۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۳
کد خبر: ۱۹۲۵۲۵
حجت الاسلام محمدیان:

برخی ناپاکی‌ها درعرصه سیاست و رقابت چهره مردم‌سالاری دینی را مخدوش می‌کند

خبرگزاری رسا ـ رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با انتقاد از مسائلی که به اسم مردم سالاری دینی در جامعه اسلامی رخ می دهد گفت: در مردم سالاری دینی رقابت‌های سیاسی، راه‌های کسب مقام و شهرت، نحوه کسب رای از مردم، انتقاد از گروه‌ها و افراد مخالف براساس آموزه‌های دینی تعریف و ساز و کار مشخصی دارد.
حجت الاسلام محمد محمديان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین محمدیان صبح امروز در همایش ملی نظریه مردم سالاری دینی در دانشگاه شهید بهشتی با بیان این‌که مردم سالاری یک قالب و دینی بودن، ماهیت و هویت آن است بیان داشت: مردم سالاری دینی در کشور ما فقط یک نظریه نیست چرا که حداقل 34 سال به صورت عملی و عینی آن را تجربه کرده‌ایم.

وی ادامه داد: باید ابعاد عملی و نقاط قوت و ضعف این بحث را مورد توجه قرار دهیم و بدانیم اگر دینی بودن مردم سالاری را قبول کرده‌ایم برای خود اقتضائاتی دارد که باید به آن احترام گذاشت.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به نگاه مردم سالاری دینی به انتخاب مدیران و کارگزارن در حکومت اسلامی گفت: در مردم سالاری دینی انتخاب رهبر نظام اسلامی مسئله مهمی است و شرایط  ویژه‌ای برای آن در نظر گرفته شده است اما بخشی که کمتر مورد توجه ما قرار می‌گیرد انتخاب مدیران در رده‌های میانی و پایین‌تر است که متاسفانه تنها به صلاحیت‌های عمومی در انتخاب این افراد اکتفا کرده‌ایم.

حجت الاسلام محمدیان گفت: انتخاب مدیران در مردم سالاری دینی اقتضائاتی دارد از این رو باید ببینیم یک فرد دینی برای رسیدن به قدرت، چه مسائلی را باید رعایت کند و تا چه اندازه و به چه نحو می‌تواند خود را معرفی کند و در رقابت با دیگران حضور یابد.

وی با طرح این سوال که آیا دین اجازه می‌دهد فردی خود را به هر روشی معرفی و کسب شهرت کند تصریح کرد: آیا دین اجازه تخریب رقبا را می‌دهد و چه اندازه اجازه می‌دهد مدیران هر گونه وعده‌ای به مردم بدهند تا کسب رای کنند.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با تاکید بر این‌که در آموزه‌های دینی به این مباحث توجه شده است اما ما توجه لازم را در این بخش نداشته‌ایم افزود: در مردم سالاری دینی حریم‌ها و محدودیت‌هایی وجود دارد که در نظام‌های غیر دینی نیست اما این که چقدر به این حریم‌ها احترام می‌گذاریم مهم است بنابراین نمی‌شود بر همه آنچه اتفاق می‌افتد رنگ دینی زد چرا که اول باید اقتضائات مردم سالاری دینی را پذیرفت و به آن عمل کرد.

حجت الاسلام محمدیان با بیان این‌که در مردم سالاری دینی نمی‌شود برای کسب شهرت و رای مردم دست به هر کاری زد گفت: آموزه‌های ما اجازه نمی‌دهد افراد برای معرفی خود و کسب شهرت از هر طریقی اقدام کنند و دیگران را در رقابت تخریب کرده و از رانت های اقتصادی و سیاسی برای کسب پست و مقام استفاده کنند.نمی‌شود این‌ها را به اسم مردم سالاری دینی معرفی کرد.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها همچنین خاطرنشان کرد: مسئولان تا کجا باید اجازه دهند تا افراد توهمات خود را به جامعه القا کنند چرا که عادی شدن این مسائل و عدم توجه به این‌ها چهره مردم سالاری را خدشه‌دار می‌کند.

وی یادآور شد: این‌که شخصی برای یک دور نمایندگی مجلس چند میلیارد از برخی افراد برای تبلیغ و رای آوری می‌گیرد، چگونه می‌تواند در چهار سال این وام داری را جبران کند در حالی که مردم سالاری دینی این اجازه را به ما نمی‌دهد.

حجت الاسلام محمدیان با تاکید بر این‌که نباید بسیاری از آلودگی‌ها را به اسم دین یاد کنیم گفت: این که افراد از خود تعریف می‌کنند و دست به عوام فریبی می‌زنند و برای به دست آوردن رای با ارائه‌های غلط از خود و تخریب جریان مقابل اقدام می‌کنند، از نگاه دینی کار حرامی است.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در پایان گفت: باید با ارائه تعریفی درست از مردم سالاری دینی به ویژه در ابعاد عملی آن نگذاریم برخی از ناپاکی‌ها و اقدامات خلاف آموزه‌های دینی چهره مردم سالاری دینی را مخدوش کند./9662/پ202/ع

ارسال نظرات