۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۱
کد خبر: ۲۳۵۰۴۰
سخنران حرم رضوی تبیین کرد؛

گناهانی که اجل انسان را نزدیک می کند

خبرگزاری رسا ـ عضو شورای سیاست‌گذاری مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی در حرم مطهر رضوی گفت: آزردن پدر و مادر، قطع صله رحم با اقوام و خویشاوندان و نداشتن اخلاق از گناهانی است که اجل را نزدیک و در آخرت نیز انسان از رحمت خدا دور می کند.
حجت الاسلام محمد سيدآبادي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمد سیدآبادی، عضو شورای سیاست‌گذاری مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی، در سلسله برنامه های تبلیغی دهه دوم صفر حرم مطهر رضوی اظهار کرد: آزردن پدر و مادر، قطع صله رحم با اقوام و خویشاوندان و نداشتن اخلاق نیکو از گناهانی است که اجل انسان را نزدیک و عمر انسان را کوتاه می کند.

 

وی با بیان اینکه از مهم ترین توصیه های اسلام و معصومان(ع) داشتن اخلاق نیکو در ارتباط با دیگران است که دارای سه ویژگی است، تصریح کرد: داشتن پهلوی نرم به منظور برخورد نرم با دیگران، داشتن گفتمان و ادبیات سخن پاکیزه و نداشتن چهره عبوس و روی ترش در برخورد با برادر دینی و برخورد با چهره زیبا و گشاده.

 

سخنران حرم مطهر رضوی ابراز کرد: برخی متاسفانه براثر تربیت غلط و نادرست صحبت کردن عادی شان آلوده به دشمنام است؛ روایت است از رسول اکرم صلوات الله علیه که اگر می خواهید بهشت را بر شما ضمانت کنم زبان و دست خود را از آزار و اذیت مردم حفظ کنید.

 

وی با بیان این که برای داشتن عمر طولانی صله رحم کنید و اخلاق نیکو داشته باشید، افزود: صله رحم عمر را طولانی و قطع آن نیز عمر را کوتاه می کند و امام صادق(ع) نیز در این باره می فرمایند: پناه می بریم از گناهانی که اجل انسان را نزدیک می کنند.

 

حجت الاسلام سیدآبادی بیان کرد: گناهانی که اجل را نزدیک و عمر انسان را کوتاه می کند نه تنها عقوبت دنیایی بلکه در آخرت نیز از رحمت خدا دور می شود که در چهار آیه از قرآن کریم نیز مورد لعن خداوند قرار گرفته اند.

 

این کارشناس دینی با بیان روایتی از امام باقر(ع) گفت: انسان با سه گناه از این عالم نمی رود تا اثر آن را (صرف نظر از جزای آخرت) در این عالم ببیند؛ قطع صله رحم، قسم دروغ که مبارزه با خداوند است و ظلم.

 

عضو شورای سیاست‌گذاری مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مهم ترین حقی که بعد از حق الهی در قرآن کریم ذکر شده است؛ حق پدر و مادر بر گردن انسان است؛ از حقوقی است که پس از مرگ والدین هنوز به گردن فرزند است با طلب آمرزش، هدیه های معنوی به روح آنها، خیرات و...

 

حجت الاسلام سیدآبادی با بیان این که آزردن پدر و مادر نیز زمینه ساز کوتاه شدن عمر است که عقوبت دنیایی هم دارد، اظهار کرد: روزی شخصی نزد پیغمبر اکرم(ص) آمد و گفت زندگی ام دچار پیچ و خم شده که هرچه تلاش می کنم درست نمی شود حضرت بیان داشتند سوال های من را پاسخ بده: با شانه شکسته موهایت را می زنی؟ با قلم  گره دار می نویسی؟ پهنگام راه رفتن از بزرگتر جلوتر می افتی؟ آیا در فجر می خوابی؟ گفت: نه. تا اینجا پاسخ همۀ سوال ها منفی بود، سپس حضرت محمد(ص) پرسیدند شاید در حق پدر و مادرت دعا نمی کنی، گفت پدر و مادرم سال هاست از دنیا رفته اند و فراموششان کرده ام، حضرت فرمودند به یاد پدر و مادرت باش و برایشان دعا کن!

 

وی با بیان این که امام سجاد(ع) یک دعا در حق فرزندان و یک دعا در والدین دارند، تصریح کرد: «خدایا پدر و مادر من را رحمت کن چنان که در کودکی من را پروراندند و مورد رحمت قرار دادند» حضرت فرمود از رسول خدا(ص) شنیدم کسی که دعای والدین را ترک کند ممکن است روزی اش کم شود و درهای رحمت به رویش بسته شود.

 

عضو شورای سیاست‌گذاری مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی تاکید کرد: رعایت نکردن حقوق والدین و آزار آن ها از نکاتی است که امام باقر(ع) می فرمایند عمر انسان را کوتاه می کند، آخرت انسان را تباه می کند؛ پیامبر(ص) فرمودند بوی بهشت به مشام چند گروه نمی رسد از جمله کسانی که پدر و مادر را بیازارند، کسی که با خویشاوندانش قطع رحم کند، کسی که به زنا آلوده شده باشد و کسی که بر رفتار، حرکت و پوشش نشانه تکبر دیده شود./1308/پ202/ب4

ارسال نظرات