سعادت انسان در گرو صداقت و اخلاص است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علی مؤیدی، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، بعد از ظهر امروز در جلسه اخلاق مسجد علی مرتضی(ع) به تبیین دعای چهل و دوم از صحیفه سجادیه پرداخت.
وی با اشاره به مراتب گوناگون طهارت گفت: توجه انسان به پاکی ظاهری، نوعی از طهارت به شمار می رود، انسان باید تلاش کند تا در این مرحله دچار وسواس نشود، این تلاش مقدمه ای برای رسیدن به طهارت باطنی است.
این استاد اخلاق به طهارت معنوی در انسان اشاره کرد و افزود: طهارت معنوی این است که قلب انسان متوجه به خداوند باشد، انسان با مراقبه و محاسبه نفس می تواند از رذائل اخلاقی و خطورات ناشایست عبور کند.
وی با بیان این که خمیرمایه قرب الهی معرفت و سعادت انسان در گروه صداقت و اخلاص است، اظهار داشت: وجود شادی و ناراحتی نشان دهنده ادراک و شناخت انسان نسبت به مسائل گوناگون است، اما انسان باید این معرفت و شناخت را در راستای رسیدن به کمالات و معرفت الهی پیگیری کند؛ سعادت انسان در گرو صداقت و اخلاص است.
حجت الاسلام والمسلمین مؤیدی به ضرورت دوری انسان ها از گناه اشاره کرد و ادامه داد: انسان باید همت کند که مرتکب به گناه نشود، استغفار انسانی که پیاپی گناه می کند فایده چندانی ندارد، انسان باید توکل به خداوند و برنامه ریزی تلاش کند تا گناهان خود را کاهش دهد.
وی با بیان این که انسان نباید ارتباط با خداوند را مقید به شرایط خاص کند، خاطرنشان کرد: ذکر خدا فقط گفتن «سبحان الله» و «لا اله الا الله» نیست بلکه اگر انسان در زمان فراهم شدن گناه از آن دوری کند به یقین خداوند متعال را یاد کرده و ذکر او را گفته است.
استاد اخلاق حوزه علمیه بالاترین مرتبه طهارت را عصمت دانست و یادآور شد: عصمت لدنی مربوط به ائمه طاهرین(ع) و عصمت اکتسابی مخصوص پیروان حقیقی ایشان است، انسان با محاسبه می تواند به درجاتی از عصمت برسد.
وی با بیان این که دغدغه جان های پاک، رضایت و خوشنودی خداوند است، عنوان کرد: انسان عاشق خداوند و تشنه ارتباط با او است، اما انجام گناهان گوناگون سبب غفلت از این عاشقی می شود./1323/پ202/ی