همه میگویند برای حجاب باید کار فرهنگی کرد ولی کاری نمیکنند
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی شبکه قرآن و معارف سیما، حجت الاسلام و المسلمین سید مرتضی حسینی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز دربرنامه فصل نو شبکه قرآن و معارف سیما در رابطه با موضوع عفاف و حجاب که چند هفتهای است در این برنامه به آن پرداخته شده است گفت: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای 26 دستگاه در رابطه با موضوع عفاف و حجاب وظایفی تعیین شده است اما بسیاری از دستگاهها به این وظایف خود عمل نمیکنند.
وی با بیان این مطلب که در حال حاضر گاهی در شمال شهر تهران نه شاهد بد حجابی بلکه شاهد بیحجابی هستیم اظهار داشت: بسیاری به نیروی انتظامی که طبق قانون به وظایف خود در رابطه با عفاف و حجاب عمل میکند حمله میکنند و میگویند که نه تنها گشت ارشاد مشگل گشا نیست بلکه مشکل نیز ایجاد میکند، در حالی که بنده معتقدم که نیروی انتظامی و گشت ارشاد به وظیفه قانونی خود عمل میکند.
این نماینده مجلس ادامه داد: همه میگویند باید کار فرهنگی کرد، وزارت ارشاد، وزارت آموزش عالی، وزارت آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات و حوزهها وظیفه دارند کار فرهنگی بکنند تا جایی که نیازی به ورود نیروی انتظامی در بحث عفاف و حجاب نباشد اما چرا در حال حاضر که این قدر وضع حجاب بد است به نیروی انتظامی حمله میکنند.
حجت الاسلام حسینی تأکید کرد: ما چندین بار وزیر ارشاد، وزیر کشور و وزاریی را که در رابطه با عفاف و حجاب مسئول هستند را در مجلس خواستهایم اما همه بهانه گیری کرده و هر کدام مسئولیت را بر گردن دیگری انداخته است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تأکید کرد: واقعیت این است که در نهادها و سازمانها به وظایف خود در رابطه با حجاب به خوبی عمل نکردهاند باید از آنها بخواهید که در برنامه حضور پیدا کنند و پاسخگو باشند و اگر حاضر نشدند در برنامه حضور پیدا کنند حتما این موضوع را به اطلاع مردم برسانید.
در ادامه این درخواست نماینده مجلس از برنامه فصل نو هادی ربیعی، مجری برنامه ضمن ابراز ناراحتی بیان داشت: ما بسیاری از افراد را برای حضور در برنامه دعوت کردهایم اما دعوت ما را نپذیرفتند از جمله این افراد معاون رئیس جمهور در امور بانوان بوده است که در برنامه ما حاضر نشدند.
حجت الاسلام و المسلمین بنی هاشمی نماینده حوزههای علمیه در صدا و سیما در ادامه برنامه اظهار داشت: حجاب مبحثی دینی و علمی است که هم دانشمندان دینی و هم دانشمندان حوزه علم به آن ورود پیدا کردهاند، به طوری که فقهای امامیه و عامه همگی به این موضوع به تفصیل پرداختهاند و در طول 14 قرن تمامی علمایی که باید در این موضوع ورود پیدا میکردند در این حوزه وارد شده و اطلسی را برگرفته از احادیث پیامبر و سخنان ایشان تهیه و تدوین کردهاند.
وی بیان داشت: مجریان امر، سیاستمدارانی که باید تدبیر کنند و حاکمانی که باید از دستگاههای اجرایی مدد بگیرند و رسانهها باید ازاین اطلسی که فقها و دین پژوهان تهیه و تدوین کردهاند استفاده کنند و در این میان مهمترین کسانی که میتوانند این مطالب را به کار ببرند مجموعهها و نهادهای فرهنگی کشور هستند.
حجت الاسلام بنی هاشمی ادامه داد: ما باید طعم شیرین حجاب را چه به مردان و چه به زنان بچشانیم و این تنها وظیفه روحانیت نیست بلکه همه باید در این امر مؤثر باشند یکی از این سازمانها مرکز آمار ایران است این سازمان میتواند سؤال کند که اقبال جوانان به حجاب در ایران و در کشورهای دیگر به چه صورت است.
