اخبار کوتاه فرهنگی مذهبی استان فارس
همایش روحانیان، مبلغان و ائمه جماعات لامرد برگزار شد
به گزارش خبرگزاری رسا، همایش مبلغان، ائمه جماعات و مبلغان دینی شهرستان لامرد بهمناسبت ایام ماه مبارک رمضان امروز، 23 تیر با حضور امام جمعه و منتخب مردم لامرد در مجلس شورای اسلامی در این شهرستان برگزار شد.
حجتالاسلام سید نصرتالله احسانیفر، سرپرست اداره تبلیغات اسلامی شهرستان لامرد در این همایش که در مسجد امام جعفرصادق(ع) برگزار شد، هدف از برگزاری این همایش را ارائه گزارشی از فعالیتهای اداره تبلیغات اسلامی لامرد و معرفی برخی از راهکارها دانست.
وی عنوان کرد: ماه رمضان فرصت مناسبی برای تبلیغ و نشرفرهنگ اهل بیت(ع)، بیان احکام الهی و مسائل اخلاقی که امیدواریم بتوانیم در اشاعه این فرهنگ موفق عمل کنیم.
حجتالاسلام احسانیفر ابراز کرد: از جمله برنامههای این ماه برپایی مراسم لیالی قدر است که فرصتی برای تبلیغ معارف دینی و چگونه زندگی کردن در راه خدا و تعاملی با خود و خدای خود است تا بتوانیم به قرب الهی برسیم.
وی خاطرنشان کرد: این ماه، ماه خوبیها، محبت و خدمت به مردم است و هر عمل خیر در آن چندین برابر ثواب و پاداش نزد خداوند دارد، پس باید تا میتوان در این ماه به مردم خدمت کرد و گره از مشکلات آنان گشود.
خادمان قرآنی مرودشت تجلیل میشوند
حجتالاسلام محمداسماعیل زارع، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مرودشت امروز، 23 تیرماه، در جمع خبرنگاران از برگزاری همایش تجلیل از خادمان قرآنی این شهرستان خبر داد.
وی تجلیل از خادمین وفعالان قرآنی را تجلیل از اسلام دانست، افزود: نباید صرفاً به قاریان اکتفا شود بلکه باید از مؤسسات قرآنی و مربیان نیز تجلیل شود زیرا آنها هستند که قاریان و حافظان قرآنی را تربیت میکنند.
حجتالاسلام زارع بیان کرد: باید بکوشیم تا زمینه آشنای جوانانمان را با قرآن فراهم کنیم و از قرآن فقط قرائت آن را یاد نگیریم بلکه باید در قرآن تدبرکنیم و علاوه بر قرائت تفسیر آن را به علاقهمندان بیاموزیم.
رئیس تبلیغات اسلامی مرودشت به همایش تجلیل از خادمان قرآن این شهرستان اشاره کرد و گفت: این اداره شش نفر از فعالان قرآنی را جهت تجلیل به فرمانداری معرفی کرده است.
وی در پایان یادآور شد: همایش تجلیل از خادمان قرآنی 25 ماه رمضان در تالارفرهنگیان مرودشت برگزار میشود.
وقف جمعی، فرصتی جهت گسترش سنت وقف در جامعه است
مرتضی اسکندری، رئیس اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان ارسنجان امروز، 23 تیر در جلسه هماندیشی تبلیغ و اطلاعرسانی وقف جمعی، یکی از اهداف طرح وقف جمعی را رواج سنت حسنه وقف در میان همه اقشار مردم دانست و گفت: این کار ظرفی برای تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف و گسترش و توسعه آن جهت مشارکت عامه مردم است، بنابراین کار مهم و سنگینی است همه باید با امکانات و نیرویی که دارند برای این امر مهم کمک کنند.
وی با اشاره به شعار «همه واقف باشیم» عنوان کرد: باید حداقل 50 نفر را در شهرستان ارسنجان شناسایی کنیم تا هنگام انتشار اوراق ما را یاری دهندو این اوراق به راحتی به دست مردم برسد.
اسکندری با بیان اینکه در هر شهرستان به 50 نفر نیروی فعال، متعهد و مؤمن احتیاج داریم تا وقف جمعی را تبلیغ کنند، گفت: این افراد یاوران وقف جمعی خواهند بود و با همکاری آنها شورای یاوران وقف جمعی در شهرستان تشکیل میشود.
وی از انتشار قبضهای ویژه قبل از انتشار اوراق وقف جمعی خبر داد و افزود: علاوه بر انتشار اوراق، قبوض مختلفی نیز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مجمع خیرین تأمین سلامت فارس، طراحی و در دست تهیه است تا امکان مشارکت اقشار مختلف مردم در این امر خیر فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: مردم مؤمن شهرستان ارسنجان میتوانند با خرید این قبوض، ضمن مشارکت در ساخت بیمارستان تخصصی سرطان، نام خویش را نیز به عنوان واقف جاودانه کنند.
