۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۱:۲۴
کد خبر: ۲۴۰۰۰۸
عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیة:

ایجاد جریان های افراطی ابزار دشمن برای تفرقه افکنی در امت اسلام است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام علی نژاد، ایجاد جریان های افراطی در بین شیعه و اهل سنت را از ابزارهای تفرقه افکنی میان مسلمانان دانست و گفت: امت اسلام افزون بر نماد مشترک، دشمن یکسانی دارند که با شناسایی، تطمیع، تصاحب و جهات دیگر، تاثیرگذاران امت را هدف قرار می دهد و حساسیت و اختلاف مذهبی به وجود می آورد.
وحدت

حجت الاسلام ابوطالب علی نژاد، عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیة، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، با بیان این که بحث وحدت دارای ابعاد مختلفی است، گفت: ممکن است وحدت ادیان، امت اسلام، پیروان یک مذهب مانند پیروان امیرمؤمنان علی(ع) که وحدت تشیع را تشکیل می دهند، اتحاد دو صنف مانند حوزه و دانشگاه و غیره مطرح باشد.

 

وی وحدت را از دیدگاه دو منبع وحیانی قرآن و سنت پیامبر اکرم (ص) بسیار مهم عنوان کرد و افزود: با مراجعه به قرآن و روایات در می یابیم که وحدت از موضوع های مهمی است که در دستور کار پیامبران و اهل بیت(ع) و پیشوایان دین بوده است که امت اسلام را هم در بین خودشان و نیز در مقابل معاندین، دین ستیزان و دشمنانی که به صورت طبیعی برای مکتب اسلام وجود دارد، یکپارچه می کند.

 

نمادهای وحدت در دنیای اسلام

حجت الاسلام  علی نژاد، با بیان این که اختلاف سلیقه ها، مسلک و مذهب در بین افراد یک جامعه وجود دارد، اظهار کرد: نمادهای وحدت در بین امت اسلام متعدد است که با اختلافاتی که وجود دارد، می تواند محور وحدت قرار گیرد و در مسیری گام بردارند که دل ها و قلب ها را به هم نزدیک کنند.

 

عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیة، در ادامه  از جمله این نمادها به توحید و یکتاپرستی اشاره و تصریح کرد: وقتی توحید در برابر شرک مطرح می شود یعنی کسانی که به این باور رسیده اند که برای آفرینش انسان و جهان خالقی وجود دارد و بر این باور معتقد هستند.

 

وی، کعبه و قبله را یکی دیگر از نمادهایی که محور وحدت است، عنوان و تصریح کرد: قبله و در واقع کعبه یکی از نمادهای نهادی در امت اسلام است. همه مسلمانان برای انجام تکلیف مهمی مانند نماز که در شبانه روز 5 وعده خوانده می شود، به یک سمت و جهت قرار می گیرند.

 

حجت الاسلام علی نژاد، در ادامه قرآن را یکی از نمادهای محور وحدت دانست و افزود: قرآن معجزه جاوید پیامبر اکرم (ص) است که امت اسلام آن را به عنوان کتاب مقدس و زندگی قبول دارند و در تلاوت، تعلیم، فهم، تفسیر و عمل کردن به آموزه های آن تأکید دارند.

 

 عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیة، در خصوص تأکید مبانی اسلامی به ویژه قرآن کریم بر وحدت کلمه گفت: بزرگان دین ما بحث وحدت را مطرح و برای تبیین آن توضیح نیز داشته اند از جمله این بحث در گفته های بنیانگذار انقلاب، رهبر معظم انقلاب، شهید مطهری و دیگر مراجع بزرگ شیعه به خوبی تبیین شده است.

 

وحدت به معنای عقب نشینی از اعتقادات مذهبی نیست

وی با بیان این که وحدت به معنای این که شیعه را سنی کنیم یا سنی از عقیده و مذهب خود دست برداشته و شیعه شود، نیست، افزود: در مباحث اعتقادی بحث هایی جدی با یکدیگر داریم. برای رسیدن به حقیقت مطلب نیاز به گفتمان علمی و دینی داریم و جایگاه آن برگزاری کنفرانس های بزرگ با حضور بزرگان است تا براهین یکدیگر را ببینند و حقیقت امر مشخص شود.

 

حجت الاسلام علی نژاد، ضمن تأکید بر این امر که وحدت به معنای دست کشبدن از اعتقادات و باورهای دو جریان فکری شیعه و اهل سنت نیست، ادامه داد: مقصود از وحدت این است که به مقدسات یکدیگر احترام بگذاریم و اموری که مورد توافق هر دو است را حفظ کنیم.

