مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری:
ابعاد فرهنگی و معرفتی در رأس پیامدهای وقف قرار دارد
خبرگزاری رسا ـ مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با اشاره به این که ابعاد فرهنگی و معرفتی، در رأس همه آثار و پیامدهای وقف قرار دارد، گفت: وقف از حسنات مؤکد دینی و در زمره اعمال صالح باقیه و از نظر اخلاقی، بارزترین تجلی روحیه تعاون اجتماعی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام محسن غلامیان، مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری، بعد از ظهر امروز در سفر به شهرستان فارسان و در نشست با فرماندار و جمعی از بزرگان و خیران این شهرستان، با بیان این که نهاد وقف از جمله مصادیق احکام اقتصادی دین مبین اسلام است، اظهار داشت: پیامدهای اقتصادی وقف از جنبههای گوناگون و به گونهای آشکار در جامعه قابل مشاهده است و در حقیقت وقف حرکتی انسانی در جامعه دینی است که بر اساس اختیار صورت میگیرد و بدین لحاظ دارای ابعاد گوناگونی بوده است؛ به طوری که حتی نتایج آشکار اقتصادی آن نیز دارای وجوه فرهنگی و معرفتی خاص است.
وی با اشاره به این که ابعاد فرهنگی و معرفتی، در رأس همه آثار و پیامدهای وقف قرار دارد، تصریح کرد: وقف از حسنات مؤکد دینی و در زمره اعمال صالح باقیه و از نظر اخلاقی، بارزترین تجلی روحیه تعاون اجتماعی است.
حجت الاسلام غلامیان بیان داشت: نگاه اندیشمندان به ابعاد گوناگون وقف این نکته را برای ما آشکار می کند که هر چند پیامدهای اقتصادی، حقوقی و اجتماعی و همچنین پیامدهای فرهنگی قابل مشاهده وقف غیر قابل انکار بوده و از محورهای اصلی محسوب میشوند، اما روح کلی حاکم بر همه ابعاد وقف روح فرهنگی و معرفتی خاصی است که انسان و رشد و تعالی او را هدف اصلی قرار داده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با اشاره به این که رشد انسانی یا به تعبیر دیگر تعالی بشر نیاز به شاخص ها و ابزار سنجش متناسب خود دارد، افزود: می توان وقف را با توجه به ویژگی های خاص مادی و معنوی آن به عنوان یک شاخص کمی و کیفی برای سنجش میزان رشد انسانی در جامعه دینی تلقی کرد.
این مقام مسؤول در ادامه با ابراز تأسف از کم رنگ شدن آثار وقف در جامعه ایرانی و اسلامی، انتقال فرهنگ وقف از طریق ابزارهای انتقال پیام و فرهنگساز همچون رسانه ملی را موجب رونق وقف در کشور دانست.
حجت الاسلام غلامیان خاطرنشان کرد: اعتقادات دینی مردم به عالم آخرت و روز حساب و کتاب قرآن، بزرگ ترین عامل در جهت برانگیختن مردم در وقف ثروت هایشان و خیر رسانی به جامعه است.
حجتالاسلام غلامیان، آگاهی و ارشاد مردم به امور وقف را از طریق نامگذاری معابر و خیابانهای اصلی با نام واقفان، برگزاری همایش و میزگردها و تولید برنامههای سمعی بصری در توجیه و آگاهی اقشار گوناگون به فرهنگ وقف در جامعه را از شیوه های تأثیرگذار در جهت احیا و ترویج و توسعه فرهنگ وقف عنوان کرد.
وی در پایان کمک به ازدواج جوانان، اشتغال زایی، بورسیههای تحصیلی، حمایت از تحقیقات نخبگان، سرمایهگذاری در پروژههای کم سود اما پر درآمد و ایجاد مدرسه، دانشگاه و بیمارستان، حمایت از بیماران خاص و نیازمند در چارچوب وقف را مسأله مهمی در توسعه استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد./9457/پ202/ب2
ارسال نظرات