۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۲
کد خبر: ۱۹۴۹۳۳
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی مطرح کرد؛

رسالت اصلی ادیان از منظر امام موسی صدر

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به این‌که امام موسی صدر دین را در خدمت انسان می‌داند و نه انسان را در خدمت دین، گفت: وی معتقد است هدف اصلی ادیان دعوت به خدا و خدمت به انسان است و این هردو را جلوه حقیقتی واحد می‌شمرد.
امام موسي صدر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، غلامرضا ذکیانی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی صبح امروز سه شنبه بیست و چهارم دی ماه در «دومین کنفرانس بین المللی فلسفه دین معاصر» که به همت انجمن علمی فلسفه دین ایران و با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در این پژوهشگاه درحال برگزاری است، به سخنرانی با عنوان «رسالت اصلی ادیان از منظر امام موسی صدر» پرداخت.

وی طی سخنانی که در قالب مقاله مشترک با خانم معصومه عبدلی، دانشجوی دکتری فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه خوارزمی ارائه شده است، به تحلیل نگرش امام موسی صدر نسبت به هدف و وظیفه مشترک ادیان یعنی «خدمت به انسان» پرداخت.

ذکیانی با اشاره به این‌که امام موسی صدر دین را در خدمت انسان می‌داند و نه انسان را در خدمت دین، افزود: وی معتقد است هدف اصلی ادیان دعوت به خدا و خدمت به انسان است و این هردو را جلوه حقیقتی واحد می‌شمرد فلذا دین واقعی دینی است که خدمت بیشتری به انسان کند و اگر ادیان خدمت به انسان دردمند و مستضعف را فراموش کنند و در پی خدمت به خود برآیند، نقض غرض کرده، دچار اختلاف شده و از هدف اصلی خود یعنی هدایت انسان بازخواهند ماند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی به چرایی این نگرش و تفاوت میان دو ایده "ادیان در خدمت انسان" و "انسان در خدمت ادیان" پرداخت و در پاسخ به ضرورت‌های احتمالی چنین نگرشی به سه دلیل اشاره کرد و گفت: دلیل نخست به یکی بودن انسان و تعدد ادیان بازمی‌گردد، دلیل دوم به نگرش امام موسی صدر نسبت به انسان اشاره دارد و دلیل سوم چرخش امام موسی صدر از مفهوم " انسان در خدمت دین" به "ادیان در خدمت انسان" از ضرورتی تاریخی نشأت می‌گیرد.

وی به چیستی نگرش "ادیان در خدمت انسان" پرداخت و برای تشریح این مطلب، دو نگرش "انسان در خدمت ادیان" و "ادیان در خدمت انسان" را از نظر مقوله‌هایی چون حق و حقیقت، رهبری و ولایت، جهاد و شهادت و ملی گرایی با هم قیاس کرد./956/پ203/ن

ارسال نظرات