۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۵
کد خبر: ۲۲۲۸۲۱
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی:

صرفه جویی یکی از بسترهای مهم برای تحقق اقتصاد مقاومتی است

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی با بیان این که در حال حاضر به دلیل خشکسالی های پی در پی و افزایش تحریم ها صرفه جویی در کشور ضروری شده است، گفت: رعایت الگوی مصرف کمک موثری به نهادینه شدن تحقق اقتصاد مقاومتی می کند.
اصلاح الگوي مصرف از نگاه اسلام

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند، حجت الاسلام مهدی اسدالهی، مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی، پیش از ظهر امروز در جمع مردم در مسجد رسول الله(ص) بیرجند با بیان این که رهبر معظم انقلاب از سال های گذشته با نامگذاری سال ها زمینه تحقق اقتصاد اسلامی را در کشور فراهم کرده اند، گفت: اگر مردم به خاطر داشته باشند رهبر معظم انقلاب در سال های گذشته، سالی را به نام سال اصلاح الگوی مصرف نام گذاری کرده بودند تا مردم با رعایت صرفه جویی موجب شکوفایی کشور شوند.

 

وی افزود: با توجه به این که در سال های اخیر با کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی های پی در پی بخش کشاورزی و منابع آبی دچار مشکل جدی شده و افزایش تحریم ها هم اقتصاد کشور را دچار بحران کرده است، ادامه داد: اگر مردم صرفه جویی کنند خواهیم توانست ضمن عبور از بحران های مختلف زمنیه توسعه اقتصادی کشور را فراهم کرده و به جای مصرف نابجای آب و انرژی  در بخش خانگی از این آب و انرژی  در بخش های تولیدی و صنعتی استفاده کنیم.

 

استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی با اشاره به این که مصرف در فرهنگ اسلامی الگوهای متغییری دارد و با توجه به شرایط و موقعیت های مختلف متفاوت است، گفت: امروزه باید مردم در مصرف کالاهای اساسی الگوی مصرف را رعایت کرده و به جای تجمل گرایی به قناعت روی آروند تا با مدیریت تورم کشور از بحران خارج شده و   زمینه حمایت از سرمایه ایرانی و کار ایرانی فراهم شود.

 

حجت الاسلام اسدالهی با بیان این که رعایت الگوهای مصرف و صرفه جویی موجب برکت در رزق و روزی می شود، گفت: متاسفانه در حال حاضر آفت جامعه اسلامی اسراف و تجمل گرایی است و تا زمانی که الگوهای مصرفی مردم اصلاح نشود تحقق اصول اقتصاد مقاومتی هم ممکن نخواهد بود.

 

وی افزود: در اسلام انسان به اندازه و براساس نیاز خود مصرف می کند و قبل از این که به فکر منفعت خود باشد منفعت سایر انسان های را هم در نظر گرفته و از یاد همنوع خود غافل نیست در حالی که سبک زندگی غربی، امروز در جامعه اسلامی به دنبال این موضوع است که مردم را به مصرف زدگی و خود پرستی دعوت کند تا در پرتو این رفتار مردم بتوانند به منافع بیشتر دست یابد.

 

مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان با اشاره به این که میان تنوع طلبی و تجمل گرایی تفاوت وجود دارد، ادامه داد: وقتی انسان می تواند کار خود را با یک ماشین مدل پایین راه بیاندازد و با پول بیشتری که در اختیار دارد به جای خرید ماشین های آخرین مدل بستر ازدواج چند زوج را فراهم کند این در اسلام پسنیده تر است و معنای مسلمانی هم همین است.

 

حجت الاسلام اسدالهی با اشاره به این که رسانه ها باید الگوی مصرف و صرف جویی را به عنوان بخش مهمی از سبک زندگی دینی در میان مردم ترویج کنند، یادآورشد: متاسفانه امروزه مردم نسبت به فرهنگ صرفه جویی بی تفاوت هستند که این موضوع اگر مورد تجدید نظر قرار نگیرد ضررهای جبران ناپذیری را در درازمدت به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد./968/پ202/ب5

       

 

ارسال نظرات