کنایه سخنران حرم مطهر حضرت معصومه به کاسبان اطراف حرم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سید مجتبی میردامادی، استاد حوزه علمیه قم در دومین روز از ماه مبارک رمضان در سخنرانی آستان مقدس کریمه اهلبیت(ع) که همه روزه یک ساعت پیش از نماز ظهر و عصر در شبستان بزرگ امام خمینی(ره) برگزار میشود، خطبه شعبانیه را مورد بررسی قرار داد.
وی گفت: نبیاکرم(ص) یکی از فضلیتهای ماه مبارک رمضان را استجابت دعا بیان میکنند، خداوند متعال در این ماه عزیز دعای افراد را رد نکرده و اجابت میکند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به سخنان پیامبر اکرم(ص) در خطبه شعبانیه نیت سالم و قلب پاک را عامل اجابت دعاها دانست و اظهار داشت: در روایتهای فراوانی آمده است که دعاها پس از نمازها به اجابت بسیار نزدیکتر هستند.
وی افزود: رسولالله(ص) میفرمایند «از خداوند متعال در ماه مبارک رمضان توفیق روزهداری و تلاوت کتاب الله را طلب کنید».
مگر میشود با بی انصافی به توفیقات الهی رسید
حجتالاسلام میردامادی با تأکید بر اینکه هر کار خیری که فرد انجام میدهد به سبب توفیقات الهی است، خاطرنشان کرد: خواندن نماز اول وقت و جماعت، انجام کار خیر، روزه داری از نمونههای بارز توفیقات الهی است، وگرنه فردی که توفیق نداشته باشد هیچ کاری را نمیتواند انجام دهد.
وی تصریح کرد: البته توفیق با انجام احکام شرعی به دست میآید، اینگونه نیست که برای نمونه فردی در معامله اهل بیانصافی، دروغگویی و فریب باشد ولی انتظار نماز اول وقت و زیارت هم داشته باشد، حتی برخی از کاسبهای اطراف حرم توفیق ندارند که ماهی یک بار به حرم مشرف شوند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه به هر میزان فرد مقید به احکام شرعی باشد توفیقات او نیز بیشتر میشود، یادآور شد: امیرمؤمنان(ع) میفرمایند «توفیق و دینداری همانند جسم و سایه هستند»، یعنی اگر فرد میخواهد توفیقات او بیشتر شود باید دینداریش نیز بیشتر شود.
وی ادامه داد: انجام واجبات و ترک محرمات توفیقات فرد را افزایش میدهد، فرد باید در کسب و کار دقت داشته و بداند که انجام برخی از کارها او را از توفیقات دور میکند.
با تلاوت قرآن میتوان به هدایت عمومی آن رسید
حجتالاسلام میردامادی در ادامه سخنانش به دعای چهل و چهار صحیفه سجادیه که درباره دعای ورود به ماه پر فضلیت رمضان است اشاره کرد و بیان داشت: امام زینالعابدین(ع) در این دعا میفرمایند «ماه رمضان ماه اقامه نماز و روزه است».
وی ادامه داد: خواندن نماز شب و نافله در طول سال نیز ثواب دارد، ولی باید در ماه رمضان در کنار نمازهای واجب به نمازهای مستحبی و نافله شب دقت ویژهای داشت؛ رمضان ماه روزه است، در احکام شرعی آمده است که قبل از 23 ماه رمضان سفر رفتن کراهت دارد، چرا که روزه این ماه با روزههای دیگر ماهها تفاوت دارد.
استاد حوزه علمیه قم خواستار استفاده از فرصتهای ناب ماه رمضان برای تلاوت، تفکر و تدبر در قرآن کریم شد، گفت: قرآن کتاب هدایت برای همه افراد است و هر فردی میتواند با تلاوت کتابالله از این هدایت الهی بهره ببرد.
وی بیان داشت: امام حسین(ع) میفرمایند «به ازای هر حرفی که از قرآن در نماز تلاوت میشود خدا صد حسنه به فرد میدهد، اگر غیر از نماز فردی قرآن تلاوت کند به ازای هر حرف آن ده حسنه ثبت میشود، ولی اگر تنها شنونده قرآن باشد یک حسنه دریافت میکند».
با نور قرآن میتوان به فرقان رسید
حجتالاسلام میردامادی با بیان اینکه قرآن کریم برای برخی هدایت ویژه دارد، اظهار داشت: نباید تنها به روخوانی قرآن اکتفا کرد، چرا که در قرآن نشانه و بیاناتی است که باید از آنها استفاده کرد.
وی افزود: کسی که از نظر ایمان، اعتقاد و یقین نور قرآن را دریافت کند، خداوند متعال به او فرقان میدهد، یعنی با قرآن میتواند خوب، بد، حق و باطل را تشخیص دهد، اگر فرد بتواند به سبب تلاوت به نورانیت دست پیدا کند برای او مایه فرقان میشود که در این صورت حق و باطل برای او مشتبه نمیشود.
استاد حوزه علمیه قم در پایان یادآور شد: در تاریخ نقل شده است که پیامبر(ص) پس از نماز صبح به جوانی فرمودند که چگونه صبح کردی، جوان پاسخ داد در حالی صبح کردم که اهل یقین شدم، رسولالله(ص) فرمودند نشانه یقین چیست؟ جوان گفت: من صدای جهنم را میشنوم، صفای بهشتیان را میبینم، باطن افراد را میبینم، یا رسول الله(ص) بگویم در میان اصحاب شما چه کسی اهل حق و چه کسی اهل باطل است./993/پ202/س