وی ادامه داد: در دانشگاه آمریکا برای نوع پوشش به صورت ریز اعمال سلیقه شده و یا در ترکیه آمار نشان میدهد که روز به روز افراد باحجاب بیشتر میشوند بنابراین همین آمارها و ارائه آن ها نیز میتواند کمک زیادی در رابطه بحث عفاف و حجاب داشته باشد.
وی تأکید کرد: باید تلاش کنیم طعم و حلاوت شیرین حجاب را به کام مخاطب بچشانیم و این مسلما کار نظامی و نیروی انتظامی نیست.
حجت الاسلام بنی هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: باید از افراد و شخصیتهای مهم از جمله اصحاب قلم و هنرمندان برای الگوسازی در رابطه با حجاب برای جوانان استفاده کرد و قسمتی از این الگوسازی نیز بر عهده صدا و سیماست.
زیارت جامعه کبیره یادگاری امام هادی(ع) است
حجت الاسلام و المسلمین کاظمی صدیقی گفت: زیارت جامعه کبیره که در میان زیارتهای دیگر جامعیت دارد به مکان و امام خاصی تعلق ندارد بلکه میتوان آن را در هر مکان و برای زیارت تمامی ائمه خواند.
امام جمعه موقت تهران در برنامه باران که شب گذشته به مناسبت شهادت امام هادی(ع) از شبکه قرآن و معارف سیما بر روی آنتن رسانه ملی رفت بیان داشت: خداوند بعضی از انبیاء را در کودکی به نبوت منصوب میکرد تا روشن شود که مسأله نبوت اکتسابی نیست بعضی امامان هم در کودکی به امامت منصوب میشدند.
حجت الاسلام کاظمی صدیقی اظهار داشت: اولین امامی که کودک بود و به ولایت منصوب شد امام محمدتقی(ع) بود و دومین امام نیز که در کودکی به امامت منصوب شدند امام هادی النقی(ع) بود که در 8سالگی پدرشان به شهادت رسیدند و آن زمان بود که به امامت منصوب شدند.
حجت الاسلام و المسلمین صدیقی در ادامه گفت: وقتی امام محمدتقی(ع) در بغداد به شهادت رسیدند امام هادی(ع) در مدینه بودند اما اطرافیان امام دیدند که امام هادی گریه میکنند و اشک میریزند وقتی دلیلش را از امام پرسیدند فرمودند: در خودم عالمی را دیدم که قبلا نداشتم و این همان عالم ارتباط امام با خداوند و آغاز امامت ایشان بود.
حجت الاسلام کاظمی صدیقی افزود: رمز به امامت رسیدن بعضی امامان در کودکی هدایت بشر است زیرا با این موضوع دل مومنان قرص و برای معاندین هم اتمام حجت خواهد شد و این به این خاطر است که همگی یقین میکنند که این موضوع در دست غیب است و امام(ع) بلندگوی خداوند است.
وی با بیان این که زمان امام هادی(ع) از نظر جو سیاسی خفقان ترین زمانها بود تصریح کرد: متوکل عباسی خباثت و رذالتش کم از یزید و ابن زیاد نداشت به گونهای که اگر کسی نام فرزندش را علی میگذاشت خانه را بر سرش خراب میکرد امام هادی(ع) در این فضای خفقان کشتی دین را از این پیچ خطرناک به خوبی عبور داد.
وی ادامه داد: امام هادی(ع) با نصب وکلا و انتخاب نمایندگانی هوای شیعیان خود در سراسر جهان اسلام داشتند که حضرت عبدالعظیم نیز از جمله نمایندگان مدال دار امام(ع) بود.
وی در رابطه با فضیلت و جایگاه زیارت جامعه کبیره گفت: این زیارت در میان زیارتها جامعیت دارد و این جامعیت هم از نظر بیان زوایای مقام امامت است و هم از نظر اسرار امامت.
وی در پایان بیان داشت: این زیارت یادگاری امام هادی(ع) است و اختصاص به مکان و امام خاصی ندارد مرحوم مرعشی در وصیت نامه خود دارند که حداقل هفتهای یک بار زیارت جامعه کبیره بخوانید، آقای بهجت نیز وقتی به حرم حضرت معصومه(س) میرفتند زیارت جامعه کبیره میخواندند./966/د102/ع