۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۰
کد خبر: ۱۹۰۰۶۷
استاد حوزه علمیه کرمان:

حرص عامل اصلی درآمد حرام است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه محمودیه علمیه گفت: یکی از عواملی که در روند به دست آوردن روزی حرام تأثیر بسیاری دارد حرص است و کسی که به حق خود قانع نیست در پی مال اندوزی بیشتر است دنبال کسب حرام می‌رود؛ چراکه مال حلال محدودیت‌هایی دارد که نمی‌تواند آدم حریص را سیر کند.
حجت الاسلام مهدي دسترنج استاد حوزه علميه کرمان

 حجت‌الاسلام مهدی دسترنج، استاد حوزه علمیه محمودیه کرمان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان با تبیین آسیب های مال اندوزی غیر مشروع گفت: مال حرام انسان را سنگ‌دل می‌کند؛ برای همین است که امام حسین(ع) علت شقاوت لشکر عمرسعد را پر شدن شکم هایشان از حرام می‌دانند.

وی در ادامه افزود: کسی که دلش سنگ شود در برابر پذیرش حق سختی می‌ورزد و همچون بطری در بسته می‌ماند که در دریای با آن عظمت قطره‌ای آب هم در آن نفوذ نمی‌کند.

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: جامعه‌ای که در آن کسب و استفاده از مال حرام رواج داشته باشد، افرادش سنگ‌دل می‌شوند و در برابر حق سر تسلیم فرود نمی آورند و نتیجه آن شقاوت همه افراد جامعه است.

وی عنوان کرد: یکی از عواملی که در روند به دست آوردن روزی حرام تأثیر بسیاری دارد حرص است و کسی که به حق خود قانع نیست در پی مال اندوزی بیشتر است دنبال کسب حرام می‌رود؛ چراکه مال حلال محدودیت‌هایی دارد که نمی‌تواند آدم حریص را سیر کند.

این استاد اخلاق برخی از منابع کسب حرام را ربا، رشوه، فروش مسکرات، فروش مواد مخدر و فروش سی دی‌های مبتذل دانست و ابراز داشت: منابع یادشده کسب حرام امروزه در جامعه مسلمانان بسیار رواج دارد.

وی بیان کرد: روایات اهل بیت(ع) حکایت کننده این است که یکی از اسباب خشکی چشم قساوت قلب است و روزی حرام نیز قساوت‌آور است بنابراین کسی که روزی حرام را به خانه می‌آورد هم خود و هم افراد خانواده را از اشک چشم محروم می‌سازد.

حجت‌الاسلام دسترنج یادآور شد: تأثیر روزی حرام در تربیت فرزند مانند غذای مسمومی است که جسم فرزند را به خطر می‌اندازد اما در غذای حرام روح که مهم‌تر از جسم است به خطر می‌افتد.

وی اضافه کرد: پدر و مادری که فرزندشان را با غذای حرام بزرگ می‌کند توقع محبت و نیکی از وی نداشته باشند و گناه کار بودن وی دور از انتظار نیست.

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: قانون کلی برای درمان هر دردی، تشخیص عامل درد است و در کسب حرام باید منشأ آن را پیدا کرد تا بتوانیم آن را معالجه کنیم، به طور مثال اگر منشأ روزی حرام حرص است باید حرص را در جامعه ریشه‌کن کنیم.

حجت‌الاسلام دسترنج عنوان کرد: انسان با توجه به ا‌ین که روزی هرکس از سوی خداوند متعال معین شده است، همچنین با توجه به این‌که انسان در این دنیا تنها به آنچه که برایش مقدر شده است می‌رسد، می‌تواند گوشه‌ای از حرص از بین ببرد.

حجت‌الاسلام دسترنج در پایان گفت: مال و مقامی که در این دنیا به انسان می‌رسد ناپایدار است و ثروتی را که چندین سال روی هم اندوخته می شود، روزی به دست دیگران می‌رسد، بنابراین دلیلی برای وجود حرص در وجود انسان در پی مقام و مال دنیوی نیست./9706/ت302/س

ارسال نظرات