چند خبر کوتاه از رادیو قرآن
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی رادیو قرآن، برنامه رادیویی افق شنبه هفته جاری، هفتم دیماه، با حضور حسن ربیعیان و سعید طوسی از قاریان بینالمللی قرآن کریم و محمدرضا پورمعین کارشناس مجری برنامه به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت.
آموزشهای تخصصی قرآن از پایه و در سنین کودکی آغاز شود
براساس این گزارش، در ابتدای این برنامه محمدرضا پورمعین، کارشناسمجری برنامه با بیان اینکه موضوع این برنامه آموزشهای تخصصی قرآن کریم است، از کارشناسان حاضر در برنامه خواست تا تعریفی از آموزشهای تخصصی و حرفهای قرآن کریم داشته باشند.
حسن ربیعیان، قاری بینالمللی قرآن در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه در بحث آموزشهای تخصصی قرآن باید برنامهریزی از سنین کودکی داشته باشیم، گفت: باید یک فراخوان کلی برای خانوادههایی که فرزندانشان در فعالیتهای قرآنی مشارکت دارند، اعلام شود و استعدادهای قرآنی شناخته شده و در ادامه یک برنامهریزی مشخص صورت گیرد تا آموزشهای تخصصی قرآن به صورت پایهای انجام شود.
کارهای قرآنی در کشور به صورت مقطعی انجام میشود
همچنین، سعید طوسی قاری بینالمللی قرآن کریم در تکمیل سخنان حسن ربیعیان گفت: اگر بتوانیم یک آسیبشناسی در مباحث قرآنی کشور داشته باشیم به این نکته میرسیم که یکی از مشکلاتی که با آن روبرو هستیم این است که کارها به صورت مقطعی انجام میشود.
این قاری بینالمللی قرآن ادامه داد: تاکنون آموزشهای قرآنی در کشور به صورت سنتی پیش رفته و به صورت آکادمیک نبوده است، البته دنبال کردن آموزشهای آکادمیک مستلزم این است که افراد و سازمانی این کار را با جدیت دنبال کنند و در حال حاضر فقط میتوانیم آموزشها و مهارتهای خاص را در زمان خاص و در مدت کوتاه اجرایی کنیم.
وی با اشاره به برگزاری کرسیهای تلاوت در تهران و شهرستانها، عنوان کرد: افراد بسیاری علاقهمند به قرائت در این کرسیهای تلاوت هستند، اما به هر حال فضای کافی نیز برای آنها وجود ندارد؛ البته لازم است تعداد این کرسیهای تلاوت نیز افزایش داشته باشد.
فضای لازم برای آموزشهای تخصصی قرآن از سنین خردسالی فراهم شود
در این بخش از برنامه محمدرضا پورمعین، کارشناسمجری برنامه با اشاره به نبود فضاهای آموزشی برای آموزش تخصصی قرآن کریم، از کارشناسان حاضر در برنامه خواست تا بیان کنند که برای شروع کار تخصصی در آموزش قرآن، کار باید از کجا انجام شود که حسن ربیعیان در پاسخ به این پرسش گفت: یکی از روشهایی که برای محقق شدن آموزشهای تخصصی در کشور وجود دارد این است که از سنین کودکی این کار را آغاز کنیم و شرایط و فضای لازم برای آموزشهای تخصصی از سنین خردسالی آغاز شود.
وی ادامه داد: روش دیگر برای اجرایی شدن آموزشهای تخصصی قرآن این است که بر روی نوجوانان فعال در این عرصه کار کنیم و به آنها کمک کنیم که بر روی صوت خود بیشتر کار کنند و باید یک بازسازی صوتی درباره این نوجوانان انجام شود، البته این کار باید در قالب یک سیستم باشد و در قالب جلسات سنتی امکانپذیر نخواهد بود.
ربیعیان یادآور شد: برای اجرایی شدن آموزشهای تخصصی در کشور، کسانی که تاکنون موفقیتهای خوبی به دست آورده و خود را نشان دادهاند، باید ساماندهی شوند و تحت عنوان تشکیلات و مدرسهای که پشتوانه دولتی دارد، باید کار کنند و بدانند که فعالیت آنها در این تشکیلات یا مدرسه برای آنها سودمند و هدفمند بوده است.
حضور پدران و مادران در جلسات قرآنی فرزندان
در این بخش از برنامه، سعید طوسی عنوان کرد: برای شناسایی و ارزیابی استعدادهای قرآنی در میان کودکان و نوجوانان، پدران و مادران باید در جلسات قرآن حضور داشته باشند و پدران و مادران حوصله به خرج دهند و حضور فعالی در کنار فرزندان خود داشته باشند تا بتوانند از همین جلسات سنتی قرآن، فرزندان خود را به سطح تخصصی و حرفهای برسانند.
