۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۱:۲۱
کد خبر: ۲۰۳۲۳۸
در حوزه هنری برگزار شد:

شب خاطره اعضای کاروان صلح سوریه

خبرگزاری رسا ـ کاروان زائران صلح سوریه در دویست و چهل و پنجمین برنامه «شب خاطره» حوزه هنری به بیان خاطرات خود از سوریه پرداختند.
شب خاطره

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، تالار سوره حوزه هنری عصر روز پنجشنبه چهارم اردیبهشت ماه در برنامه «شب خاطره» میزبان زائران صلح سوریه از جمله شخصیت‌هایی همچون «سلیم غفوری، مسؤول کاروان صلح سوریه و مدیر مجموعه امت واحده»‌ «محمدحسین جعفریان، نویسنده و مستندساز» «بهروز افخمی، کارگردان» «محمدرضا شهیدی‌فر، کارگردان و مجری سیما»، «حجت‌الاسلام زائری، مدیرعامل مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب سرچشمه» و «محسن مومنی‌شریف، رییس حوزه هنری» بود.

محمدحسین جعفریان وضع دمشق و سوریه را بسیار متفاوت با آنچه رسانه‌ها و جراید نشان می‌دهند خواند و گفت: در کلان‌شهرهای سوریه زندگی به وضوح در جریان است اما در سرزمینی که امنیت نباشد و ملتش زمینه‌ساز دخالت بیگانگان باشند گذشت زمان به جایی سوقشان می‌دهد که دیگر مشخص نمی‌شود چه کسی مدافع صلح است و یاچه کسی موافق بیگانه؟

رایزن سابق فرهنگی ایران در افغانستان بسته شدن مرزهای سوریه را گامی بلند به سوی پیروزیش ‌دانست و بیان داشت: اگر مرزهای سوریه بسته شود و راه نفوذ بیگانگان به کشور سوریه مسدود گردد این جنگ با کمک افراد صلح‌طلب و ارتش سوریه به سرعت فروکش خواهد کرد.

جعفریان ضمن ارائه توافق خود برای برپایی کاروان صلحی به افغانستان پیشنهادی به مسؤولان حوزه هنری داد و افزود: خوب است که حوزه هنری پرچمدار برپایی جشنواره ادبیات پایداری شود و نخستین نهادی باشد که در کشور و در بین کشورهای اسلامی جایزه ادبیات پایداری را اهدا می‌کند.

در ادامه افخمی، کارگردان سینمای ایران به ابرقدرت‌ها هشدار داد که مردم سوریه بسیار خطرناک شده‌اند و اذعان داشت: وحشت و شجاعت امری است که واگیردار و اپیدمی ‌است حال اگر قدرتی بخواهد با به وحشت‌انداختن مردم و ترساندشان آنها را اداره کند باید بداند که پس از مدتی مردم از ترسی که بازخوردی در پسش نمی‌بینند خسته می‌شوند و در نهایت به مردمی خطرناک تبدیل خواهند شد.

افخمی افزود: مردم سوریه پس از سال‌ها که ابرقدرتها صرفا با سیاست ترس‌افکنی آنها را اداره و کنترل می‌کردند امروز دریافته‌اند که اسلحه‌ای در واقعیت وجود ندارد و از این وحشت واگیردار خسته شده و در نهایت به مردمی خطرناک تبدیل شده‌اند و اکنون شجاعت است که در بین‌شان اپیدمی شده و راه مبارزه را پیدا کرده‌اند.

در بخش دیگر این برنامه رجایی‌فر، دبیر ستاد شهدای جهان‌اسلام، کاروان صلح سوریه را متعهد رساندن پیام مردم سوریه به جهان دانست و عنوان کرد: مردم سوریه پس از بلای تکفیری‌ها تازه قدردان صلح و مسالمت و همزیستی شدند که در قبل داشتند و به شدت نگران آن هستند که مبادا نتوانند این فتنه را دفع کنند.

رجایی‌فر عدم دخالت بیگانگان و غربی‌ها را از خواسته‌های مهم ملت سوریه اعلام کرد و اظهار داشت: پیام مردم سوریه تنها و تنها «وحدت» بود و خواستار آن هستند که بشار اسد بماند و این فتنه را مدیریت کند.

در ادامه حجت‌الاسلام محمدرضا زائری این کاروان را یک جنبش مردمی و غیردولتی دانست و گفت: ادبیات صلح و دوستی، ادبیاتی است که در متن معارف اسلامی ما وجود دارد و باید این گفتار در بین مردم ما نهادینه شود به خصوص در فضای بین‌المللی جای کار بسیار دارد.

حجت الاسلام زائری در کنار کوه ایستادن را مانع پی‌بردن به عظمت آن ‌دانست و بیان کرد: کاروان صلح سوریه همچون کوه می‌ماند که عظمت و بزرگی آثار و تبعات مثبت آن در طول زمان خود را نشان خواهد داد.

وی همچنین حرکت تکفیری‌ها را نکوهش کرد و گفت: این تخریب‌ها و از بین بردن خانه‌ها و خانواده‌ها تاثیرات و اتفاقات مخرب روانی بسیاری برای این مردم خواهد داشت که در طول سالیان آینده التیام بخشیدن به آن دشوار و سخت خواهد شد.

در بخش دیگر این برنامه رضا امیرخانی نویسنده و رمان نویس، مساله سوریه را حل نشده خواند و تاکید کرد: اگر چه مساله سوریه حل نشده اما معمای سوریه حل شده است و معما چو حل گشت آسان شود! حل معما البته تضمینی برای حل مساله نیست؛ خاصه برای مساله‌ای که نه فقط مساله‌ سوریه که امروز و بعدتر مساله‌ جهان اسلام و بلکه مساله‌ای جهانی است.

گفتنی است در پایان هر بخش خاطره‌گویی از سوی محسن مومنی‌شریفی ریاست حوزه هنری به ادیبان و هنرمندان لوح تقدیر و تندیسی از سوی حوزه هنری اهدا می‌شد./9667/پ202/ص

ارسال نظرات