۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۲
کد خبر: ۲۳۰۷۱۹
بخش پایانی ویژه‌نامه بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها

نگاه رسانه‌های دینی به نمایشگاه مطبوعات امسال

خبرگزاری رسا ـ «حضور کمرنگ نخبگان حوزه و دانشگاه»، «جای خالی طلاب جوان در نمایشگاه مطبوعات» و «ضرورت ایجاد فاصله بین زمان برگزاری نمایشگاه و مناسبت‌های ماه محرم» برخی دیدگاه های رسانه‌های دینی حاضر در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری به شمار می رود.
حواشي مراسم افتتاحيه بيستمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، بیستمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها 23 آبان ماه کار خود را با سخنرانی علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران آغاز به کار کرد و پس از یک هفته در مراسمی با حضور سرافراز، رییس جدید رسانه ملی به کار خود پایان داد.
 
برگزاری نمایشگاه امسال بی‌شک مرهون تلاش‌های معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و اصحاب رسانه و خبرنگاران است که در این بین رسانه های دینی و حوزوی حضور جدی تر داشته البته شاید به سبب تفکیک این رسانه‌های دین از دیگر غرفه های خبری بوده است.
 
نوشتار ذیل گزارشی از برخی رسانه های دینی و حوزوی درباره روند بیستمین نمایشگاه مطبوعات است که تقدیم خوانندگان محترم می شود.
 
سعید فانیان، مدیر عامل خبرگزاری تقریب(تنا) در پاسخ به این سوال که سطح کیفی نمایشگاه از بعد دینی را چگونه ارزیابی می کنید، بیان داشت: تفکیک موضوعات متنوع در این نمایشگاه خیلی محسوس نبود و نیازی یه این گونه جدا شدن صددرصد وجود نداشت و باید گفت بسیاری از موارد این نوع تفکیک خلط موضوع و اشتباه بوده است مثلا موضوع خانواده و یک قسمت بسیار کوچک آن مثل آشپزی و یا خیاطی نیازی به تفکیک و جدا شدن نداشت.
 
سطحی‌نگری برخی رسانه‌ها در انتخاب شخصیت‌ها 
 
وی درباره استقبال رسانه‌های دینی و قشر مذهبی و روحانی از نمایشگاه اظهار داشت: خاصیت برخی رسانه‌ها این است که سطحی نگر هستند و افراد مشهور در سطح جامعه را پر رنگ تر از سایرین نشان می‌دهند مثل بازیگران اما در سطح عمق بخشی به پوشش چهره‌های افراد نیستند؛ از این رو خبرنگاران معمولا به دنبال چهره‌های جذاب سیاسی و یا غیر سیاسی برای خودشان هستند که این سبب می شود استقبال افراد مذهبی به‌خصوص روحانیان نسبت به حضور در نمایشگاه بسیار کم رنگ نمود داشته باشد.
 
مدیر عامل خبرگزاری تقریب همچنین با توجه با اشاره به زمان برگزاری نمایشگاه ابراز داشت: زمان برگزاری نمایشگاه با توجه به برگزاری نمایشگاه‌های کتاب و قرآن در این ایام، زمان نسبتا خوبی است؛ اما به خاطر تبلیغات کمی که نسبت به این نمایشگاه صورت گرفت و پشت سر هم بودن مراسم محرم و نمایشگاه لازم بود که فاصله یک هفته ای بین این دو لحاظ می‌شد.
 
جای خالی طلاب جوان در نمایشگاه مطبوعات
 
در ادامه کریم دلفانی، سردبیر خبرگزاری حوزه، درباره سطح کیفی حضور رسانه های دینی بیان داشت: در این دوره از نمایشگاه به علت اهتمام به مسأله دین و رسانه و به نحوی نشان دادن رسانه های دینی با سایر رسانه ها می‌توانستیم نقش پر رنگ تری از حضور رسانه‌های دینی را در نمایشگاه شاهد باشیم و این خود یک موفقیت محسوب می شد؛ اما توقع بود که حداقل مدیریت حوزه های علمیه در شهرستان‌های اطراف تهران و مرکز مدیریت حوزه علمیه استان تهران در موضوع نمایشگاه شرایطی را فراهم می کردند که طلاب جوان در این عرصه با حضور پر رنگ‌تری ورود پیدا کنند و با شناخت موضوعات متنوع خبری و خلاقیت‌های موجود در سطح سایر خبرگزاری‌ها افراد علاقه‌مند به حیطه خبرنگاری به این عرصه ورود پیدا کنند و جذب این سطح فرهنگی بشوند .
 
وی در مورد زمان برگزاری این دوره از نمایشگاه خاطرنشان کرد: بهتر بود با یک فاصله ده روزه پس از تاسوعا و عاشورای حسینی این نمایشگاه برگزار می‌شد تا اقشار مختلف خبری که به نحوی درگیر فضای محرم بودند فرصتی پیدا کنند تا با آمادگی کامل‌تری در این نمایشگاه باشند و اقشار متخصص جامعه که مخاطبان خاص نمایشگاه بودند بتوانند با فراغت خاطر بیشتری در نمایشگاه حضور پیدا کنند.
 