وی افزود: یکی از نکاتی که مقام معظم رهبری به آن اشاره داشتهاند تکریم قرآن و خادمان قرآن بوده است که این مسئله هر چند تاکنون وجود داشته، اما باید ادامه پیدا کند و همچنین همدلی اساتید قرآنی و تصمیماتی که در زمینههای قرآنی گرفته میشود، باید به مرحله عمل برسد.
طوسی در ادامه به نقش مسابقات قرآن در ایجاد فضای حرفهای برای پرورش استعدادهای قرآنی اشاره کرد و گفت: ارتقای فعالیتهای قرآنی تنها با برگزاری مسابقات قرآن امکانپذیر نخواهد بود؛ هر چند که تاکنون مسابقات قرآن نیز نقش خود را در ارتقای فعالیتهای قرآنی داشتهاند، البته باید تقویت و آسیبشناسی شوند و هنوز آسیبهای قابل توجهی به نحوه برگزاری مسابقات وارد است که باید ارزیابی و بررسی شود.
همچنین، ربیعیان در تکمیل سخنان سعید طوسی گفت: برگزاری مسابقات قرآن در کشور موجب میشود تا شرکتکنندگان و فعالان قرآنی رشد داشته باشند و اگر این مسابقات با انگیزههای خوب به نحو مطلوب برگزار شود، به طور قطع نتیجهبخش خواهد بود و مسابقات به طور یقین بسیار مفید است، اما به هر حال باید تغییراتی در آییننامهها و نحوه برگزاری نیز داشته باشد که برای ارتقای مسابقات قرآن لازم و ضروری است.
افق روشنی پیش روی فعالیتهای قرآنی کشور وجود دارد
در این بخش از برنامه، محمدرضا پورمعین با اشاره به فعالیتهای جدیدی از جمله تشکیل معاونت قرآن، راهاندازی مدارس قرآن و... که در گذشته نبوده است، گفت: ما افق روشنی را پیش روی فعالیتهای قرآنی داریم که این حرکت باید سریعتر روی ریل قرار بگیرد و لازم است که توجه بیشتری به این حوزهها صورت گیرد.
در ادامه سخنان کارشناسمجری برنامه افق، حسن ربیعیان اظهار کرد: ما چند گروه تصمیمگیرنده قرآنی در کشور داریم، اما آن چه که از اهمیت بالایی برخوردار است، بحث همدلی و از خود گذشتن برای تحقق امور است و گاهی مشاهده میکنیم که این روند به کندی پیش میرود؛ البته علت آن باید از سوی مسؤولان این حوزه بیان شود.
ربیعیان در ادامه به بحث اعزام قاریان و حافظان اشاره کرد و گفت: در دهه 60 با وجود جنگ و مشکلات اقتصادی که در کشور وجود داشت، بحث اعزام قاریان و حافظان بسیار خوب پیش میرفت و حتی با اعزام قاریان ایرانی به سرزمین وحی در آن سالها بسیاری از افراد مسلمان میشدند، اما این امر در دهههای اخیر تا حدودی کُند پیش میرود و گاهی اساتیدی که اعزام میشوند نیز با برخوردهای سرد و بیگانه روبرو میشوند که این مسئله یکی از آسیبهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
بودجههای قرآنی برای فعالیتهای تخصصی مورد ارزیابی و نظارت قرار گیرند
وی یادآور شد: همچنین بحث تخصیص بودجههای قرآنی از دیگر مواردی است که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد و اگر بودجهای به این امر اختصاص پیدا میکند، باید مورد ارزیابی و نظارت گروهی از کارشناسان قرار گیرد تا در جای مورد نیاز صرف شود.
در این بخش از برنامه، سعید طوسی عنوان کرد: اگر باورمان شود که قرآن راهگشا است، به طور یقین نتیجه مثبتی میگیریم و جامعه از بسیاری از خطرات و مشکلات مصون میماند و در رابطه با کارهای تخصصی یک آسیبهایی وجود دارد که باید مراقب آنها باشیم و تلاش کنیم تا آسیبها و مشکلات را رفع کنیم.
در بخش پایانی این برنامه، محمدرضا پورمعین، از کارشناسان حاضر در برنامه خواست تا یک ارزیابی از موفقیت کشورهای مختلف در حوزه فعالیتهای قرآنی داشته باشند، که حسن ربیعیان گفت: بعضی از کشورها هر چند که زبانشان با قرآن سنخیتی ندارد، اما سال به سال نسبت به گذشته اجراهای بهتری دارند که این امر نشاندهنده توجه آنها به این حوزه است.
