۰۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۶
کد خبر: ۱۸۵۶۱۵

چند خبرکوتاه از سازمان اوقاف و امورخیریه

خبرگزاری رسا ـ نایب‌رییس فراکسیون احیای وقف، منزلت امامزادگان و مساجد گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه باید توجه واقفان را به وقف‌های نوین در عرصه‌های علمی، فرهنگی، تحقیقی، پژوهشی و ورزشی سوق دهد.
اوقاف و امور خيريه مازندران

 مدیریت در امامزادگان در شأن امامزاده و متناسب با نظام اسلامی باشد

 

حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی در نشست هیأت نظارت تخصصی سازمان اوقاف در خراسان رضوی ضمن ابراز خرسندی از گزارش‌های رسیده اظهار کرد: با توجه به این‌که در شش ماهه اول سال جاری، ایام تعطیلات نوروز، انتخابات و ماه مبارک رمضان را پشت سر گذاشتیم، وقفه‌ای در برنامه‌ها ایجاد شد و امید است با همدلی و همبستگی بین بخش‌های داخلی، عقب افتادگی‌ها جبران شود.


وی ادامه داد: باید از مسائل جزئی و حاشیه‌ای پرهیز شود و اولویت‌ها را مورد توجه و در دستور کار قرار داد و لازمه جبران عقب افتادگی در برنامه‌ها انجام یک حرکت جهادی است.


حجت الاسلام محمدی ملاک اصلی کار را خالصانه بودن دانست و افزود: حرکتی که خالصانه باشد و به صورت جمعی انجام شود، نتیجه بخش خواهد بود.


نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نسبت به نحوه مدیریت اداری و سازمانی اظهار داشت: مدیریت صحیح در چار چوب اخلاق ائمه اطهار(ع) است و برای مدیریت صحیح باید اخلاق الهی و اسلامی رعایت شود.


حجت الاسلام محمدی با اعلام این‌که اداره کل اوقاف خراسان رضوی در اقدامات برنامه‌ای بخصوص در قالب سامانه جامع موقوفات رتبه اول را داراست، افزود: در یک اداره و سازمان همه بخش‌ها مکمل یکدیگر هستند اگر نقصی در یکی از بخش‌های یک اداره یا سازمان باشد، کل آن مجموعه زیر سوال می‌رود و بلعکس اگر حرکتی عظیم در یک بخش صورت گیرد، تمام آن مجموعه و سازمان تحسین می‌شود.


وی با بیان این‌که از نگاه بخشی، معاونتی و اداری باید صرف نظر کرد، چرا که یکی از آفت‌های مدیریت نگاه بخشی است، تاکیدکرد: نباید به دنبال حاکم و محکوم، قاصر و مقصر بود بلکه باید به دنبال این باشیم که کار روی زمین مانده و تکالیف انجام شود.


حجت الاسلام محمدی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در باره سبک زندگی اسلامی ایرانی گفت: یک مولفه سبک زندگی اسلامی وقف کردن است پس باید در ترویج این مهم و این‌که با توجه به نیاز روز وقف صورت پذیرد اندیشید.


نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در خصوص ظرفیت عظیم امامزادگان بیان داشت: باید مدیریت در امامزادگان در شأن امامزاده و متناسب با نظام جمهوری اسلامی باشد.


وی در پایان گفت: با بررسی چهار سال گذشته و آسیب شناسی نقاط ضعف ، تقویت نقاط قوت ، ارائه راهکار و شیوه جدید مدیریت، امید است در شش ماهه دوم سال جاری حرکت جدی جهادی برای جبران نواقص شش ماهه اول صورت گیرد.


گفتنی است، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در حاشیه نظارت تخصصی اعضای ستاد سازمان اوقاف، از فرآیند صدور اسناد اجاره، عملیات مالی و تکمیل اطلاعات موقوفات در سامانه جامع اداره کل اوقاف و امور خیریه استان خراسان رضوی بازدید کرد.

 

 

واقفان به سمت ساخت مراکز علمی و سالن‌های ورزشی و فرهنگی روی آورند

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی در گفت‌وگویی با بیان این مطلب که وقف یکی از سنت‌های پسندیده در اسلام است، خاطرنشان کرد: افراد برای آنکه برای همیشه زنده بمانند و باقیات و صالحاتی از آن‌ها تا ابد باقی باشد و صدقه جاریه‌ای از خود باقی بگذارند مقداری از اموال‌شان در زمینه‌های مختلف وقف می‌کنند.

