مفاهیم اسلامی در قالب بازی به کودکان آموزش داده شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام مهدی ماندگاری، عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا، شب پنجم محرم در جمع عزاداران هیأت رزمندگان اسلام قم با اشاره به دوران مختلف زندگی انسانها که هر یک دارای ویژگیهای متفاوت است، گفت: با انتخاب روش صحیح و برنامهریزی مناسب در هر یک از مقاطع مختلف زندگی، میتوان سبک زندگی اسلامی را به خوبی پیاده کرد.
وی در ادامه به ویژگیها دوران کودکی اشاره و ابراز کرد: بازی، اسباببازی و همبازی از ویژگیهای دوران کودکی است، متأسفانه بیشتر بازیهای کودکان جامعه از سبک غربی الگوبرداری شده است و این بازیها ترویج دهنده فرهنگی غرب در دوران کودکی است.
وی بر لزوم هوشیاری والدین در انتخاب بازیهای مناسب برای کودکان تأکید کرد و افزود: بازیهای رایانهای غربی بهگونهای طراحی شده است که تخریب مسجد و کشتن مسلمانان را ترویج میکنند؛ برای نمونه عروسکهای باربی ترویج دهنده بیحیایی و بیعفتی در کودکان هستند در حالی که در گذشته دختران با عروسکهای دارای روسری بازی میکردند و از همان کودکی عفت و حجاب به آنها آموزش داده میشد.
عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا اظهار داشت: متـأسفانه در برخی از مهد کودکها، حرکتهای موزون را به کودکان آموزش میدهند و از همان کودکی رقص و آواز را در آنها نهادینه میکنند و هیچ برخورد قانونی نیز با این مراکز نمیشود.
حجتالاسلام مهدی ماندگاری با بیان این که بسیاری از بازیهای موجود در جامعه ترویج دهنده فرهنگ و سبک زندگی غربی است، گفت: روحیه کودکان با بازیها شکل میگیرد و میتوان با بازیهای مناسب مفاهیم دینی و اسلامی را به کودکان آموزش داد؛ بنابراین مسؤولان فرهنگی کشور با ارائه بازیهای رایانهای و عروسکهایی که ترویج دهنده فرهنگ و عقاید اسلامی هستند، سبک زندگی اسلامی را در کودکان نهادینه کنند.
عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا بیان کرد: در گذشته در قالب قصهها مباحث اجتماعی و اسلامی به کودکان آموزش داده میشد؛ با داستان «شنگول و منگول» به کودکان یاد میدادند که دشمن در ظاهر دوست به خانه و وطن میآید و هنگامی که به خانه راه پیدا کرد به تجاوز و غارت گری میپردازد مانند این که آمریکا برای دفع طالبان به افغانستان حضور یافت ولی بعد از حضور، به غارتگری اموال و منابع این کشور پرداخت.
خطیب هیأت رزمندگان اسلام در بخش دیگر سخنانش به ویژگیهای دوران نوجوانی اشاره کرد و گفت: تلاش، کوشش و فعالیت از ویژگیهای دوران نوجوانی است و اگر این فعالیتها خوب جهتدهی و ساماندهی شود، بر موفقیت و آینده زندگی آنها تأثیرگذار است.
حجتالاسلام ماندگاری در پایان ابراز کرد: امام راحل با جهتدهی فعالیتهای دانش آموزان، آنها را به سمت جبههها رهسپار کرد؛ به گونهای که در دوران هشت سال دفاع مقدس 36 هزار شهید نوجوان داشتیم؛ شهید بهنام محمدی و شهید فهمیده شاخصترین این شهیدان هستند./998/پ202/ی