۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۸
کد خبر: ۲۱۹۸۹۷
مسؤول بخش فقه مقارن دانشگاه الازهر مصر:

ادعای وهابیت در سلف، ادعای گزافی بیش نیست

خبرگزاری رسا ـ مسؤول بخش فقه مقارن دانشگاه الازهر مصر با بیان این‌که ادعای وهابیت در سلف، ادعای گزافی بیش نیست، گفت: جریان اباضیه، جماعات اسلامی و اخوان المسلمین نیز دارای نقدهای جدی هستند که نیاز است تفکر آنها مورد بررسی قرار گیرد
شيخ احمد محمود کريمه، مسؤول فقه مقارن دانشگاه الازهر مصر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، شیخ احمد محمود کریمه، مسؤول بخش فقه مقارن دانشگاه الازهر مصر عصر امروز در دیدار با آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوز‌های علمیه سراسر کشور به تشریح برنامه‌های آموزشی دانشگاه الازهر پرداخت.

 

وی گفت: در گذشته نظام آموزشی الازهر به گونه‌ای بود که دانش آموختگان وقتی حس می‌کردند به مراتب علمی رسیدند به تبلیغ می‌پرداختند؛ ولی در 50 سال گذشته الازهر نظام دانشگاهی به خود گرفته و در آن رشته‌های گوناگون تدریس می‌شود.

 

مسؤول بخش فقه مقارن دانشگاه الازهر مصر فقه عمومی، فقه خاص هر مذهب و فقه مقارن را از جمله علوم ارائه شده در این دانشگاه برشمرد و بیان داشت: طلاب باید در مراحل علمی سطح بالا همانند کارشناسی ارشد و دکترین فقه مقارن را خوانده و در پایان نامه خود قوانین فقه جعفری را بیان کنند تا به آن‌ها مدرک داده شود.

 

وی تصریح کرد: یکی از امتیازهای دانشگاه الازهر مصر در جهان اسلام تعصب نداشتن آن به مذهب اهل‌سنت است و اساتید آن معتقدند که باید مذهب شیعه و اهل‌بیت(ع) را نیز ارائه دهند.

 

شیخ احمد تأسیس مؤسسه وحدت امت و خیریه الفت و دوستی میان امت اسلامی را از جمله تلاش‌های خود برای تقریب مذاهب دانست و گفت: در این مؤسسات به نقد تفکر داعش، وهابیت، القاعده، بوکوحرام، سلفی‌ها و دیگر جریان‌ها انحرافی می‌پردازیم که بنده در این‌باره کتاب‌های مختلفی را نوشته‌ام.

 

وی یادآور شد: بنده امید چندانی به مؤسسات رسمی مصر نداشته و در تلاش برای تأسیس مؤسسات برای تقریب مذاهب هستم تا کارهای پژوهشی مشترکی میان تشیع و اهل سنت صورت گیرد.

 

مسؤول فقه مقارن دانشگاه الازهر مصر ضمن تشکر از تلاش حوزه علمیه قم برای ایجاد تقریب میان مذاهب مختلف خاطرنشان کرد: بنده دیدم که در قم تقریب علمی را شروع کرده‌ و در این زمینه پیش قدم هستید و این خود سبب تشویق من برای تلاش بیشتر در راستای رسیدن به اهداف است.

 

وی ادامه داد: یکی از عنایت خداوند متعال این بود که من در مراکز علمی اسلامی حضور داشته و با جریان‌ها و تفکرات مختلف آشنا هستم؛ در دهه هشتاد در عربستان تدریس می‌کردم و با تفکر وهابیت کامل آشنا هستم و باید بگویم ادعای آنها در سلف، ادعای گزافی بیش نیست.

 

شیخ احمد تأکید کرد: بنده همچین با جریان اباضیه، جماعات اسلامی و اخوان المسلمین آشنا هستم که نسبت به آن‌ها نقدهای جدی دارم؛ پس از آشنا با این جریان‌ها نگاه جامع و عمیقی را نسبت به امت اسلامی پیدا کردم.

 

مسؤول فقه مقارن دانشگاه الازهر مصر در بخش دیگر از سخنان خود به همکاری دولت مصر با رژیم اشغالگر قدس اشاره کرده و آن را خلاف نظر ملت این کشور دانست و بیان داشت: ملت مصر هیچ‌گاه نسبت به اسرائیل غاصب دیدگاه مثبتی نداشته‌اند.

 

وی تصریح کرد: اکنون نیز ارتباط دولت مصر با رژیم صهیونیستی تنها یک ارتباط سیاسی، خشک و خلاف نظر ملت این کشور است.

 

شیخ احمد با تأکید بر آغاز همکاری میان مراکز علمی مصر و جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: مطمئن باشید که چهره زیبای ملت ایران و پیام آمادگی همکاری شما را به مصر خواهم رساند.

 

وی در پایان یادآور شد: بنده همچنین، همکاری علمی و دولتی میان جمهوری اسلامی ایران و دولت مصر را به مسؤولانی که با آنها ارتباط دارم، خواهم رساند و در این زمینه تلاش می‌کنم./993/پ202/ج

ارسال نظرات