۰۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۰
کد خبر: ۲۳۷۵۰۵
عضو شورای راهبردی روابط خارجی:

نظریه تشکیل دولت فلسطینی به دنبال مشروعیت دادن به رژیم صهیونیستی است

خبرگزاری رسا ـ عضو شورای راهبردی روابط خارچی گفت: کسانی که معتقد به تشکیل دولت فلسطینی با این تعاریف هستند، معتقدند در کنار آن باید یک دولت اسرائیلی هم وجود داشته باشد و به عبارت دیگر به دنبال مشروعیت دادن به رژیم صهیونیستی هستند.
مهدي مصطفوي، عضو شوراي راهبردي روابط خارجي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مهدی مصطفوی اهری، عضو شورای راهبردی سیاست خارجی شب گذشته در نشست فعالان فرهنگی جوان مشهد(بزم اندیشه) که در محل موسسه جوانان و خدمات مشاوره ای آستان قدس رضوی برگزار شد، به تبیین چالش های پیش روی سه تمدن بزرگ جهان امروز پرداخت و گفت: پس از فروپاشی شوروی با وجود این که دیگر آن دو قطب قدرت وجود نداشت اما تأثیرات آن را شاهد بودیم.

 

عضو شورای راهبردی روابط خارجی، حال حاضر جهان را تمدن غربی، تمدن شرقی و تمدن اسلامی خواند و افزود: تمدن غربی شامل کشور هایی نظیر آمریکا، کانادا، کشور های اروپایی، رژیم صهیونیستی و... است و در کنار آن کشور هایی همچون چین، هند و روسیه تمدن شرق را تشکیل داده اند و تمدن اسلامی نیز در قلمرو خود کشورهایی همچون ایران، عربستان، مصر، ترکیه و غیره را دارد.

 

وی با اشاره به این که خوب است مشکلات و چالش های حوزه های تمدنی را بشناسیم تا راحت تر جایگاه خود را تشخیص دهیم، اظهار کرد: به عنوان مثال در حوزه تمدن اسلامی اختلافاتی وجود دارد اما در هر حال همه از یک آبشخور اسلامی تغذیه می کنند و همگی در مجموعه تمدن اسلامی هستند.

 

مصطفوی افزود: در حوزه تمدنی غرب، نقطه مشترک کشورها اعتقاد به لیبرال دموکراسی است که هر روز در درون خود با مشکلات جدی روبرو می شود و امروز در تعدادی از دانشگاه های برجسته کشور های غربی، بحث جدی در نقد مبانی فکری لیبرال دموکراسی دیده می شود.

 

 

حقوق بشر؛ چالش پیش روی تمدن غرب

 

عضو شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مرتبط با این حوزه تمدنی، بحث «حقوق بشر» در غرب است که با چالش های بسیار جدی مواجه شده است و بین خودشان تعجب دارند که چرا تأثیر سیاست ها روی حقوق بشر اینقدر زیاد است در حالی که در لیبرالیسم از حقوق بشر به عنوان یک اصل یاد شده است و یک اصل نمی تواند تأیید و تکذیب شود.

 

وی، ضمن برشمردن نمونه هایی از سیاست های دوگانه غرب تصریح کرد: امروز استاندارد های دوگانه غرب زیر سوال رفته و نمونه آن همین اعتقاد آن ها برای انتخاب رییس جمهور ها است؛ در کشور خودشان اگر کسی رییس جمهور باشد و بعد از وی فرزندش رییس جمهور شود و بعد از دو دوره برادرش برای ریاست جمهوری مطرح شود مشکلی به آن وارد نیست اما در دیگر کشور ها این امر را مذموم می دانند.

 

مصطفوی، افزون طلبی و زیاده خواهی را دیگر چالش جدی در حوزه تمدنی غرب دانست و اظهار کرد: کشور های غربی به خصوص اروپایی ها خودشان فقیر هستند و عمده درآمدی که دارند را از چپاول اموال و منابع سایر کشورها بدست آورده اند؛ این موضوع در دوره زمانی امروز که ارتباطات و تبادل اطلاعات گسترش یافته و ملت ها در سراسر جهان بیدار شده اند، به یک چالش جدی برای غرب تبدیل شده است.

 

سفیر اسبق جمهوری اسلامی در چین، آلمان و عربستان در ادامه سخنان خود از برده داری مدرن به عنوان چالشی دیگر در مسیر تمدن غرب یاد کرد و گفت: یکی از ویژگی های لیبرالیسم این است که اصالت را به انسان داده است و این باعث شده غربی ها برای راحتی خود به کاهش فرزندآوری روی بیاورند که این باعث کاهش جمعیت در این کشور ها شده است؛ نتیجه این رویکرد کاهش تولید و نیاز به وارد کردن نیروی کار از دیگر کشور هاست و این حضور کارگران غیربومی و برخورد غربی ها با آن ها به شدت تمدن غرب را زیر سوال برده است.

 

وی، «عدم یکپارچگی در مبانی اعتقادی» را اولین چالش پیش روی تمدن شرق خواند و افزود: نفوذ غربی ها و کارشکنی های آن ها در حوزه تمدنی شرق بسیار گسترده است و شرقی ها با رویکرد های گوناگونی سعی در خنثی کردن این کارشکنی ها دارند؛ یکی از نمونه های آن تلاش چین برای تصاحب جایگاه در بحث فرهنگ است که آن را با مطرح کردن مسأله خیراندیشی به اجرا درآورده اند و با مانور تبلیغاتی گسترده آن را به آموزه های «کنفسیوس» متصل می کنند.