 

عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیة، با اشاره به این که بزرگان ما توهین به مقدسات یکدیگر را جایز نمی دانند، خاطرنشان کرد: امت اسلام علاوه بر نماد مشترک، دشمن یکسانی دارند که مکتب و امت اسلام را نشانه گرفته است.

 

وی با بیان این که باید مراقب باشیم تا اختلاف بین ما موجب سوء استفاده دشمن نشود، گفت: دشمن از هر روزنه ای ورود پیدا می کند تا به جوامع و امت اسلام آسیب برساند و کشورهای اسلامی را مورد استعمار قرار دهند بنابراین مشت محکمی در برابر آن ها باشیم و جلو نفوذ آن ها را بگیریم تا از آرزوی ضربه زدن به اسلام ناامید شوند.

 

تأسیس جریان های افراطی برای تفرقه افکنی میان امت اسلام است

حجت الاسلام علی نژاد، برای شناخت جریان اختلاف، نگاه تحلیلی به وضعیت دنیا را موثر دانست و تصریح کرد: با بررسی آن چه در گذشته، حال و آینده رخ می دهد، مشاهده می شود که یکی از نقشه های دشمنان ایجاد تفرقه در بین کشورهای مسلمان بوده است.

 

این پژوهشگر حوزوی، یکی از ابزارهای مهم برای تسلط کشورهای استعمارگر بر امت اسلام را ایجاد اختلاف عنوان و ابراز کرد: ملت ها به خصوص امت اسلام از نظر جغرافیایی در محلی واقع شده اند که دارای منابع غنی هستند بنابراین مورد توجه کشورهای استعماری بوده است و آن ها برای تسط بر این ملت ها از ابزارهای مختلفی از جمله ایجاد تفرقه استفاده می کردند.

 

وی، ایجاد جریان های افراطی در بین شیعه و اهل سنت را یکی از ابزارهای تفرقه دانست و افزود: دشمن با شناسایی، تطمیع، تصاحب و جهات دیگر، تاثیرگذاران را مورد هدف قرار می دهد و از زبان آن ها حساسیت و اختلاف مذهبی به وجود می آورد.

 

حجت الاسلام علی نژاد، خاطرنشان کرد: تاسیس جریان های افراطی داعش تکفیری و سلفی که در میان اهل سنت وجود دارد و تحریکاتی را که از جانب آن ها صورت می گیرد به طور قطع از پشتوانه قدرت جهانی برخوردار است.

 

عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیة، ایجاد جریان های افراطی در بین شیعه را نیز از شگردهای دشمن دانست و اظهار کرد: در سخنرانی ها، خطابه ها و سایت هایی که راه اندازی می کنند، از زبان آن ها حرف هایی گفته می شودکه اختلاف ها را تشدید می کند.

 

وی با بیان این که جریان های افراطی در گذشته نیز وجود داشته اند، گفت: در حال حاضر دشمن روی این مسأله حساسیت بیشتری نشان می دهد تا با بیشتر کردن اختلاف های مذهبی به اهداف شوم خود دست یابد.

 

 حجت الاسلام علی نژاد،  یکی دیگر از شیوه های دشمن در ایجاد تفرقه را استفاده ازجهالت و ناآگاهی طبقه پایین جامعه عنوان و اظهار کرد: دشمن با طرح یک سری سلسله مسائل دو جریان را در برابر هم قرار می دهد.

 

احساس خطر دشمن از مبانی فکری تشیع

عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیة، مبانی فکری تشیع را  در مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی موثر دانست و افزود: در گذشته این مبانی در کتاب ها بود و به صورت یک حکومت و سیستم سیاسی و اجتماعی که در اداره یک کشور نقش داشته باشد مطرح نبود اما در حال حاضر این امر تحقق یافته است.

 

وی پیدایش برخی امور از جمله انقلاب اسلامی ایران را از انگیزه های دشمن در ایجاد اختلاف عنوان و تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران براساس مبانی فکری تشیع شکل گرفت و هر چه می گذرد بر مشتاقان آن در دنیا افزوده می شود.

 

حجت الاسلام علی نژاد با بیان این که انقلاب اسلامی ایران الگو حکومت های مردمی است، خاطرنشان کرد: انسان های فرهیخته و بیدار و کسانی که به دنبال عدالت و حکومت های مردمی هستند، انقلاب اسلامی ایران را مورد توجه قرار داده اند بنابراین دشمن احساس خطر کرده و با روش های جدید از جمله ایجاد اختلاف مذهبی به مقابله می پردازد./1310/ت301/ب5 

ارسال نظرات