۳۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۹
کد خبر: ۱۸۴۹۸۱

خواجه نصیر در آیینه دانشمندان

خبرگزاری رسا_ کارشناسان شبکه های وهابی ارادت دانشمندان را نسبت به خواجه نصیرالدین طوسی کتمان کرده اند.
خواجه نصير

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا ، خواجه نصیر الدین طوسی نه تنها در میان اندیشمندان شیعه از جایگاهی والا برخوردار است، بلکه دانشمندان اروپایی و اهل تسنن نیز زبان به تمجید این فرزانه سپیدسیرت گشوده اند.

بزرگان اهل سنت، خواجه را مردی فاضل، پاسدار علم، فروتن، خوش گفتار، خوش برخورد، سیاست مدار، دارای جایگاهی والا و صاحب نظر در مسائل اسلامی دانسته و بر مقام بس رفیع این فرزانه سر تعظیم فرود آورده اند.
«جورج سارتن» وی را بزرگترین ریاضیدان اسلام به شمار می‌آورد.
«بروکلمن» آلمانی می‌گوید: وی از مشهورترین دانشمندان قرن هفتم و برترین مؤلفان این قرن به طور مطلق است. جامعه علمی جهان به پاس خدمات و تلاش‌های این دانشمند بزرگ در علم ریاضی و نجوم نامش را بر کره ماه ثبت کرده است.
علامه «حلّـى» از شاگردان برجسته خـواجه که از بزرگتریـن علماى مذهب تشیع است، درباره خصوصیات اخلاقى استادش مى‌گوید: خـواجه بزرگوار، در علوم عقلى و نقلـى، تصنیفات بسیار دارد و در علـوم اسلامـى بر طریقه مذهب شیعه کتاب ها نوشت. او شریفتریـن دانشمندى بود که مـن در عمرم دیـدم.
«ابـن‌فـوطـى»، یکـى از شـاگـردان حنبلى مـذهب خـواجه ‌نصیـر در خصـوص اخلاق استـادش مـى‌نـویسد: خـواجه مردى فاضل و کریـم الاخلاق و نیکـو ‌سیرت و فـروتـن بـود و هیچ گاه از درخـواست کسـى دل تنگ نمى‌شد و حاجت مندى را رد نمى کرد و بـرخورد او با همه با خوش رویـى بـود.
«ابـن‌شاکر»، یکى دیگر از مـورخان اهل‌بیت(ع) است که اخلاق خـواجه را چنین توصیف مى‌کند: خواجه بسیار نیکـو صـورت، خوشرو، کـریـم، سخـى، بـردبار، خـوش معاشـرت، زیـرک و با فـراست بـود و یکـى از سیاستمـداران روزگار به شمار مـى رفت.
«جـرجـى زیـدان»، دربـاره خـواجه چنیـن مـى نـویسـد: علـم و حکمت به دست این ایرانـى در دورتـریـن نقطه هاى بلاد مغول رفت. تـو گویى نور تابان بـود در تیره شامى.
«حافظ هروی صاحب کتاب ، تحفة‌الاحباب»،و «محدث قمـى» در مـورد خـواجه نصیـر چنین القابی را به کار برده اند: نصیر‌الملة و ‌الدین، سلطان الحکما و المتکلمیـن، فخر‌الشیعه و حجة الفـرقه النـاجیه استـاد‌البشـر و العقل الحـادى‌عشر./1406/1409/ح

ارسال نظرات