی که مقبول و مورد پذیرش جامعه باشد و اخلاق بر وزن افعال بوده و از واژه خلق است که مجموعه حالات درونی یک فرد را نشان میدهد گفت: ارزش اخلاقی فرادینی است و هر انسانی که در وجود خود فطرتی پاک داشته باشد واژههایی چون عدالت، کرامت و مهربانی را ارج مینهد.
وی دین را ضمانت اجرایی اخلاق برشمرد و در این باره بیان داشت: انسانی که پایبند دین و یک شریعت باشد در انجام هر عملی دستورات دینی را ملاک کار خود قرار میدهد.
رییس مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنها ارزش اخلاقی در سکولاریسم را جبنه سود آوری برای فرد دانست و گفت: در تمام ادیان برای فضائل و رذیلتهای اخلاقی پاداش و جزاء در نظر گرفته شده است و این عمل ضمانت اجرایی ارزشهای اخلاقی است.
حلمی در خصوص پژوهشهای دینی بیان داشت: با پژوهشهای گوناگون دینی میتوان به ارزش و دستورات دینی پیبرد، زیرا این دستورات، دستورات اخلاقی مشترکی در تمام ادیان است./9599/پ202/ص
ارسال نظرات