 


وی با اشاره به وقف‌های صورت گرفته برای مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در بخش بیمارستان، مدرسه و مسجد افزود: خوشبختانه طی سه دهه گذشته با پیروزی انقلاب اسلامی توجه به وقف رونق بیشتری پیدا کرده است.

 


نایب‌رییس فراکسیون احیای وقف، منزلت امامزادگان و مساجد مجلس ادامه داد: البته این بدان معنی نیست که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی این سنت حسنه وجود نداشته است، بلکه در جمهوری اسلامی بر اساس قانون اساسی به این سنت حسنه هم ارزش بیشتری داده شد و هم نسبت به گذشته جایگاه و توجه ویژه‌ای یافت.

 


نماینده فلاورجان با اشاره به اینکه عملکرد سازمان اوقاف و امور خیریه جای تقدیر و تشکر بسیاری دارد، تصریح کرد: تبدیل بقاع متبرکه امامزاده‌ها به مراکز فرهنگی تفریحی برای بسیاری از خانواده‌ها اقدامی ارزشمند از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه به شمار می‌آید.

 


وی با تأکید بر این‌که براساس فرمایش مقام معظم رهبری جامعه امروز ما نیازمند وقف‌های نوین است، خاطرنشان کرد: واقفان بیشتر به دنبال وقف مدرسه و مسجد هستند و چندان رغبتی به وقف‌های نوین ندارند که باید مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای اهمیت وقف‌های نوین و ضرورت آن به واقفان اطلاع‌رسانی دقیق، جامع و کاملی داشته باشند.

 


حجت‌الاسلام موسوی لارگانی به اهمیت وقف کتابخانه و مراکز ورزشی و تفریحی در زمان کنونی برای جوانان اشاره و با بیان این مطلب که در برخی موارد از جمله ساخت مسجد و فضاهای مذهبی به حد اشباع وقف صورت گرفته است، تأکید کرد: باید این فرهنگ به وجود آید که اقدامات نو براساس نیازهای روز جامعه در زمینه وقف صورت گیرد.

 


وی با اشاره به این‌که برخی خانواده‌ها به دلیل وضعیت مالی نامناسب امکان دسترسی جوانان آن‌ها به امکانات رایانه وجود ندارد، افزود: واقفان می‌توانند اقدامات خیری در ساخت مراکز علمی در کنار سالن‌های ورزشی و فرهنگی داشته باشند.

 


نایب‌رییس فراکسیون احیای وقف، منزلت امامزادگان و مساجد مجلس تأکید کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه باید راهکارهای ایجاد وقف نوین را در عرصه‌های علمی، پژوهشی و فناوری روز را به افرادی که دست به خیر دارند، ارایه دهند.

 


وی در پایان به بخشی از اقدامات وقفی خود اشاره و با بیان این مطلب که دو ضریح برای امامزاده‌های فلاورجان از جمله امامزاده محمد بن عبدالله بن زید بن موسی بن جعفر(ع) و امامزاده شمس‌الدین بن سید ابن موسی بن جعفر(ع) تهیه کرده است، افزود: این دو ضریح را به نام برادر شهیدم سیدابراهیم موسوی وقف کرده‌ام و امیدوارم خداوند توفیق دهد تا این اقدامات وقفی در طول زندگی بنده ادامه یابد.

 

 


واقف سیستانی رتبه نخست فعالیتهای دانش بنیان کشور را بدست آورد

 

حسین غلامی از واقفان مخترع و کارآفرین سیستان و بلوچستانی در همایشی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور در تهران برگزار شد، توانست در بین 380 شرکت تعاونی دانش بنیان کشور، رتبه نخست کشوری را بدست آورد.

 


گفتنی است، حسین غلامی درصدی از عواید فعالیت های خود را وقف توسعه علم و فناوری کشور نموده است.

 


براساس این گزارش، از دیگر عناوین بدست آمده توسط ایشان می توان کسب رتبه کارآفرین برتر، پژوهشگر برگزیده و رتبه اول ایده‌های وزارت ورزش و جوانان را نام برد.966/د102/ع

ارسال نظرات