اسکندری با بیان اینکه اوراق وقف جمعی 20، 50 و 100 هزار تومانی است، گفت: علاقهمندان جهت تهیه این اوراق میتوانند به اداره اوقاف مشارکه کنند همچنین شماره حساب 0126260000000 بانک ملی حساب سیبا نیز برای مشارکت مردم به هرمیزان، حتی یک هزار تومان که تمایل و توانایی دارند فعال است.
مبلغان دینی آثار و برکات وقف جمعی را تبیین کنند
حجتالاسلام سیدمظاهر حسینی، مبلغ طرح ضیافت الهی اعزامی از شهر مقدس قم به استان فارس امروز، 23 تیر در جمع خبرنگاران به تبلیغ وقف جمعی در ایام ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: در گام نخست باید این مسئله را بهصورت صحیح برای مردم تبیین کنیم چون علم به یک موضوع، موجب علاقهمندی میشود و هرچیزی که ناشناخته باشد مسلماً خریداری هم ندارد.
وی با تأکید بر اینکه باید آثار طرح وقف جمعی به خوبی تبیین شود، افزود: اگر آثار و برکات مادی و معنوی این طرح برای مردم به خوبی تشریح شود، مسلماً افراد زیادی در این طرح مشارکت خواهند کرد.
حجتالاسلام حسینی با اشاره به موقعیت تبلیغی در ماه رمضان عنوان کرد: در این ماه مبارک، ارتباط ما با مردم بیشتر از سایر ایام سال است و به علت حضور برادران، خواهران و فرزندان در مسجد، در ماه رمضان به طور مستقیم با همه اعضای خانوادهها در ارتباط هستیم و میتوانیم با تبلیغ مناسب و اثربخش، این امر مهم را در خانوادهها نهادینه کنیم.
وی با اشاره به جایگاه روحانیان و مبلغان علوم دینی در جامعه افزود: مردم ما به روحانی علاقه و اعتماد دارند زیرا در مسائل دینی صحبت میکنند و این مسائل را هم اگر از روحانی بشنوند بهتر است چون به آنها اعتماد دارند.
حجتالاسلام حسینی با بیان اینکه مردم سخنان مسئولان را در حیطه مسئولیت آنان میدانند، گفت: لذا به نظر میرسد مبلغان دینی در تبلیغ طرح وقف جمعی موفقتر باشند.
این مبلغ دینی آثار طرح وقف جمعی در جامعه را بسیار مفید ارزیابی کرد و گفت: به جای اینکه مردم زمین و املاک را وقف کنند با مبلغ تعیین شده صدهزار تومان واقف میشوند.
وی افزود: از دست اندرکاران طرح وقف جمعی تقاضا داریم که طوری برنامهریزی کنند که اوراق به راحتی به دست همه برسد و مردم برای تهیه آن دچار مشکل نشوند و از شرکت در طرح وقف جمعی منصرف شوند.
29 تیر؛ زمان افتتاح نمایشگاه «عروةالوثقی» در شیراز
احمدرضا نداف، معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، با اشاره به برپایی نمایشگاه قرآنی «عروةالوثقی» در شیراز گفت: مراسم افتتاحیه این نمایشگاه یکشنبه، 29 تیر قبل از نماز مغرب و عشاء برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به زمان نمایشگاه عنوان کرد: این نمایشگاه بهمدت یک هفته از تاریخ 29 تیر تا 4 مرداد سال جاری در محل باغ جنت شیراز برپا خواهد شد.
نداف اظهار کرد: جهت مراسم افتتاحیه هنوز لیست سخنرانان مشخص نیست و احتمال حضور آیتالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس و سیدمحمد احمدی، استاندار فارس در این مراسم است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه این نمایشگاه دارای 100 غرفه خواهد بود، گفت: به جز دستگاههای دولتی، بیش از 50 مؤسسه قرآنی جهت حضور در این نمایشگاه تاکنون ثبت نام کردهاند.
وی با بیان اینکه ساعات بازدید نمایشگاه از ساعت 17 تا 23 خواهد بود، افزود: در حاشیه این نمایشگاه برنامههای جنبی متنوعی چون نشستهای تخصصی قطعاً برگزار خواهد شد که ریز برنامههای آن در آینده متعاقباً اعلام خواهد شد.
