۱۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۳
کد خبر: ۱۸۲۸۹۰
حجت الاسلام سرلک:

شهدا بزرگ‌ترین الگوی عملی دینداری برای جامعه هستند

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه، دین داری را مسأله‌ای وسیع تر از عبادات روزانه دانست و گفت: اصل دین داری فدا شدن برای دین و اعتقادات دینی است نه این که انسان دین خود را به نماز و روزه و احکام عملی محدود کند.
شهدا بزرگ‌ترین الگوی عملی دینداری برای جامعه هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام علی سرلک، استاد حوزه و دانشگاه، شب گذشته در دومین یادواره شهدای محله پامنار به بیان نکاتی پیرامون زندگی انسان و اهداف آن پرداخت و گفت: دنیا به گونه ای از سوی خداوند طراحی شده که انسان هرچه در پی آن بدود نمی رسد و اگر هم رسید متوجه می شود آن چه که به دست آورده هدف او نبوده و جز پوچی چیزی نیست.
وی هدف خداوند از آفرینش انسان را رسیدن به خودش عنوان کرد و ابراز داشت: حتی ورود انسان به جهنم برای تسویه حساب و انتقام خداوند از انسان نیست بلکه حکمت افرینش جهنم شکستن بن بست هایی است که توسط گناهان به وجود آمده و مانع رسیدن به خدا می شود، در واقع جهنم برای پاک شدن است.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه خاطر نشان کرد: توبه از گناهان و معاصی واجب فوری است زیرا گناهان سبب قطع شدن رابطه انسان با خداوند می شود و همین که انسان از گناه خود پشیمان شود توبه محسوب می شود و اگر کسی از گناه خود لذت برده و به آن اصرار ورزد محبت و ولایت خداوند از دل او خارج می شود و این بدترین بلایی است که ممکن است کسی دچار آن شود.
دین داری بدون جهاد در راه خدا در بهترین حالت یک سرگرمی مفید است
حجت الاسلام سرلک دین داری را مفهومی بسیار وسیع تر از احکام عملیه توصیف کرد و افزود: برخی دین داری را تعبیر به عبادات روزانه و احکام عملیه محدود می کنند، یعنی این که در دین داری آنها مبارزه علیه دشمنان خدا و جهاد و روحیه فداکاری و شهادت طلبی جایگاهی ندارد، چنین دین داری در بهترین حالت تنها یک سرگرمی مفید است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: دین داری به معنای فداکاری در راه دین و خداوند است و اصل ایمان فدا شدن برای دین و اعتقادات دینی است دینی که انسان را در میدان مبارزه و فدا شدن در راه خداوند قرار ندهد دین نیست بلکه یک عادت است، یک سرگرمی است که عده ای به اشتباه از آن تعبیر به دین و دین داری می کنند.
استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر بی ثمر بودن دین داری بدون روحیه شهادت طلبی و جهاد گفت: دین داری یعنی این که انسان مجاهد پرورش پیدا کند و دینی مفید است که روحیه جهاد و فداکاری و شهادت را در انسان رشد دهد و برای فراهم کردن اسباب ظهور حضرت حجت(ع) هم به دین داری به این سبک نیاز داریم، ایمان و دینی که انسان را در وسط میدان قرار دهد.
شهدا نماد دین داری حقیقی هستند
وی با بیان برخی فضائل شهدا و شهادت ابراز داشت: بهترین الگو و نماد برای دین داری حقیقی شهدا هستند، یاران امام حسین(ع) به سبب داشتن همین سبک دین داری خود را با تمام وجود وقف امام حسین کردند و در رکاب ایشان به شهادت رسیدند و امروزه شاهد هستیم پس از گذشت قرن ها تاریخ را سرپرستی می کنند و عالم را رزق معنوی می دهند و شهدای عظیم الشأن ما هم از آنها به خوبی الگو برداری کردند و خود تبدیل به الگویی برای ما شدند.
حجت الاسلام سرلک دیگر مدل های دین داری را یک عادت صرف خواند و تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران منادی دین داری به سبک شهدا و جامعه مجاهد و مبارز در راه خدا است، انقلاب بر ستون مجاهدت و شهادت طلبی و فداکاری بنا شده است و این از مهم ترین ویژگی های انقلاب اسلامی ایران است.

وی در پایان با اشاره به خلوص و معنویت حاکم بر جبهه های دفاع مقدس گفت: در جبهه آنچه به عنوان شعار مطرح می شد در واقع هدف و اعتقاد رزمندگان بود و در امتداد دین و رسیدن به وصال حقیقت بود، بزرگ ترین دستاورد انقلاب اسلامی ایران همین شهدا هستند که با فداکاری و مجاهدت بی دریغ خود به همگان درس عملی دین داری دادند و به همه آموختند که دین داری به سبک شهدا گره گشای مشکلات است./پایان خبر/939/پ202/س

ارسال نظرات