همچنین مسؤول روابط عمومی ایکنا با خوب ارزیابی‌کردن زمان برگزاری نمایشگاه و سطح کیفیت حضور رسانه های دینی در نمایشگاه استقبال جامعه مذهبی و روحانی را در این نمایشگاه خوب ارزیابی کرد، و گفت: انتظار داشتم که جامعه قرآنی و روحانیون حضور پر رنگ تری داشته باشند.
 
غرفه های دینی و حوزوی می توانستند نشست های تخصصی برگزار کنند
 
مسؤول روابط عمومی غرفه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز با بیان ضعف در چینش و غرفه آرایی و عدم ایجاد انگیزه برای جاذبه در سطح مخاطب عمومی توسط رسانه های مختلف مذهبی، اظهار داشت: موضوع بندی امسال نمایشگاه و قرار دادن جایگاه دینی بعد از موضوع خانواده خوب بوده است و استقبال مخاطبان خاص مطبوعات از نمایشگاه امسال قابل توجه بوده، اما لازم بود که بین رسانه های خبری که در حیطه دینی و فرهنگی کار می کنند همانند نمایشگاه قرآن قبل از برگزاری نمایشگاه هماهنگی هایی اتفاق می افتاد تا برای مخاطبان عمومی که در نمایشگاه این رسانه ها را کمتر می شناسند بستری فراهم می‌شد که بتوانند آشنایی بیشتری پیدا کنند .
 
وی افزود: هرچند که چینش و نام نویسی اینترنتی نمایشگاه بسترهای مناسبی را برای معرفی رسانه‌های متنوع ایجاد کرد؛ اما اگر زمان برگزاری نمایشگاه یک هفته دیرتر آغاز می‌شد و با مراسم های پس از تاسوعا و عاشورا همزمان نمی‌شد، بهتر بود.
 
وی در کل استقبال از نمایشگاه را مناسب دانسته و بیان داشت: لازم است برنامه ای مخصوص از سوی غرفه هایی که با رسانه های مذهبی و دینی سر‌وکار دارند همانند نشست تخصصی برگزار می شد تا جاذبه هایی برای عموم مردم اتفاق بیفتد.
 
حضور روحانیان در نمایشگاه مطلوب بود
 
سردبیر نشریه حوزوی خلق با بیان استقبال خوب روحانیون و اقشار مذهبی از نمایشگاه گفت: به خاطر یک وقفه یک‌ساله ای که بین نمایشگاه اتفاق افتاده است مناسب بود زمان برگزاری نمایشگاه را با تناسب ایام محرم مقداری جابه جا می شد تا بتوانند قشر مذهبی بیشتری از این نمایشگاه استفاده کنند؛ اما با وجود این مسأله حضور روحانیون در این نمایشگاه قابل توجه بوده است.
 
عدم دسترسی برخی مخاطبان به یک غرفه دینی
 
مسؤول غرفه خبرگزاری اهل بیت(ع) در باره استقبال رسانه‌های دینی و اقشار مذهبی از نمایشگاه، استقبال را خوب ارزیابی کرد و دوردست بودن غرفه ابنا، را عامل کمرنگ بودن مخاطبان خود دانست.
 
نمایشگاه امسال نیازمند اطلاع رسانی دقیق‌تر
 
مهناز غنی پور، مسؤول امور مشترکین سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به فعالیت‌های انتشاراتی این پژوهشگاه گفت: این پژوهشگاه دارای فصل نامه علمی پژوهشی به نام های کتاب نقد، فصلنامه حقوق اسلامی، فصلنامه ذهن و ماهنامه حوزوی حاشیه است که این مجموعه زیر نظر حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر رشاد است.
 
وی در ادامه با اشاره به شیوه اطلاع رسانی برای حضور در نمایشگاه گفت: وقفه یک ساله در برگزاری نمایشگاه سبب شده است آن گونه که انتظار می رفت استقبال مناسبی صورت نگرفته همچنین اعلام زمان این گونه نمایشگاه‌ها نیازمند اطلاع رسانی دقیق تری از سوی متولیان است.
 
غنی پور حضور رسانه‌های دینی را در این گونه نمایشگاه ها ضروری دانست و آن را راهی برای نشر معارف و ارزش های دینی برشمرد.
 
حضور کمرنگ نخبگان حوزه و دانشگاه
 
حمزه عباسی، مسؤول غرفه خبرگزاری رسا و دبیر سرویس استان های این رسانه حوزوی، با قدردانی از تلاش مسؤولان برگزاری نمایشگاه، تفکیک موضوعی غرفه‌ها را رویداد مناسب و ارزشمند این نمایشگاه برشمرد.
 
وی به حضور کمرنگ نخبگان حوزه و دانشگاه در این نمایشگاه اشاره کرد و ابراز داشت: البته بخشی از این خلأ به سبب عدم نگاه تخصصی و علمی رسانه ها است رسانه ها می توانستند همان نگاهی که به شخصیت های سیاسی دارند، شخصیت های برجسته علمی و فرهنگی کشور را برای حضور در نمایشگاه ترغیب کنند./9660/پ200/س
 
ارسال نظرات