استاد حوزه علمیه قم:
ابتلا و آزمایش مردم از علل غیبت امام زمان است
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم یکی از علل غیبت کبرای حضرت ولی عصر (عج) را ابتلا و آزمایش مردم و غربال آنها ذکر کرد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی مسجد مقدس جمکران، حجتالاسلام صمدی یزدی، استاد حوزه علمیه قم در جمع نمازگزاران مسجد مقدس جمکران در روز به امامت رسیدن حضرت ولیعصر(عج) به تبیین علل غیبت حضرت پرداخت و گفت: یکی از عللی که در رابطه با غیبت امام زمان(عج) مطرح است موضوع کشته شدن ایشان از سوی دشمنان است که این موضوع شمار زیادی از روایات را به خود اختصاص داده است، تا آنجا که طبق آن چه مرحوم مجلسی در «بحارالانوار» روایت کرده این مطلب در ده روایت، به عنوان علت غیبت حضرت مهدی (عج) معرفی شده است.
وی ادامه داد: همچنین احادیث مربوط به اینکه حضرت مهدی(ع)، آخرین حجت خدا و مأمور تشکیل حکومت عدل جهانی است، در حد تواتر است و از طریق شیعه و اهل سنت روایت شده است.
استاد حوزه علمیه قم مسأله ابتلا و آزمایش مردم را علت دیگر غیبت عنوان کرد و ابراز داشت: چنانکه امام صادق(ع) خطاب به جمعی از اصحاب خود که درباره حکومت بر حق اهل بیت(ع) گفتو گو میکردند، فرمود: «به خدا سوگند، آن چه در انتظارش هستید، واقع نخواهد شد تا آنکه آزمایش و غربال شوید. به خدا سوگند، این امر تحقق نخواهد یافت، مگر پس از یأس و پس از آنکه اهل شقاوت و سعادت، شقاوت و سعادت خود را بازیابند».
حجتالاسلام صمدی یزدی افزود: موضوع غیبت امام زمان(عج) را میتوان از رازهای غیبی خدا دانست که آگاهی بر حقیقت و اسرار آن فراتر از توان و ظرفیت فکر بشری است، ولی با استناد به براهین عقلی و نقلی میدانیم که همه افعال الهی مشتمل بر حکمتها و مصالحی است که تضمین کننده سعادت بشری هستند، هر چند علم و آگاهی بشر از درک کامل آن ناتوان باشد.
وی گفت: مرحوم صدوق از امام صادق(ع) روایت کرده است، عبدالله بن فضل هاشمی میگوید: از امام صادق(ع) شنیدم که فرمود: «برای صاحب این امر، غیبتی مقرر شده است که باید به آن عمل کنند و در زمان غیبت او اهل باطل دچار شک و تردید میشوند»، به امام(ع) عرض کردم، فدایت شوم، این غیبت برای چیست، امام(ع) پاسخ داد: «برای امری است که ما مأذون به کشف آن نیستیم»، گفتم، پس وجه حکمت الهی در غیبت او چیست، امام(ع) فرمود: «وجه حکمت آن، جز پس از ظهور او آشکار نخواهد شد».
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه طبق روایات زمین هیچگاه از حجت خدا خالی نخواهد بود، خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر، زمین خالی از حجت خدا، لغو و بیهوده است، بنابراین، وجود مقدس آن حضرت سبب غایی دوام حیات و زندگی است، بر این پایه، همه انسانها اعم از مؤمن و کافر در حمایت خویش وامدار وجود مبارک آن حضرت هستند، بنابراین، چنین نیست که امام عصر(عج) جامعه بشری را به کلی به حال خود رها کرده و هیچگونه نظارت و تصرف و تأثیری در سرنوشت آنان نداشته باشد.
حجتالاسلام صمدی یزدی در ادامه با اشاره به اینکه عدهای مطرح میکنند که امام در پس پرده غیبت چه فایدهای برای بشر دارد، گفت: در احادیث اسلامی، نحوه بهرهمندی انسانها از وجود امام زمان(عج) در عصر غیبت به بهرهمندی از خورشید پشت ابر تشبیه شده است، چنانکه امام صادق(ع) در پاسخ این پرسش سلیمان اعمش که مردم چگونه از حجت غایب بهرهمند میشوند، فرمود: «همانگونه که از خورشید پشت ابر نفع میبرند»./907/د102/ع
ارسال نظرات