یقین، اخلاص و توکل روزی شبهای قدر هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا درمشهد، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی میرباقری، سخنران و خطیب حرم رضوی شب گذشته در مراسم احیای شب بیست و سوم در جمع مجاوران و زائران حرم رضوی با اشاره به آیات قرآنی و شرح حال متقین اظهار داشت: این افراد کسانی هستند که کمی از شب را می خوابند و سحرها زبان هایشان به استغفار است و این درحالی است که اگر کسی در مقام ذکر خدا بخوابد در واقع در خواب هم زبانش به ذکر خدا مشغول است و خداوند متعال خواب آنان را نیز بیداری به حساب می آورد.
وی در ادامه به بیان فضیلت ها و برکات شب قدر پرداخت و افزود: در ماه مبارک رمضان باید همه خوبی را به دست آورد چرا که این ماه، ماه توحید است و بایستی از همه صفات رذیله نیز جدا شد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که شیطان در کمین است و بدترین گناه، آن گناهی است که صاحبش آن را کوچک بشمارد، تصریح کرد: در واقع گناه ریشه اش در شرک است چرا که اگر انسان به یقین برسد که خداوند متعال رازق است دیگر زبان به دروغ باز نمی کند و به آنچه دیگران دارند نیز حسد نمی ورزد و این درحالی است که هر گناه کوچکی هم به شرک باز می شود.
وی با بیان این که قرآن در شب قدر نازل شده است و این شب از هزار ماه بهتر است و خداوند این شب را به احترام نبی اکرم (ص) قرار داده است، گفت: شب قدر درجات و مقاماتی دارد، ظاهر و باطنی دارد و هیچکس دست خالی در این شب ها از درگاه خداوند متعال نمی رود و انسان موظف است که در این شب ها تلاش کند که به بالاترین درجات شب قدر برسد.
حجت الاسلام والمسلمین میر باقری با بیان این که یقین، اخلاص، توکل و همه مقام های توحیدی، روزی شب های قدر برای انسان است، تصریح کرد: شباهت شب های قدر به زیارت امام رضا(ع) تا بدانجا است که در بعضی مواقع این زیارت برای آنان تضمین می شود و این امر بستگی به درک انسان از این دو اتفاق دارد.
بهره گیری از شب های قدر
وی در ادامه با اشاره به فرازهایی از دعای وداع با ماه مبارک رمضان امام سجاد(ع) برای آنان که تا به روزهای آخر این ماه از درک فیوضات آن بی بهره مانده اند، اظهار داشت: در واقع برای برخورداری از ماه مبارک رمضان در این روزهای پایانی باید خداوند را شاکر و حامد باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری در ادامه به بیان صفات حامدین و شاکرین خداوند متعال پرداخت و گفت: حامد کسی است که از نعمت های الهی استفاده می کند و نسبت به آنها بی توجه نیست و ارزش سلامتی، رزق و حتی بلاها را نیز می داند و خداوند را سپاسگزار است.
وی افزود: افراد حامد هیچ یک از نعمت های الهی را به خودشان نسبت نمی دهند و عجب و غرور آنان را در بر نمی گیرد و از سویی هم نعمت ها را به اسباب، نسبت نمی دهند و همه را لطف خداوند و رحمت او می دانند.
وی با بیان این که اگر انسان از این سه آفات رها رشد، به مقام حامدین می رسد، اظهار داشت: در این نگاه انسان هر نعمتی را دعوتی از سوی خداوند به سمت خودش تلقی می کند چرا که که در باطن هر نعمتی شهدی شیرین نهفته است و در واقع هر نعمتی مسیری به سوی خداوند است.
سخنران و خطیب حرم رضوی در ادامه با تاکید بر این مطلب که کسانی که در سختی ها، راه خدا را پیدا می کنند، این افراد راه یافته به توحید هستند، تصریح کرد: حامدین کسانی هستند که چشمهایشان از دست همه بریده است و اینان فقط از دست خداوند می گیرند و به خدا هم باز می گردانند./934/پ202/ب4