۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۸
کد خبر: ۲۲۸۹۲۱
مدیر مرکز حجاب ریحانه النبی:

عزاداری سیدالشهدا انسان را در اجرای تکالیف دینی مصمم می‌کند

خبرگزاری رسا ـ مدیر مرکز حجاب ریحانه النبی(س) با اشاره به اهمیت عزاداری سیدالشهدا(ع) گفت: برخی برای امام حسین(ع) عزاداری می‌کنند و بر مصیبت آب بستن دشمن بر سیدالشهدا(ع) گریانند؛ اما از دادن خمس و سهم امام زمان(عج) در این زمان خودداری کرده و از انجام تکالیف دینی خودشان سرپیچی می‌کنند.
حجت الاسلام محمد مهدي ابراهيم پور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد مهدی ابراهیم پور، مدیر مرکز تحقیقات و طرح‌های کاربردی حجاب ریحانه النبی(س) امروز شنبه در مجلس عزاداری که در این مرکز برگزار شد امربه معروف و نهی از منکر را یکی از مهمترین اهداف امام حسین(ع) دانست و اظهار داشت: اگر در جامعه‌ای این واجب الهی کمرنگ شود منکرات رایج می‌شود و معروف جایی نخواهد داشت.

 

وی ناصح بودن را یکی از ویژگی‌های امام حسین(ع) عنوان کرد و افزود: ائمه اطهار(ع) با هدف جذب حداکثری و دفع حداقلی در سخت‌ترین مصیبت‌ها نیز دست از نصیحت مردم برنمی‌داشتند.

 

مدیر مرکز تحقیقات و طرح‌های کاربردی حجاب ریحانه النبی(س) به ایثار و خیرخواهی امام حسین(ع) اشاره و تأکید کرد: سیدالشهدا(ع) تا آخرین لحظات شهادت ناصح مردم بودند که به طور خصوصی به یارانشان سفارشاتی داشتند یا به طور عمومی عمومی حتی دشمن را نصیحت کرده و حجت را بر همه تمام کردند.

 

وی با بیان شعار «هیهات من الذله» امام حسین(ع) خاطرنشان کرد: سیدالشهدا(ع) مردم را نصیحت کردند اما هیچ وقت ذلت و ظلم را حتی به قیمت شهادت و اسارت اهل بیتشان نپذیرفتند که ما نیز باید درس بگیریم و در هر موقعیتی تحقیر دشمن را نپذیریم و جایگاه گفت‌و‌گو و نصیحت را با ذلت اشتباه نگیریم.

 

حجت الاسلام ابراهیم پور در ادامه با اشاره به نصایح عام امام حسین(ع) بیان داشت: حضرت در روایتی چند کار را منع کردند «انجام نده کاری که طاقت و توانش را نداری» که ممکن است انسان کسی کاری را بلد باشد اما حوصله و طاقت روحی آن را نداشته باشد و آن را به سرانجام نرساند.

 

وی یادآور شد: حضرت در ادامه فرمودند «شروع نکن کاری را که به آن نمی‌رسی» اگر انسان کاری را شروع کند که به آن دسترسی ندارد و جزء آمال و آرزوهایش محسوب می‌شود؛ فقط وقت و انرژی خودش را هدر داده است.

 

مدیر مرکز تحقیقات و طرح‌های کاربردی حجاب ریحانه النبی(س) افزود: حضرت فرمودند: « انجام نده کاری را که قادر به انجام آن نیستی» اگر انسان کاری را قبول کند که تخصص، علم و دانش لازم را ندارد آسیبش بیشتر خواهد بود.

 

وی در ادامه تصریح کرد: حضرت فرمودند: «بیشتر از احتیاجت هزینه نکن» هزینه کردن در امور زندگی باید در حد تعادل باشد حتی نباید وسایل و مواد غذایی ارزان قیمت را اسراف کرده و بیشتر از حد نیاز خریداری کنیم یا نباید در مصرف آب، برق و تلفن و... بی‌تفاوت باشیم.

 

حجت الاسلام ابراهیم پور با اشاره به تفاوت زن و مرد یادآور شد: به طور معمول صحبت تلفنی خانم‌ها از آقایان بیشتر است که در همه موارد نمی‌توان آن را اسراف تلقی کرد زیرا صحبت تلفنی نوعی تخلیه روحی برای بانوان است به‌ویژه اگر از خانواده دور باشند و در برخی موارد لازم است اما نباید از موارد اسراف و آسیب‌های آن نیز غفلت کرد.

 

وی افزود: امام حسین(ع) همچنین فرمودند: «به اندازه کار و فعالیتت، توقع مزد و پاداش داشته باش» برخی جانب انصاف را رعایت نمی‌کنند و مزد بیشتر طلب می‌کنند در صورتی که در هر کاری باید مزد مساوی با فعالیت باشد و نباید در فعالیت‌های معنوی، نگاه مادی، اصل واقع شود.

 

حجت الاسلام ابراهیم پور، خوشنودی خداوند را اوج لذت روحی و معنوی انسان خواند و گفت: امام حسین(ع) در این زمینه نیز فرمودند: «با هیچ چیزی جز اطاعت خداوند خوشحال نباش» یعنی خوشحالی انسان باید به رضایت و اطاعت خداوند بستگی داشته باشد و در صورت انجام کار خیر و جلب رضایت خداوند، خوشحال شود.

 

وی افزود: امام حسین(ع) در پایان فرمودند «اگر روحیه انجام کاری را نداشتی آن را انجام نده» در مواردی انسان در جایی شروع به کار میکند اما احساس می‌کند برایش جذابیت ندارد و روحیه و علاقه‌ای به آن ندارد از این‌رو به طور طبیعی آن فعالیت را درست انجام نمی‌دهد که در این صورت نیز کار را ضایع خواهد کرد.

 

مدیر مرکز تحقیقات و طرح‌های کاربردی حجاب ریحانه النبی(س) با اشاره به اهمیت عزاداری سیدالشهدا(ع) تصریح کرد: برخی برای امام حسین(ع) عزاداری می‌کنند و بر مصیبت آب بستن دشمن بر سیدالشهدا(ع) گریانند اما از دادن خمس و سهم امام زمان(عج) در این زمان خودداری کرده و از انجام تکالیف دینی خودشان سرپیچی می‌کنند.

 

حجت الاسلام ابراهیم پور در پایان افزود: اگر عزاداری امام حسین(ع) انسان را در مسیری که حضرت می‌پسندند قرار دهد ارزش معنوی فراوانی دارد و سیدالشهدا(ع) به طور قطع عزاداری‌اش را قبول می‌کنند؛ اما اگر فقط به ظواهر اکتفا کند و از سیره و راه امام(ع) پیروی نکند از وظیفه اصلی‌اش غافل شده است./908/پ202/س

ارسال نظرات