راهاندازی رشته فقه و حقوق پزشکی در جامعه المصطفی
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام عباسعلی عضو کمیته منطقهای اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیان داشت: شروع تدوین این رشته از دو دهه قبل بوده است که با ورود جامعه المصطفی به این عرصه، رشته فوق شکل حوزوی- دانشگاهی به خود گرفته و راه اندازی شد.
وی با اشاره به اینکه رشته نوین فقه و حقوق پزشکی، پلی از دانشگاه به حوزه است، افزود: پرورش نیروهای متخصص در حوزه فقه پزشکی یکی از مهمترین اهداف رشته فقه و حقوق پزشکی است.
حجتالاسلام عباسعلی خاطرنشان کرد: دانش پژوهان مقطع دکتری و کارشناسی ارشد رشته تخصصی فقه و حقوق پزشکی، ضمن گذراندن واحدهای عمومی فقه و شناخت نسبت به حوزه علوم پزشکی و تحقیق و تحلیل موضوعات آن زمینه استنباطهای لازم را به دست خواهند آورد.
عضو کمیته منطقهای اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: تحقیق، تدریس و تألیفات تخصصی و نیز بر عهده گرفتن مشاغل اجرایی تخصصی درحوزه فقه و حقوق پزشکی از مهمترین رویکردهای این رشته است.
رشته نوین فقه و حقوق پزشکی، پلی از دانشگاه به حوزه
حجتالاسلام واشیان پرورش نیروهای متخصص و ایجاد استنباط متجزی در حوزه فقه پزشکی را از مهمترین اهداف رشته فقه و حقوق پزشکی عنوان کرد و ابراز داشت: تحقیق، تدریس و تألیفات تخصصی و نیز بر عهده گرفتن مشاغل اجرایی تخصصی در حوزه فقه و حقوق پزشکی از مهمترین رویکردهای این رشته میباشد.
عضو گروه پزشکی مرکز موضوع شناسی فقهی با بیان این که از فارغ التحصیلان این رشته میتوان در حوزه مشاوره تخصصی به مراجع عظام تقلید، اساتید و فرهیختگان حوزه های علمیه استفاده نمود، اظهار داشت: شرکت در همایشهای ملی و فرا ملی در حوزههای میان رشتهای فقه و حقوق پزشکی و نیز نقد و ارزیابی قوانین و شرکت در کمیسیونهای تخصصی، از مهمترین حوزههای فعالیتی دانش آموختگان رشته فقه و حقوق پزشکی به شمار میرود.
گستره ورود به رشته فقه و حقوق پزشکی
مدیر گروه فقه و حقوق پزشکی جامعه المصطفی با تأکید بر این که گستره ورود رشته فقه و حقوق پزشکی به نوعی دربردارنده زندگی بشر قبل از تولد تا بعد از مرگ است، تصریح کرد: در رشته فقه و حقوق پزشکی میتوان به کنکاش در موضوعاتی چون فقه النکاح، فقه جنین، فقه سلامت اطفال و کودکان، فقه بلوغ، فقه سلامت ازدواج، فقه سلامت فردی، فقه سلامت اجتماعی، فقه پزشکی قانونی، فقه بهداشت و درمان، فقه بهزیستی و توانبخشی، فقه تغذیه، فقه تحقیقات نوین پزشکی اشاره نمود.
حجتالاسلام واشیان ضرورت توجه به فقه علوم پزشکی را مد نظر قرار داد و یادآور شد: در مباحث آموزشی این رشته، دانشپژوه علاوه بر گذراندن دروس عمومی با شاخههای مختلف علوم پزشکی و پزشکی قانونی، آیات و احکام طبی، پژوهش در احادیث فقه پزشکی، موضوع شناسی فقهی در حوزه علوم پزشکی و نیز تشریح قواعد فقه پزشکی، آشنا خواهد شد.
موضوعات این رشته جدید حوزوی
وی با بیان این که فقه استدلالی در حوزه معاینه، درمان و تحقیقات نوین پزشکی و نیز استنباط فقهی آن از مهمترین موضوعات مطرح در دوره دکتری رشته فقه و حقوق پزشکی است، خاطرنشان کرد: در مقطع کارشناسی ارشد این رشته نیز، موضوعاتی چون آشنایی با فتاوای پزشکی، طب سنتی، مفردات عربی، آیات پزشکی، مباحث تخصصی و نیز فقه الطب از منظر بهداشت، درمان، آموزش پزشکی و توانبخشی مطرح شده و حوزه های تحقیقاتی در مسائل عمومی طب و مسائل مستحدثه و جدید مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.
مدیر گروه فقه و حقوق پزشکی جامعه المصطفی به کارگیری حضور کارگاهی و آزمایشگاهی و همچنین سفرهای علمی برای موضوعشناسی مباحث علوم پزشکی را از مهمترین ویژگیهای آموزشی رشته فقه و حقوق پزشکی عنوان کرد و افزود: اساتید این رشته از بین فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی و نیز دانشآموختگان مقاطع تخصصی و فوق تخصصی رشتههای حوزوی و دانشگاهی انتخاب میگردند.
پذیرش دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی
حجتالاسلام واشیان، در ادامه، با بیان این که دانشجویان رشته فقه و حقوق پزشکی از میان طلاب و دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی پذیرش خواهند شد، خاطرنشان کرد: گروه فقه و حقوق پزشکی در حال حاضر در ساختمان مرکز آموزش عالی فقه مجتمع امین قم وابسته به جامعهالمصطفی العالمیه مستقر بوده و در دو شیفت صبح و عصر آماده مشاوره و ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی است.
عضو کمیته منطقهای اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شرایط پذیرش دانش پژوه در رشته فقه و حقوق پزشکی را مورد توجه قرار داد و اذعان داشت: دانشآموختگان دوره کارشناسی ارشد فقه و حقوق پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی و نیز دارندگان سطح سه حوزه، میتوانند در دوره دکترای رشته فقه و حقوق پزشکی ثبتنام نمایند. /916/د101/ن