 

 

توان گفتمان سازی فقط در ایران و آمریکا وجود دارد

 

مصطفوی با اشاره به چالش هایی که بر سر راه تمدن اسلامی وجود دارد، «وابستگی حکومت ها به مستکبرین» و «عدم وحدت» را از جمله این چالش ها عنوان کرد.

 

عضو شورای راهبردی روابط خارجی در بخش دیگری از سخنان خود به مؤلفه های قدرت در هر یک از تمدن های مذکور اشاره و اظهار کرد: هم در حوزه تمدن غرب و هم در حوزه تمدن شرق، قدرت عمدتاً سخت افزاری است اما در تمدن اسلامی قدرت نرم افزاری بیش تر دیده می شود.

 

وی افزود: یکی از مولفه های قدرت برای هر مجموعه ای، توان «گفتمان سازی» است و این توان امروز فقط در ایران و آمریکا وجود دارد.

 

مصطفوی در تکمیل سخنان خود به ذکر چند مثال روی آورد و گفت: این که امام راحل آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز حمایت از قدس نامیدند یکی از نمونه های قدرت گفتمان سازی در جمهوری اسلامی بود چرا که این یک فرمولی است که همه مسلمان ها در جهان می فهمند و آوردن این موضوع در ماه مبارک رمضان که همه افکار معطوف به معنویت است و انسان برای مقاومت و ایستادن روی پای خود تمرین کرده است باعث شد تا روز قدس بدون تبلیغ و سرمایه گذاری رواج یابد و به شدت بر علیه خوزه تمدنی غرب موثر واقع شود به گونه ای که امروز حتی در حوزه تمدنی شرق و غرب هم به آن توجه می شود و سازمان کنفرانس اسلامی آن را به عنوان یک روز جهانی برای مسلمانان ثبت می کند.

 

عضو شورای راهبردی روابط خارجی از «مراسم اربعین حسینی در کربلای معلی» و «نهضت عاشورا» به عنوان ینمونه های دیگری از مظاهرگفتمان اسلامی یاد کرد و افزود: شیعه و در رأس آن جمهوری اسلامی به این مسأله به عنوان یک گفتمان توجه دارد؛ گفتمانی که در آن حضرت علی اکبر(ع) به عنوان الگوی برای جوانان، و حضرت زینب(س) به عنوان الگویی برای بانوان مطرح می شوند.

 

وی تصریح کرد: اگر ما بتوانیم این توان بالقوه را عملی کنیم نتایج بین المللی آن را شاهد خواهیم بود و مهم این است که متوجه باشیم که فقط تشیع است که می تواند یک نظام حکومتی معرفی کند و قابلیت جهانی شدن دارد کما این که اخوان المسلمین هم می خواست یک نظام حکومتی تشکیل دهد اما به همین دلیل نتوانست.

 

 

حضور تشیع، عامل پیروزی های کشور های منطقه است

 

مصطفوی با بیان این که فلسطین، عراق، سوریه، افغانستان، همگی به سبب حضور تشیع توانستند روی پای خود بایستند، خاطرنشان کرد: اگر حمایت شیعه نبود، امروز غزه ای نبود؛ حدود 40 سال است که شیعه پای فلسطین ایستاده است، لذا این قدرت فقط از آن تشیع و اعتقاد به وحدت جهان اسلام است.

 

سفیر اسبق جمهوری اسلامی در چین، آلمان و عربستان در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به سوال یکی از حضار، اساس شکل گیری شورای راهبردی روابط خارجی را تبدیل شدن به یک بازوی مشورتی برای رهبر معظم انقلاب دانست وگفت: ایشان از حدود 9 سال پیش شورایی را برای مطالعه و بررسی و امور مطالعاتی دراز مدت و کلان تشکیل دادند که نتیجه این مطالعات را در اختیار ایشان قرار دهند.

 

وی افزود: کشورهای بزرگی که آمادگی حضور در تصمیم گیری های بلند مدت را دارند، چنین شورا هایی دارند تا به مقام عالی آن کشور مشورت دهند و امروز کشورهایی مثل روسیه، آمریکا، انگلیس، فرانسه و چین نیز چنین شورایی را دارند.

 

مصطفوی با اشاره به این که صحبت از شکل گیری دولت فلسطینی در اراضی اشغالی توسط غربی ها با هدف مشخصی مطرح شده است، گفت: کسانی که معتقد به تشکیل دولت فلسطینی با این تعاریف هستند، معتقدند در کنار آن باید یک دولت اسرائیلی هم وجود داشته باشد؛ به عبارت دیگر به دنبال مشروعیت دادن به رژیم صهیونیستی هستند.

 

عضو شورای راهبردی روابط خارجی در جمع بندی سخنان خود اظهار کرد: یکی از نکاتی که در شرایط افول تمدن غرب خیلی برای ما قابل استفاده است، بهره گیری از رسانه و فضای مجازی است؛ امروز کسانی که در دنیا صاحب اطلاعات هستند، صاحب قدرت نیز هستند./820/پ202/ب5 

 

ارسال نظرات