سبک زندگی اسلامی سبب تقویت و تحکیم بنیان خانواده می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام حسین تقی پور استاد حوزه علمیه بابل امروز در ادامه مباحث سبک زندگی اسلامی به موضوع مسکن از نگاه اسلام پرداخت و خاطرنشان کرد: در اسلام توصیه و نکات بسیار جالبی در خصوص مسکن مسلمانان وجود دارد و این مسأله موجی تمایز سبک معماری اسلامی با دیگر سبک ها شده است.
وی با اشاره به روایتی از امیرالمومنان(ع) در نهج البلاغه در خصوص وضعیت محیطی مسکن گفت: خانه مسلمانان نباید خارج ازاجتماع و در محیطی تنها باشد و نیز مسلمان نباید در مسکنی اسکان پیدا کند که اهالی اطراف آن غیر مسلمان باشند.
امام جمعه گتاب بابل با بیان این که مسلمان نباید در محله ای ساکن شود که اهالی آن اهل نماز نیستند، خاطرنشان کرد: به فرموده امام صادق(ع) باید خانه در جایی ساخته شود که هوای سبک تری برخوردار است.
وی ادامه داد: مراقب باشید زمینی که خانه در آن می سازید غصبی نباشد و اگر کسی در زمین غصبی از دیگری خانه بسازد وظیفه ی حکومت اسلامی است که آن را خراب کند.
حجت الاسلام تقی پور تهیه پول حلال برای ساخت و تهیه مسکن را مهم بیان کرد و افزود: پولی که با ربا، پول خمس نداده، پول مخلوط به مال یتیم از مصادیق پول حرام است که نباید با آن مسکن تهیه کرد.
وی یکی از مشکلات ساخت و سازها را مرتفع سازی مساکن در محیط شهری بیان کرد و گفت: طبق توصیه پیامبر اسلام ارتفاع منازل نباید زیاد باشد و در حال حاضر متأسفانه معماری ها با فرهنگ اسلامی ایران ما سازگاری ندارد.
حجت الاسلام تقی پور با بیان این که متأسفانه معماری های امروز ساختمان در کشورمان با هیچ یک از اصول معماری اسلامی مطابقت ندارد، خاطرنشان کرد: نباید سبک معماری غربی در شهرهای کشورمان مشاهده شود.
این استاد حوزه علمیه تناسب جمعیت در خانواده با اندازه منزل را یکی از نکات مهم در تهیه مسکن بیان و تصریح کرد: خانه نباید زیاد کوچک و نباید زیاد بزرگ باشد زیرا هرکس بیش از اندازه خود بنا بسازد، باید در قیامت پاسخگو باشد.
حجت الاسلام تقی پور با بیان این که تهیه مسکن باید د راولیت برنامه های اقتصادی خانواده قرار گیرد، خاطرنشان کرد: نخستین پولی که تهه می شود برای ضروری ترین نیاز خانواده یعنی مسکن صرف شود و در صورت بدهکاری آخرین چیزی که باید فروخته شود مسکن است و این نشان دهنده اهمیت و جایگاه مسکن در اسلام است.
حجت الاسلام تقی پور به قرار دادن جایی از محیط منزل را برای امور عبادی نیز مورد توجه قرار داد و گفت: یک قسمت از محیط خانه را به محل عبادت و سجده و نماز واجب اختصاص دهید اما توصیه شده است که نمازهای مستجبی در چند جای منزل قرائت شود.
استاد حوزه علمیه بابل با بیان این که نگاه اسلام ناب به همه بخش های زندگی فردی و اجتماعی نشان دهنده توجه عمیق به این حوزه است، گفت: سبک زندگی اسلامی سبب تقویت و تحکیم بنیان خانواده می شود./1313/پ203/ب1