در پایان این بخش از برنامه، سعید طوسی گفت: در بخش قرائت قرآن، کشورهای مالزی، فیلیپین، اندونزی و ... پیشرفتهای خوبی داشتهاند و هر چند که اکثر این کشورها هم وضع مالی خوبی ندارند، اما علاقهمند به این فعالیتها هستند و توفیقات خوبی نیز به دست آوردهاند، با این حال جمهوری اسلامی ایران نسبت به این کشورها توفیقات بیشتری داشته است و موفقیتهای بیشتری نیز کسب کرده است.
یادآور می شود، برنامه افق هر هفته شنبهها ساعت 14:15 به صورت زنده از طریق رادیو قرآن بر روی موج 100 مگاهرتز پخش میشود.
خورشید طوس؛ ویژه برنامه شهادت امام رضا(ع) از رادیو قرآن
ویژه برنامه خورشید طوس در روز شهادت امام رضا(ع) از شبکه رادیویی قرآن پخش میشود.
ویژه برنامه خورشید طوس پنجشنبه 12 دیماه در روز شهادت امام رضا(ع) در قالب برنامهای ترکیبی از ساعت 9:30 به مدت90دقیقه تقدیم شنوندگان میشود.
بیان جایگاه و مقام امام رضا(ع)، پخش گزارش از شهر مقدس قم و حرم مطهر حضرت رضا(ع) در مشهدمقدس و بیان سیره حضرت از محورهای موضوعی این برنامه است.
در برنامه خورشید طوس سعی شده تا سیره امام رضا(ع) و همچنین دوران امامت ایشان از نظر سیاسی، اجتماعی و دینی مورد بررسی قرار گیرد و با توجه به اینکه دوران امامت امام رضا(ع) از نظر انحرافات مذهبی بسیار حساس بوده است در بحث کارشناسی این موضوع پیگیری میشود.
مروری بر فضائل اخلاقی، معنوی، و سیره و روش امام رضا(ع)؛ تبیین ولی عهدی امام رضا(ع) و شروط ایشان برای قبول آن؛ همچنین معرفی فرقههای انحرافی آن دوران از دیگر محورهای این برنامه است.
خورشید طوس کاری از گروه اندیشه و فرهنگ قرآنی به تهیه کنندگی و سردبیری سید محمدرضا میری وگویندگی رضا کاشفی است که با حضور کار شناسی حجت الاسلام سیدناصرالدین نوری زاده در روز شهادت امام رضا(ع) از شبکه رادیویی قرآن پخش میشود.
در برهان مطرح می شود، هدایت کننده انسان کیست؟
برنامه برهان روز چهارشنبه 11 دیماه به بررسی آیاتی که درخصوص هدایت انسان و اینکه هدایتگر چه کسی است؟ میپردازد.
برنامه برهان که با محوریت پاسخگویی شبهات با کارشناسی حجت الاسلام مجید قربانعلی بر روی آنتن میرود روز چهارشنبه 11 دیماه به بررسی و پاسخ به این سوال که هدایت کننده انسان کیست؟ میپردازد.
موضوع برنامه اشاره به این سوال دارد که هدایت کننده انسان خودش هست یا خداوند؟ که این مساله را با استناد به آیات 13سوره انسان و 186 اعراف مورد برررسی قرار میدهد.
برنامه برهان روزهای زوج به سردبیری و تهیه کنندگی مونا توسلی ساعت 11:20 به همت گروه فرهنگ و اندیشه رادیو قرآن برروی موج اف ام ردیف 100مگاهرتز پخش میشود.
بررسی ماجرا تبدیل عصای حضرت موسی(ع) به اژدها در برنامه برهان
برنامه برهان در ادامه پاسخگویی به شبهات قرآنی به داستان تبدیل عصای موسی(ع) به اژدها با توجه به آیات الهی میپردازد.
حجت الاسلام مجید قربانعلی در بررسی موارد مربوط به آیات قرآن کریم، یکی از وجوه اعجاز قرآن که همان عدم نقض آیات در مواجهه با هم است را به اثبات میرساند.
موضوع برنامه مورد بررسی برهان در روز یکشنبه 9 دیماه عصای حضرت موسی(ع) است که تبدیل به ثعبان شدکه این معجزه با استناد به آیات 10سوره نمل وآیه 31 سوره قصص وآیه 32 شعراء مورد بررسی قرار میگیرد.
برنامه برهان روزهای زوج به سردبیری و تهیه کنندگی مونا توسلی ساعت 11:20 به همت گروه فرهنگ و اندیشه رادیو قرآن بر روی موج اف ام ردیف 100مگاهرتز پخش میشود./966/د101/ی