۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۰
کد خبر: ۲۳۷۷۷۸
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد:

راه‌اندازی انجمن قرآنی به فعالیت‌های تخصصی قرآن کمک فراوانی می‌کند

خبرگزاری رسا ـ معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: راه‌اندازی انجمن قرآنی می‌تواند به فعالیت‌های تخصصی قرآن کمک زیادی کند.
حجت الا سلام حشمتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز 7دی در نشست خبری خادمان قرآن کریم که در سالن اجتماعات معاونت برگزار شد، اظهار کرد: هم‌اندیشی سراسری خادمان قرآن کریم در دومین سال نمایشگاه قرآن فعالیت خود را آغاز کرد و حدود 20 سال از فعالیتش می‌گذرد.

 

وی تصریح کرد: شاید در ابتدای فعالیت کسی باور نداشت که هم‌اندیشی خادمان قرآن کریم بعد از 20 سال این همه دستاورد مهم و مفید داشته باشد. خادمان قرآنی بالاترین و بهترین‌های قرآن در کشور هستند. در سه دوره ریاست جمهوری گذشته 192 نفر از خادمان قرآنی از روسای محترم جمهور لوح تقدیر گرفتند.

 

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تأکید کرد: اکنون هم از سایر خادمان قرآنی در مشهد مقدس تقدیر به عمل می‌آید. یکی از کارهایی که در این دوره انجام داده‌ایم تشکیل هیأت موسس است. این هیأت موسس بنا به شرایطی که دارد شروع به عضوگیری می‌کند و این عضوگیری می‌تواند کمک بسیار زیادی به انجام فعالیت‌های قرآنی کند.

 

حجت الاسلام حشمتی عنوان کرد: حدود 34 نفر از 192 نفر تقدیر شده محروم شده‌اند و امسال از 160 نفر دعوت کرده‌ایم. یکی دیگر از کارهای ما تقدیم اساسنامه پیشنهادی در این جلسه است. این اساسنامه بارها اصلاح شده و آخرین اصلاح آن از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است ولی همین اساسنامه تصحیح شده هم پیشنهاد است که اگر علما بخواهند می‌توانند تغییری ایجاد کنند.

 

وی در ادامه با اشاره به این‌که در این اساسنامه 8 بند تخصصی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: بخش مهم و اصلی این اساسنامه "مجامع تخصصی" است که این مجامع در 55 حوزه پژوهشی، قاریان، حافظان، رسانه‌ها و ناشران، نرم‌افزارها، حوزه مدیران قرآنی، حوزه آموزشی و انجمن‌های قرآنی فعالیت خود را آغاز می‌کند.

 

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: در کشور برای هر فعالیتی انجمنی داریم، راه‌اندازی انجمن قرآنی هم می‌تواند به فعالیت‌های تخصصی قرآن کمک زیادی کند. تجلیل از خادمان زمینه حضور و نقد آنها را فراهم می‌کند. برای قدرشناسی بیشتر از فعالیت‌های آنها بهتر است که پای صحبت‌های آنها بنشینیم و بدانیم که چه فعالیت‌هایی انجام داده‌اند و چه فعالیت‌هایی را می‌خواهند انجام دهند.

 

حجت الا سلام حشمتی در ادامه افزود: اکنون در دنیا انجمن‌ها حرف اول را می‌زنند و دولت‌ها سعی می‌کنند که از فعالیت‌های خود کم کنند و نیمی از این فعالیت‌ها را به انجمن‌ها واگذار کنند. در حوزه قرآن راه‌اندازی انجمن دیر شکل گرفت و به نوعی در این عرصه یک عقب‌ماندگی داریم.

 

وی ادامه داد: این همایش مقدمات شکل‌گیری انجمن قرآنی است و بالاترین سطح یک تشکل قرآنی انجمن خادمان قرآنی است و امیدواریم که فعالان حوزه قرآنی با عضو شدن در این انجمن‌ بتوانند مجوزهای خود را دریافت کنند.

 

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تأکید کرد: رییس این انجمن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است. سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی عضوهای حقوقی هستند که به نوعی می‌شود گفت اینها NGO هستند و ما این سرمایه‌های بزرگ را برای فعالیت‌های قرآنی داریم ولی قدر آن را نمی‌دانیم که با جمع شدن آنها در یک انجمن می‌توانیم بهره بسیار زیادی در فعالیت‌های قرآنی از آنها ببریم.

 

حجت الا سلام حشمتی در پایان تأکید کرد: ما تاکنون 22 نمایشگاه قرآنی را برگزار کرده‌ایم و 20 دوره تجلیل از خادمان قرآنی. اگر بخواهیم کل فعالان قرآنی را در نظر بگیریم حدود 1000 نفر هستند که ما تاکنون آنها را شناسایی کرده‌ایم و بعد از تأسیس انجمن، معرفی آنها از سوی این انجمن صورت می‌گیرد، همچنین دبیرخانه و سایتی نیز برای آنها راه‌اندازی می‌کنیم./817/پ202/ب4

ارسال نظرات