حوزه ورزش و هنر در تیررس مشکلات فرهنگی هستند
حجتالاسلام والمسلمین بهرام دلیر نقدهای، مدیر گروه عرفان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان این که امر به معروف و نهی از منکر از اصول مهم فقه شیعه است، ابراز داشت: این فریضه در تمام سطوح فردی، خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نافذ و قابل اجرا است.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره امر به معروف و نهی از منکر افزود: مهمترین عرصه در امر به معروف و نهی از منکر قلمرو حاکمیت است و این اصل در واقع باید از رهبران، مدیران و مسؤولان کشوری آغاز شود و تا سطح پایین جامعه رواج پیدا کند تا جامعه از گناهان و اشتباهات پاک شود.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی امر به معروف و نهی از منکر را یک واجب مظلوم توصیف کرد و ابراز داشت: متأسفانه در سالهای اخیر امر به معروف و نهی از منکر در کشور با نامهای فضولی یا خشونت، مخدوش شده است و در جامعه با جلوهای ناخوشایند در ذهنها فرو رفته است در صورتی که این اصل در آموزههای اسلامی یک رفتار مبتنی بر محبت و نشأت گرفته از دلسوزی است.
این کارشناس دینی با بیان این که بسیاری از آسیبهای فرهنگی، حوزه ورزش و هنر تهدید می کند، خاطرنشان کرد: اگر در سازمانهای ورزشی و سازمانهای مرتبط با هنرمندان امر به معروف و نهی از منکر سازماندهی شود بدون تردید بسیاری مشکلات فرهنگی کاسته خواهد شد.
وی با اشاره به سخنان شهید صدر(ره) تصریح کرد: شهید صدر(ره) در سخنان و مؤلفات خود افراد حقوقی را وارد در اصل امر به معروف و نهی از منکر میدانست و مطمئنا افراد حقیقی باید خود را نسبت به مسؤولان و افراد حقوقی موظف به امر به معروف و نهی از منکر بدانند.
حجتالاسلام والمسلمین دلیر نقدهای با اشاره به اسید پاشی اخیر در اصفهان گفت: این اتفاق مسألهای بسیار خاص است که در پشت پرده آن خدشه دار کردن چهره امر به معروف و نهی از منکر خوابیده است، دستگیر نشدن عوامل آن، بازیهای رسانهها از این موضوع و اظهار نظر برخی مسؤولان در این رابطه این موضوع را به بحثی پیچیده تبدیل کرده است.
وی در پایان تأکید کرد: امر به معروف و نهی از منکر که در آموزههای اسلامی به آن پرداخته شده است در تمام سطوح مختلف بشری نافذ است و افراد و گروههایی که سعی در منحصر کردن این اصل در امور فردی دارند یا مغرضند و یا از جهل رنج میبرند./1329/ت302/س