آقای روحانی تا امید مردم به یأس تبدیل نشده تدبیری اندیشه کنید
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری رسا، محمد حسن نژاد، نماینده مردم بوکان و جلفا در مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز سه شنبه 27 خردادماه در نشست علنی مجلس شورای اسلامی گفت: جناب آقای دکتر روحانی تا امید مردم به یأس تبدیل نشده تدبیری اندیشه کنید چرا که در صورت عدم خروج کشور از رکود اقتصادی، حتی اگر در تمامی حوزه های دیگر موفق گردید، عملکرد دولت از دید مردم بسیار ضعیف ارزیابی خواهد شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه نزدیک به یک سال از عملکرد دولت تدبیر و امید در حال سپری شدن است تصریح کرد: لازم می دانم نکاتی را در حوزه تخصصی خودم یعنی اقتصاد برای دولت یازدهم متذکر شوم، باشد که مفید گردد، یکی از مشکلات گریبانگیر اقتصاد ایران در سال گذشته تورم افسار گسیخته بود که به همت سیاستگذاران پولی کشور تورم نقطه به نقطه از نرخ بالای 40 درصد به زیر 20 درصد کاهش پیدا کرده است، این موقعیت یعنی جلوگیری از کوچکتر شدن سبد مصرفی خانوارهای ایرانی و از دولت محترم بابت این اقدام بزرگ نهایت سپاسگزاری را دارم.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات بزرگ اقتصاد ایران در سال گذشته نوسانات بزرگ و غیرمنطقی نرخ ارز بود که در طول سال گذشته کنترل و مدیریت گردید که این امر نیز جای تقدیر از عملکرد دولت یازدهم دارد گفت: از مشکلات دیگر یا شاید هم مهمترین مشکل اقتصاد ایران در طول سالیان گذشته، رکود بالای اقتصادی و به تبع آن نرخ بالای بیکاری در بین جوانان به ویژه تحصیلکردگان می باشد که متاسفانه در طول سال گذشته نه تنها بهبودی حاصل نگردید بلکه اوضاع بدتر نیز گردیده است.
حسن نژاد با اشاره به اینکه هدفمند کردن یارانه ها خواست تمامی ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی و همچنین مردم است اظهار داشت: متأسفانه علی رغم وجود قانون دقیق و متعالی در خصوص هدفمند کردن یارانه ها، اجرای نادرست قانون و تخطی از قانون، هدفمندی یارانه ها را به هدرمندی یارانه ها بدل کرد.
نماینده مردم بوکان و جلفا در مجلس با بیان اینکه در کمال تأسف شاهد آن هستیم که دولت تدبیر و امید نیز راه اشتباه گذشته را در پیش گرفته و آینده کشور را فدای مصلحت اندیشی سیاسی می کند تاکید کرد: به جد خواستار اینم که مطابق قانون، پرداخت یارانه هدفمند گردد چرا که در حال حاضر شخص ثروتمندی که 5 دستگاه خودرو دارد حداقل 600 هزار تومان یارانه سوخت دریافت می کند و شخص فقیری که فاقد خودرو میباشد نه تنها یارانهای دریافت نمیکند بلکه هزینه یارانه دریافتی ثروتمندان را از محل تورم و افزایش بهای کرایهها پرداخت میکند.
وی با تاکید بر اینکه سهام عدالت که قرار بود عدالت را در بین مردم و استان ها پیاده نماید به نماد بی عدالتی تبدیل گردیده است و نه دولت از این دارایی منتفع می گردد و نه مردم گفت: در حال حاضر مردم استان های محروم سهامدار شرکتهای فعال در استان های برخوردار هستند. یعنی با سرمایه مردم مناطق محروم، اشتغال، تولید، گردش مالی، مالیات و ... در استان های برخوردار شکل می گیرد. به عنوان مثال سهم مردم استان سیستان و بلوچستان از سهام عدالت نزدیک 60 هزار میلیارد ریال هست در حالی که حتی یک شرکت مشمول سهام عدالت در این استان فعال نیست.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بازار سرمایه محل تأمین مالی شرکتها و تبدیل سرمایههای خرد به سرمایه های کلان می باشد و شاخص بازار سرمایه دماسنج اقتصادی کشور است گفت: جناب آقای دکتر روحانی! شاخص بازار سرمایه در شش ماه اخیر بسیار نگران کننده بوده یا به تعبیر دیگر دماسنج اقتصادی کشور از طرف فعالان اقتصادی به سمت منفی تخمین زده شده است، ساده از کنار این اتفاق نگذرید! این رفتار شاخص نشانگر انتظارات فعالان ماهر و زبده اقتصادی از آینده اقتصادی دولت تدبیر و امید می باشد.
حسن نژاد همچنین در ادامه نطق خود در تذکری به هیأت رییسه مجلس نیز گفت: طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی با 171 رای در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شده است، نمیدانم کدام بند آییننامه داخلی مجلس این اختیار را به هیأت رییسه مجلس داده که جلوی تحقیق و تفحص را بگیرد.
وی در پایان تصریح کرد: یکی از هزاران تخلف بانک مرکزی رانت 650 میلیون یورویی است که اگر تحقیق و تفحص از بانک مرکزی انجام می گرفت این رانت هم برملا میشد، چرا جلوی این تحقیق و تفحص به خاطر مصلحتاندیشی گرفته شده است؟/959/پ202/ج