۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۶
کد خبر: ۲۲۳۲۹۸

برگزاری کارگاه تحدید نسل و افزایش جمعیت در استان هرمزگان

خبرگزاری رسا ـ کارگاه آموزشی تحدید نسل، افزایش جمعیت و اخلاق تبلیغ در مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان با هدف غنی‌سازی تبلیغ جهادی برگزار شد.
کارگاه آموزشي تحديد نسل،

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران، حجت‌الاسلام محمد عبادی‌زاده مدیر حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان با اشاره به سبک زندگی و مسأله افزایش جمعیت گفت: متدینان باید نظر خاصی نسبت به سبک زندگی اسلامی داشته باشند تا آمارهای نگران‌کننده طلاق، وجود استرس‌ها و برخی کینه‌توزی‌ها در سطح جامعه کمرنگ شود.


وی به فهرستی از عناوین بنیادی که مقام معظم رهبری در ارتباط با سبک زندگی بیان کرده‌اند، اشاره کرد و افزود: مبلغان خواهر و برادر ما باید در جلسات مطالب مفیدی از سبک زندگی ارائه دهند و مردم را بیشتر با این مقوله آشنا کنند.


در ادامه عطااللهی استاد حوزه در اسلاید پخش شده جمعیت با موضوعات سیاست‌های جمعیتی در ایران و جهان، افزایش جمعیت، دیدگاه مخالفان در رابطه با افزایش جمعیت و دیدگاه اسلام در این رابطه و شکاف جمعیتی اظهار کرد: شکاف طبقاتی از حیث تفکر مورد توجه است نه از حیث اقتصادی؛ یک عده از خانواده‌ها وقتی فرزندشان کار کامپیوتری یاد می‌گیرد خوشحال می‌شوند و عده‌ای دیگر اگر چند سوره یاد بگیرد.


وی افزود: یونسکو و سازمان ملل برای کنترل جمعیت در ایران به ویژه روستاها 150 میلیون دلار مساعدت مالی کردند و از طرف دیگر این روند کنترل جمعیت در ایران با تشویق کشورهای دیگر روبرو شد حتی کشور ما را به عنوان کشوری که توانسته این سیر را با این سرعت طی کند مورد تحسین قرار دادند و از طرف دیگر خانواده‌ها فکر می‌کردند این برخوردها و سیاست‌ها به نفع آنها است به همین دلیل کشور با سرعت بیشتری در این زمینه پیش رفت.


این استاد حوزه ادامه داد: اگر به آمار سیر جمعتی ایران از سال 1335 تا 1390 نگاه کنیم متوجه می‌شویم تا قبل از جنگ سیر کاهش جمعیت در کشور حاکم بود ولی در زمان جنگ به خاطر شهادت‌هایی که اتفاق افتاد تولید مثل به روند طبیعی خود بازگشت، ولی متأسفانه این مسأله بعد از جنگ دوباره رو به کاهش گذاشت.


عطااللهی در رابطه با پنجره جمعیتی خاطرنشان کرد: پنجره جمعیتی یعنی بالا بودن آمار متولدان و تعداد افراد جوان و کم بودن تعداد افراد سالمند یک جامعه؛ این امتیازی است که هم‌اکنون در اختیار کشور ما قرار دارد، اما اگر این روند فرزندآوری ادامه پیدا کند در 40 سال آینده ما کشوری پیر خواهیم داشت.


وی بیان کرد: وارد کردن مهاجران به کشور و سیاست حمایت از فرزندآوری برای افزایش جمعیت برخی از راهکارهایی است که کشورهای غربی در رابطه با افزایش جمعیت پیش گرفته‌اند؛ ولی باید گفت این کار نیز کمتر کارآمد است، زیرا وقتی یک فرهنگ در کشور نهادینه شد، تغییر دادن آن کار دشواری است.


تهرانی استاد دانشگاه و مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه هرمزگان نیز در این کارگاه به بیان برخی ویژگی‌های مبلغ دینی از جمله روش‌ سخنرانی و چگونگی برقراری ارتباط با مخاطبان پرداخت و گفت: مبلغ دین باید همیشه به سرچشمه وحی وصل باشد و کلام وحی در قلب و عملش بروز داشته باشد.


وی خاطرنشان کرد: مبلغ دین باید دائماً به تفاسیر قرآنی مراجعه کند تا بتواند از بروز هر گونه بدعت در دین جلوگیری کند.

مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه هرمزگان با بیان این‌که یک مبلغ توانمند باید با نگاهی جامع به موضوعات جامعه بپردازد، اظهار داشت: مبلغ باید به نیازهای جامعه و نیازهای مخاطب آشنا باشد و بر اساس آنها تبلیغش را انجام دهد.


تهرانی ادامه داد: مبلغ دین باید مبانی دینی را به شکل عمیق به مخاطب منتقل و به پوسته ظاهری دین اکتفا نکند./978/د101/ب4

ارسال نظرات