احمد همتی بااشاره به برگزاری نخستین "جشنواره ملی استانی خوشنویسی صلوات" در بوانات فارس اهداف جشنواره راترویج و اشاعه فرهنگ صلوات، گسترش فعالیتهای فرهنگی - هنری - مذهبی و مرتبط با صلوات بر محمد وآل محمد، اهمیت وتجلیل ازتولیدکنندگان وپدیدآورندگان آثار برتر فرهنگی و هنری در کمک به انتشار گسترده تر این آثاردانست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تعمیق و گسترش جلوه های فطری و معنوی تعالی انسان متخلق به ذکر صلوات، جریان سازی هنر ایرانی – اسلامی در ذیل ارزش های الهی و سیره و تعالیم انبیاء و اولیای الهی، بسترسازی برای رشد و تعالی جایگاه بی بدیل فرهنگ و هنر ایرانی – اسلامی در سایه صلوات بر محمد وآل محمد (ص)، الگوسازی و تبیین فرهنگ متعالی صلوات با استفاده از زبان و بیان هنر قدسی خوشنویسی رانیزازدیگررویکردهای نخستین "جشنواره ملی استانی خوشنویسی صلوات" اعلام داشت.
همتی موضوعات جشنواره رامکاتب و حدیث نفس و اشعار و دل نوشته های هنرمندان در حوزه فرهنگ و معارف صلوات،اندیشه و بیانات اولیاء وبزرگان مرتبط با صلوات بر محمد وآل محمد؛روایات ائمه معصومین (ع) در خصوص معرفی و جایگاه صلوات، عنوان کرد.
این فرهنگی استان رشته های خوشنویسی جشنواره را خطوط، نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ، ثلث و نقاشی خط اعلام کرد و افزود: بخش های جشنواره شامل ویژه اساتید (بخش جنبی) شامل موضوعات جشنواره با دعوت از اساتید جهت ارسال آثار به منظور ارائه در نمایشگاه وهمچنین؛ بخش رقابتی درموضوعات جشنواره است که سایر هنرمندان خوشنویس می توانند با ارسال آثار خود در این بخش شرکت نمایند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس جوایز این جشنواره ملی رابه این ترتیب بیان کرد: نفر اول تندیس جشنواره لوح تقدیر و هدیه نقدی، نفر دوم تندیس جشنواره، لوح تقدیر و هدیه نقدی وبه نفر سوم تندیس جشنواره، لوح تقدیر و هدیه نقدی، اهداء می شود.
احمدهمتی شروع ثبت نام و پذیرش تصویر آثار را اول مردادو آخرین مهلت ارسال تصویر آثاررا22مردادوهمچنین اعلام نتیجه اولیه انتخاب آثار در پایگاه اینترنتی جشنواره را29 مردادماه 93 اعلام کرد و افزود: تحویل اصل اثر 5تا 12 شهریورو داوری نهایی در18 و 19 شهریور93 انجام می شود.
وی اعلام نتایج نهایی از طریق پایگاه اینترنتی جشنواره را 26 شهریور 93 و گشایش نمایشگاه و کارگاه آموزشی را 12 مهر 93 دانست وگفت: مراسم تجلیل از برگزیدگان، همزمان با 24 ذیحجه روز مباهله پیامبر اعظم نبی مکرم اسلام (ص) در27 مهر 93 برگزارمی شود.
مدیرکل فرهنگ وارشادبه شرایط جشنواره خوشنویسی صلوات اشاره کرد و گفت: ثبت نام و شرکت در جشنواره و ارسال آثار در مرحله نخست فقط از طریق سایت صورت می گیرد. هنرمندان باید حداکثر 3 اثر به آدرس پست الکترونیک ershadbavanat@gmail.com ارسال کنند و فایل آثار باید با فرمت jpg با حجم تقریبی 1 مگابایت باشد. آثاری که فاقد کیفیت دیجیتالی فوق باشنددر مرحله انتخاب بررسی نخواهند شد.
وی افزود: درصورت راهیابی به بخش مسابقه، اصل اثر به همراه فرم تکمیل شده به نشانی دبیرخانه ارسال گردد و آثارقاب شده به هیچ وجه پذیرفته نخواهد شد، حداکثراندازه ضلع بزرگ آثار با احتساب پاسپارتو (حاشیه)100 سانتی متر باشد وآثار بدون پاسپارتو (حاشیه) پذیرفته نمی شود.
همتی ادامه داد: دبیرخانه در قبال خسارت وارده به آثار از طریق پست هیچگونه مسوولیتی را نمی پذیرد ومسوولیت حفظ آثار پس از دریافت و ثبت به عهده دبیرخانه می باشد، تاریخ آفرینش آثار باید 1392 یا 1393 باشد وآثار نباید قبلا در جشنواره یا نمایشگاه دیگری شرکت کرده باشند./919/د101/ب
برگزاری جشنواره خوشنویسی "صلوات" در بوانات